FOTO: Şeniletă modernă pentru pompierii mureşeni Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 338 Vizualizări

FOTO: Şeniletă modernă pentru pompierii mureşeni

1AConducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Centrul Transilvaniei”, care are în componenţă judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, a recepţionat marţi, 22 decembrie, o autospecială complexă de intervenţie de tip şeniletă, componentă a proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional POR 2007-2013, având o perioadă de derulare de 18 luni, o valoare totală de 2.687.266 lei din care finanţare nerambursabilă de 2.473.114 lei şi scopul principal de a îmbunătăţi intervenţiile în zonele greu accesibile, fie din cauza terenului fie din cauza condiţiilor meteo extreme din zone montane abrupte sau zone izolate din cauza înzăpezirilor sau ploilor.

Proiect finalizat la timp

În discursul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ovidiu Dancu, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al ADI „Centrul Transilvaniei” a mulţumit tuturor celor implicaţi în finalizarea la termen a proiectului, respectiv data de 24 decembrie 2015. „Sunt bucuros pentru că am putut finaliza acest proiect. Toate cele şase judeţe ale ADI „Centrul Transilvaniei” beneficiază de o astfel de şeniletă. Pe această doresc să mulţumesc încă o dată tuturor celor cu care am colaborat pentru că altfel nu puteam finaliza proiectul în timp util, respectiv membrilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă care au asigurat comisiile de recepţie şi membrilor unităţii de implementare din Consiliul Judeţean Mureş care s-au mişcat foarte bine, reuşind astfel să finalizăm proiectul la timp, în termenul contractual”, a declarat Ovidiu Dancu.

1B

Timpul de intervenţie, redus cu câteva ore

Detalii cu privire la caracteristicile tehnice ale şeniletei au fost furnizate de colonelul Damian Mihai, şeful Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, instituţie care a găzduit ceremonia de recepţie. „Completul de intervenţii în zone greu accesibile este compus dintr-o autospecială de tractare pe un şasiu de Mitsubishi F200, un peridoc pentru remorcare şi autoşenilata propriu zisă. În acelaşi timp, în acest complet mai sunt în dotare şi alte echipamente, staţii radio portabile şi mobile, GPS pentru deplasare şi în locuri foarte greu accesibile şi foarte greu şi din punct de vedere al semnalelor. Mai are echipament de prim ajutor şi medical de prim ajutor, căşti şi alte materiale pentru ajutorul echipelor de intervenţie. De asemenea, are şi un rezervor de 600 de litri de apă care poate fi transportat în zonele montane unde efectiv nu pot să urce autospecialele de intervenţie cu apă şi spumă. Ca şi caracteristici tehnice, şenilata este pe un şasiu de Argo 8×8 cu transmisie mecanică şi hidraulică, are posibilitatea de a transporta atât echipaje la locul intervenţiei, cât şi un pacient din zonele izolate către cel mai apropiat punct de prim ajutor. Atât autospeciala cât şi şenileta sunt dotate cu troliu. Datorită acestei investiţii, timpul de intervenţie în zonele izolate este scurtat cu ore întregi, pentru că echipele de intervenţie nu se mai deplasează pe jos”, a afirmat colonelul Damian Mihai.

[zizigallery id=1871]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE