Cine s-a retras din cursa pentru candidatura Capitala Europeană a Culturii 2021 Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Cine s-a retras din cursa pentru candidatura Capitala Europeană a Culturii 2021

10604096_355976627897947_5939837409459121437_o

Echipa Digital Transivania a decis retragerea celor 3 proiecte din dosarul de candidatură Mureș 2021, după cum ne informează Barbu Constantin, director Digital Transilvania. Decizia a fost luată în data de 29 decembrie, în condițiile în care cursa continuă până în data de 18 ianuarie 2016, pentru lista scurtă a Capitalei Europeane a Culturii 2021 odată cu semnarea îndreptățită a  contestației depusă  de orașele Târgu Mureș, Iași, Craiova, Brăila și Brașov.

În urma apelului de proiecte realizat de Campania Mureș 2021, echipa a avut ocazia să depună 5 proiecte pentru îmbunătățirea dosarului, din care au fost selectate 3 proiecte. Primul proiect Arta Inovează Orașul, timp de 2 ani a reușit să îmbunătățească imaginea orașului prin realizarea a 5 proiecte unice de artă urbană. Al doilea proiect Centrul Internațional de Arte Performative (C.I.A.P.), vizează concesionarea fostului ștrand 1 mai și includerea lui într-o strategie pe termen lung de reintegrare a unei zone părăsite, într-un spațiu de creație și dezvoltare artistică în parteneriat cu Universitatea de Artă, Liceul Vocațional de Artă, Teatrul Național și celelalte companii de teatru independente. Al treilea proiect este primul centru de cultură digitală din țară, Centrul Digital Transilvania, care a devenit și cea mai importantă componentă a liniei de program.

Risc de probă în instanță

În toate proiectele, Digital Transilvania avea rol de coordonator, iar beneficiarii direcți și indirecți au fost partenerii locali, naționali, internaționali și comunitatea locală din județul Mures.

”În urma lipsei de profesionalism a Asociației Mureș 2021 și a lipsei de respect cu care echipa noastră a fost tratată în ultimile 3 luni, anunțăm public că, cele 3 proiecte care trebuiau să facă obiectul colaborării, nu pot fi folosite fără acordul în scris al echipei Digital Transilvania. Folosirea sau ignorarea acestei decizii poate fi folosită ca probă în instanță” atenționează Barbu Constantin.

Totodată, mulțumește membrilor comunității locale care i-au susținut și cere scuze partenerilor  locali dacă această decizie o să le afecteze activitățile.

Asociația Green Art Tour, continuă să susțină comunitatea locală prin proiectul cinematografic realizat de GAT Transilvania Films, care a reușit să ​producă primul film artistic  din Transilvania – Billion Star Hotel, în cadrul ediției a 2 a festivalului Digital Transilvania #1.1Learn & Practice  din 2014.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE