meniulzilei.info – dacă nu ai timp de pierdut Business
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 498 Vizualizări

meniulzilei.info – dacă nu ai timp de pierdut

api_mancare1

În ziua de astăzi, mulţi dintre dvs. sunt un fel de maratonişti la slujbele pe care le deţineţi. Timpul înseamnă, invariabil, raportat la ceea ce sunteţi şi ceea ce faceţi zi de zi, bani, oricât de neplăcut ne sună această expresie. Nu vă rămâne timp de pierdut nici măcar pentru acele nevoi primare ce se regăsesc în renumita piramidă a lui Maslow, iar acum mă gândesc la cea de hrană. Pentru a nu pierde timp în căutarea meniului preferat, doi tineri mureşeni – fotoreporterul Boda Levente Gergely (foto: Rab Zoltán) şi programatorul Szőcs Álmos, au creat, în 2009, pagina meniulzilei.info. De atunci au “pornit” astfel de pagini în alte oraşe, dar şi în Budapesta şi ţintesc spre Austria. Mai multe despre această afacere în interviul pe care colegul nostru de breaslă – Boda Levente Gergely (Gergő), ni l-a acordat.

10497301_268772483327648_6078175535969324050_o

Reporter: Cum v-a venit ideea?
Boda Levente Gergely: Într-o zi vorbeam cu un prieten programator despre faptul că e destul de greu să găseşti un loc unde să te duci zilnic cu prietenii sau colegii ca să iei prânzul, de preferabil meniul zilei, pentru că, dacă mergi să mănânci cu colegii, fiecare are fiţele lui: ce nu mănâncă, ce îi place etc. Atunci ne-a venit ideea şi i-am propus să facă un site, eu vorbesc cu câteva restaurante ca să-şi pună meniul pe site şi atunci alegerea localului sau meniului este mai uşoară pentru posibilii clienţi şi îţi ia mai puţin timp să te informezi de meniul actual. Iniţial nu am vrut să facem bani din asta, dar când deja al doilea manager de restaurant ne-a întrebat cât costă acest serviciu, am regândit proiectul.

Rep.: De ce era nevoie de un “agregator de meniuri”?
B.L.G.: Mulţi oameni din oraş nu au timp să gătească în fiecare zi sau nu îşi aduc mâncare la locul de muncă, dar totuşi la miezul zilei ar vrea să mănânce ceva consistent. Pot fi angajaţi în fabrici sau cei care lucrează birouri, care iau masa în oraş. Oferta este imensă şi este foarte greu de ales. Noi încercăm să le venim în ajutor, ca de exemplu daca cineva doreste sa manance ciorba de perisoare in ziua respectiva, sa stie dintre care locatii poate alege, si dupa aceia depinde de el daca se duce la restaurantul respective, sau comanda mancarea altundeva (acasa, la birou). Totodata multumita aplicatiei mobile, turistii sau cei aflati in trecere in orasul nostru, pot allege foarte repede unde si ce sa manance in ziua respectiva.

Rep.: Ce e special la ceea ce faceţi voi faţă de alte pagini de acest fel?
B.L.G.: Avem un fel de concurenţă, dar adevărul este că nimeni nu se concentrează atât de mult pe meniul zilei cum o facem noi. Pe alte platforme online, pe alte site-uri meniul zilei este pe planul doi, în prim-plan sunt mâncărurile a la carte din meniu, care costă mai mult. Şi noi oferim această posibilitate, ca restaurantele să-şi afişeze meniurile a la carte, dar, după cum reiese şi din denumirea noastră, noi punem accentul pe meniurile zilei.

Rep.: Ce presupune ca investiţie o asemenea afacere?
B.L.G.: Ca investiţie? Atât cât poţi investi, pentru că volumul reclamei, spre exemplu, este influenţată numai de buzunarul şi de posibilităţile noastre. Timp de 4 ani noi am activat exclusiv pe piaţa din Tîrgu Mureş, dar începând din 2014 am început să ne extindem şi în alte oraşe. Această dezvoltare costă destul de mult, mai ales că niciunul dintre noi nu am pornit în această afacere de la “am câteva sute de mii de euro, hai să facem ceva”!. Am pus bănuţ lângă banut şi când am văzut că s-a adunat o anumită sumă astfel ca să putem porni încă în trei oraşe, am pornit.

Rep.: Dar ca timp petrecut pentru actualizare?
B.L.G.: Actualizarea şi corectitudinea datelor sunt esenţiale pentru noi, aşa că avem colegi care ne ajută cu încărcarea datelor. Scopul nostru este ca fiecare restaurant în parte să-şi ia în administrare contul creat pe platforma noastră şi să-şi încarce singuri meniul, astfel vor fi eliminate greşelile, iar colegii noştri se pot concentra pe extinderea în alte oraşe.

Rep.: Care sunt oraşele în care sunteţi? Cum le-aţi ales?
B.L.G.: Am început la Tîrgu Mureş, după care ne-am extins la Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare. După ceva timp, după ce au intrat lucrurile pe un făgaş acceptabil, a urmat Timişoara şi Arad. Un mare pas a fost capitala ţării, Bucureştiul după care am început să ne facem cunoscuţi în Braşov şi Zalău. Între timp am pornit şi în Budapesta (www.napimenu.hu), iar la sfârşitul anului dorim să ne lansăm şi în Austria cu www.mittagsmenu.info.

api_mancare3

Rep.: Convingeţi-mă să intru pe pagina voastră şi nu pe alta.
B.L.G.: Dacă ţi-e foame şi doreşti repede un meniu al zilei foarte okay prin raportul preţ-calitate sau doreşti meniul zilei la tine acasă, prin comandă telefonică sau online, daca îţi place să mănânci diferit, zilnic, diferite preparate de la diferite restaurante, atunci locul tău este la noi.

Rep.: Aveţi un buton de feedback, ce fel de observaţii, sugestii aţi primit de la utilizatori?
B.L.G.: Cele mai multe feed-back-uri sunt pentru restaurant. De cele mai multe ori utilizatorii ne trimit critici, dacă a picat livrarea sau dacă mâncarea a fost rece, spre exemplu. Oamenii de obicei nu vorbesc despre experientele pozitive, deşi pentru restaurant este foarte important să ştie dacă fac ceva bine sau nu. Însă am primit şi sugestii pentru noi, pentru a îmbunătăţi serviciile. Am avut un utilizator care ne-a propus să realizăm un program pentru ca şi persoanele cu probleme de vedere grave – orbi sa poată să citească meniul zilei sau au fost unii care au cerut să facem posibilă alegerea restaurantelor care oferă exclusiv meniu vegetarian.
A consemnat Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE