ASA în cifre FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

ASA în cifre

victorii cu liderulCu trei etape rămase din sezonul regulat, în prima ediție în care se dispută turnee play-off și play-out în Liga I de fotbal, ASA Târgu-Mureș are în mare măsură asigurat un loc în primele șase. Aceste locuri prezintă mai multe avantaje. Unul dintre acestea este lipsa emoțiilor în ceea ce privește retrogradarea, locul 6 fiind asigurat. Pentru celelalte, ambiții pentru palmares, evident primează titlul și ocupantele podiumului și participarea în cupele europene, în cazul celor care au dreptul, doresc și își pot permite acest lucru. Alt avantaj este numărul partidelor din play-off, cu 4 mai puține decât cele care își dispută rămânerea pe prima scenă. Deloc de neglijat este și latura financiară, în ceea ce privesc drepturile de televizare, sumele variind în funcție de locul ocupat la finalul sezonului.

Cu un picior în play-off
Luând în considerare locurile, decalajele în puncte și programul echipelor implicate, ASA se poate considera cu un picior în play-off. Aflați pe ultimul loc al sextetului, cu 3 puncte în fața celor de la CSMS Iași, mureșenii au și un program aparent favorabil față de moldoveni. ASA întâlnește pe teren propriu Pandurii Târgu Jiu, apoi se deplasează la CFR Cluj și va încheia pe teren propriu cu FC Botoșani. Prima este una dintre formațiile deja aproape calificate, cu 8 puncte în fața locului 7. Clujenii, chiar și în cazul în care ar reprimi cele 6 puncte penalizare ar mai avea doar șanse teoretice, în discuție fiind numai ASA, iar botoșenenii vor căuta să abordeze play-out-ul de pe o poziție cât mai avantajoasă. Formația ieșeană ar trebui să recupereze în aceste condiții 4 puncte față de ASA (la 3, mureșenii au avantajul rezultatelor directe), dar programul lor este unul mult mai dificil. Ieșenii se deplasează la Viitorul și la Steaua, între aceste două confruntări fiind partida de pe teren propriu cu ACS Poli Timișoara. Șanse teoretice mai are doar CS U Craiova, aflată la 8 puncte în spatele mureșenilor, în situația în care maximum este de 9.

fekete carol, devenit principalÎn ciuda frământărilor, printre fruntașe
Așadar, ASA își poate asigura prezența în primele șase și cu o singură victorie. Deși are două partide de disputat pe teren propriu și este singura neînvinsă acasă, formația care în acest moment nu are un antrenor principal a obținut doar 3 victorii în fața propriilor suporteri. Venind vorba de banca tehnică, echipa mureșeană se încadrează din nou la capitolul „curiozități”. A efectuat pregătirile cu Dan Petrescu, tehnician cu care a cucerit Supercupa României, singurul său meci oficial, după care a părăsit echipa. A fost apoi preluată de Vasile Miriuță, care a plecat lăsând echipa pe loc fruntaș, iar continuatorul, Cristiano Bergodi a renunțat la banca tehnică înaintea ultimei etape, lăsându-l pentru acest joc doar pe antrenorul cu portarii, Fekete Carol. În ciuda acestui aspect, la care s-au adăugat problemele financiare cauzate de blocarea conturilor, echipa s-a aflat aproape în permaneță pe locurile fruntașe, în etapele 2, 3 și 4 fiind chiar în fotoliul de lider.

