Home / Administratie / Interdicții de a planta oriunde și oricum

Interdicții de a planta oriunde și oricum

Distribuie

Foto 4_SITE

Locuitorii Tîrgu Mureșului nu vor putea planta arbori oriunde și oricum. O propunere din partea Poliției Locale.

 

„Din cauza faptului că, în mai multe situații, conducători auto din Tîrgu Mureș, dar și cei care tranzitează urbea noastră s-au arătat deranjați de faptul că, din cauza coronoramentului copacilor, multe semne de circulație nu sunt vizibile în timp util, la o viteză rezonabilă și s-au trezit în fața unei treceri de pietoni sau a unei intersecții că sunt semne de stop sau cedează trecerea, am avut această inițiativă în Consiliul Local, această nu se referă doar la perioada trecută, ci și în perspectivă, la viitoarele semne de circulație ce vor fi amplasate în Tîrgu Mureș, tocmai pentru a avea această vizibilitate, prin care crește gradul de siguranță a cetățenilor din municipiu, atât a pietonilor cât și a conducătorilor auto”, a explicat Valentin Bretfelean propunerea. Proiectul de hotărâre privind unele măsuri de reglementare a amplasării mijloacelor de semnalizare rutieră și a rețelelor de iluminat public pe aliniamentele stradale, cât și pe unele proprietăți ale persoanelor fizice sau juridice, în raport cu arborii ornamentali de pe aceste aliniamente stabilește că nu pot fi amplasate mijloace de semnalizare rutieră în alte condiții decât cele stabilite prin STAS nr. 1848 – 7:2004 și conform OUG 195/2002. De asemenea nu pot fi plantați arbori la mai puțin de 25 de m de interesecțiile străzilor cu câte 2-3 benzi pe sens, cu trafic intens. Dacă sunt drumuri cu doar o bandă de circulație pe sens, cu trafic intens, interdicția de plantare este de la mai puțin de 15 m. Hotărârea mai prevede că nu pot fi realizate alveole destinate plantării arborilor și arbuștilor la mai puțin de 10 m față de intersecțiile străzilor cu una sau 2-3 benzi pe sens.
Hotărârea mai prevede că locuitorii care sunt somați, iar în termen de 5 zile nu curăță coronoramentul arborilor care depășesc limita de proprietate vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

3 comentarii

  1. Corect ! Lasati mizeria sa faca legea… Sa nu-l prind pe vreunul plantand vegetatie !!!

  2. Ce destept este securistul lui florea,ca si el es npricepe le toate.Bai florEA SI maior parca vroiati sa il schimbati ,va este frica ? va toarna mai mult la DNA,ar trebui schimbat la cate prosti a facut ,este o rusine a orasului sa stea in fruntea unei institutii cu oameni corecti si onestipe care ii ameninta cu ascultarea si ca ii da afara,oare este corect ca sora lui sa lucreze acolo ,sa ne supravegheze,la el nu este incompatibilitate.Ce a iesit cu aceste sfaturi se baga in seama?,mai bine ar face sa plece sa ne lase in pace.Mai este ceva noi facem procese verbale si el cu gasca lui de chef le anjuleaza ,dupa care ne ia la suturi.florea schimba raul nu lasa mostenire la altul,maior cu el te lucreaza.

  3. ma tu esti un securist ordinar,ce cauti tu in funtea militiei, ca sa nu-i spun politie,tu trebuie sa pleci urgent impreuna cu alt spagar florea ,care te-a promavat,dar va vine randul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.