Home / Administratie / Procesul centurii continuă, banii nu mai sunt, însă rămâne HG

Procesul centurii continuă, banii nu mai sunt, însă rămâne HG

Distribuie

 

 

centura-660x439

Un nou termen pentru data de 21 ianuarie a anului viitor a fost stabilit în procesul centurii ocolitoate a municipiului Tîrgu Mureș pe traseul Corunca, Livezeni, Sângeorgiu de Mureș și Ernei. La termenul din 17 decembrie, completul de judecată a decis, din nou, amânarea procesului. De altfel, banii s-au cam pierdut deoarece la fel ca și în alte proiecte, aceștia ar fi trebuit utilizați până la sfârșitul lunii decembrie a acestui an. Ce se va întâmpla mai departe puteți citi aici.

De ce locuitorii din Livezeni au solicitat în instanță anularea mai multor articole din Hotărârea de Guvern prin care era aprobat proiectul variantei de ocolire găsiți aici.

La termenul din noiembrie, procesul intentat de către 72 de locuitori din cartierul Orizont şi nu numai din comuna Livezeni a fost, de asemenea, amânat.

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale au solicitat, la termenul din 19 noiembrie, amânarea procesului pentru că apărătorul nu s-a putut prezenta deoarece avea un proces la o altă instanță – la Alba Iulia.

Reclamanții, prin apărător, au solicitat să le fie comunicate anexele și alte documente care au stat la baza adoptării hotărârii de guvern amintite mai sus, documente care nu au fost făcute publice până acum, susțin aceștia. De asemenea, reclamanții au mai solicitat să se clarifice dacă cererea de intervenție din partea Ministerului Transporturilor, pe care apare numele Anișoarei Cornilă, directorul general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor, a fost, într-adevăr, semnată de către aceasta.
Procesul a fost intentat în luna iulie a acestui an, când 72 de locuitori din comuna Livezeni au atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern Nr. 378 din 2013 privind amplasamentul lucrării de utilitate publică “Varianta ocolitoare a oraşului Tîrgu Mureş pe DN 13 şi DN 15″, solicitând anularea articolele 1, 6 şi 7 care prevăd următoarele: “Se aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică “Varianta ocolitoare a oraşului Tîrgu Mureş pe DN 13 şi DN 15”, potrivit hărţii topografice prevăzute în anexa nr. 1*), “Planul cu amplasamentul lucrării se aduce la cunoştinţă publică prin afişarea la sediul consiliului local respectiv şi prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului” şi “Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre”.
(L.V.)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Nagy András și Balogh József revin în politica de top! Lista candidaților UDMR la Consiliul Județean Mureș

Distribuie Consiliul Reprezentanților Regionali al UDMR Mureș a aprobat marți, 26 martie, lista candidaților pentru …

1 comentariu

  1. Ar trebui intrebat ” de sanatate” si primarul din Livezeni, semnatarul unor Autorizatii de construire pe niste terenuri pe care se stia ca va trece drumul ocolitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.