stancioiu, ingerul portii celei mai bune aparariStăncioiu, liderul prezențelor
În cele 23 de etape ASA a folosit 25 de jucători. Lider al prezențelor a fost portarul Edi Stăncioiu, care a lipsit în două partide, înlocuit de Adrian Viciu, ambii aflați pe gazon pe întreaga durată a meciurilor. Tot cu 21 de meciuri este și Pablo Brandan, dar cu numai 13 jucate integral. Câte 19 prezențe au Ivan Gonzales, Sasa Balic și Filip Jazvic. Primul are cu o excepție, în care a evoluat doar 2 minute, toate celelalte jucate integral, al doilea cu 16 ca „integralist”, iar ultimul cu 15. Urmează cu câte 18 prezențe Nicolas Gorobsov și Mircea Axente, ultimul cu un singur meci de 90 de minute. 17 au Gabriel Mureșan, Javier Velayos și Sergiu Hanca, primii cu câte 13 pe teren tot meciul, ultimul cu doar 3. La celălalt pol al clasamentului, cu doar o prezență de câteva minute sunt Adrian Borza (27 minute) și Bruno Martins (24 minute), al doilea plecat din lot pe parcursul turului. Tot o singură prezență a avut și Marius Constantin, dar ca „integralist”, după care a fost împrumutat în China. La același capitol, al plecaților, se află și Ruben Jurado, cu doar 4 jocuri, dar însumând numai 107 minute. De remarcat, în afara celor doi portari și a sigurului jucător cu un singur meci de 90 de minute, Marius Constantin, niciun alt jucător nu s-a aflat pe teren pe durata întregilor partide în care au evoluat.

golgheterul Jazvic, timid spre finalAtacul, în „ofensivă”
Dacă edițiile trecute compartimentul median a dominat clasamentul golgheterilor, de această dată cei patru jucători care au evoluat ca atacanți au reușit 13 din cele 26 de goluri înscrise de echipă. În clasamentul acestora conduce Jazvic, cu 5 goluri, urmat de Ramiro Costa, cu 4. 3 goluri are Axente (unul din penalty), la fel ca și câte un reprezentant al celorlalte linii, fundașul Ionuț Balaur și mijlocașul Brandan, care a transformat celălalt penalty al mureșenilor din cele 3 primite. Singurul care a ratat unul a fost Gabi Mureșan, în minutul 90 al meciului cu Petrolul Ploiești, încheiat 1-1. Căpitanul mureșenilor are și 2 goluri înscrise, la fel ca și Ndoye. Câte unul au înscris Gonzales, Pedro, Gorobsov și Manolov. Din lotul ASA, un gol are înscris în această ediție și Claudiu Voiculeț, dar pentru CFR Cluj, în etapa a X-a, când acesta se afla în lotul clujenilor.
La goluri înscrise, mureșenii au reușit și contraperformanțe, trimițând de trei ori în poarta proprie. Autori au fost Velayos, Balaur și Costa.

Balic, cel mai sanctionat jucatorDisciplina, din nou „punct sensibil”
La capitolul fair play, ASA se află din nou în subsolul clasamentului, cu 69 de cartonașe galbene și 4 roșii, fiind „devansați” la punctajul total doar de Astra, Dinamo și Petrolul. Din cele patru eliminări trei au fost pentru două galbene în aceeași partidă, văzute de Luis Pedro, Pawel Golanski și Florin Bejan. Al doilea a fost eliminat și direct cu cartonaș roșu în finalul partidei cu FC Voluntari, la o altercație cu Hamed Kone. Cele 69 de avertismente le-au primit 19 jucători. Cele mai multe le-a văzut Balic, 10 la număr, chiar dacă unele mult prea ușor. În cazul în care va mai face parte din lot, muntenegreanul va lipsi la fiecare cartonaș în jocuruile următoare, la fel ca și căpitanul Gabi Mureșan, care a cumulat 8. Gonzales are 7, Jazvic și Brandan câte 5, iar Gorobsov, Kortzorg și Golanski câte 4. Niciunul dintre aceștia nu este încă în pericol de suspendare la următorul meci, dar acest lucru se poate întâmpla în cazul celor cu 3 avertismente: Velayos, Bejan, Balaur, Manolov și Costa.
Rămâne de văzut cu cine (banca tehnică și lotul de jucători) va aborda ASA ultimele trei etape ale returului și turneul, foarte probabil play-off.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE