Liceenii din Gurghiu, alături de cei bătrăni și nevoiași Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

Liceenii din Gurghiu, alături de cei bătrăni și nevoiași

1 (13)Elevii clasei a XII-a A din cadrul Colegiului Silvic Gurghiu s-au gândit să întindă o mână de ajutor persoanelor vârstince și nevoiașe, oferindu-le ajutoare. Miercuri, 16 decembrie, elevii, însoțiți de diriginta clasei, profesoara Maria Gafița și de ing. Anișoara Balaș, consilier educativ în cadrul Colegiului Silvic Gurghiu au vizitat Căminul de bătrâni din localitatea Solovăstru, unde au oferit cadouri, dulciuri, alături de un recital de colinde.

DSC_1548[1]”A fost o acțiune de caritate cu participarea elevilor clasei a XII-a A din Cadrul Colegiului Silvic Gurghiu. Am mers la Căminul de bătrâni din localitatea Solovăstru unde, i-am colindat pe vârstnicii de acolo, iar la final le-am oferit câte ceva din puținul nostru, să le aducem o bucurie celor 13 bătrâni de la Solovăstru. Inițiatia acestui act caritabil aparține clasei a XII-a A, a dirigintelui, a elevilor și a consilierului educativ din cadrul școlii, ing. Anișoara Balaș, care a fost primită cu emoție, stare care ne-a cuprins și pe noi. Cei de la căminul de bătrâni au primit din partea copiilor fructe, dulciuri, mici daruri care, credem că i-au bucurat puțin pe cei de acolo”, ne-a declarat Maria Gafița, profesor de limba franceză, diriginta claseia XII-a A.

Cadori pentru o familie nevoiașă din Adrian

Vizita elevilor a continuat în localitatea Adrian, comuna Gurghiu, la o familie nevoiașă, unde un singur părinte are grijă trei copii, în condiții de trai extrem de precare. ”Am mai fost în vizită la această familie, când au fost duse alimente cu ocazia campaniei ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Este vorba de o familie extrem de nevoiașă, care trăiește practic într-o magazie, în condiții extrem de vitrege. I-am colindat, iar la final le-am oferit dulciuri, jucării, haine și încălțăminte”, a menționat Maria Gafița.

Au mare nevoie de cineva”

Caseta 1Sunt foarte emoționată de ce am văzut la aceaste vizite, emoție simțită de toți colegii mei. M-a marcat foarte tare situația acelor persoane în vărstă precum și a copiilor vizitați din localitatea Adrian, de locul unde trăiau, la fel și bătrânii de la Solovăstru. Doi dintre ei au plâns la gestul pe care l-am făcut. Sunt persoane care au mare nevoie de cineva , de o afecțiune, și cred că i-am ajutat într-un fel sau altul. Ne-am bucurat și noi împreună cu noi, lucru care ne-a amoționat pe toți”

Beatrice Pop Man 

Să le întindem o mână de ajutor”

Caseta 2Am făcut alături de colegi un gest care pe mine m-a emoționat profund. Am rămas impresionată de copii acelei familii din Adrian, deoarece nu este ușor să stai efectiv într-o casă din carton, mai ales pe timp de iarnă. Este bine să le întindem o mână de ajutor, atât pentru cei nevoiași cât și pentru cei în vîrstă și în suferință”

Sorana Todoran,

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE