„Drumul Sării”, noua atracţie turistică a staţiunii Sovata Administratie
  • alex.toth
  • 1 comentarii
  • 1875 Vizualizări

„Drumul Sării”, noua atracţie turistică a staţiunii Sovata

1Primarul staţiunii Sovata, Peter Ferenc, a anunţat miercuri, 30 decembrie, cu ocazia unei conferinţe de presă găzduită de sala de şedinţe a Primăriei din localitate, finalizarea proiectului „Drumul Sării Sovata”. Proiectul a avut valoarea de 5,06 milioane lei şi a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2. – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice.

2

Infrastructura de turism, modernizată

Potrivit primarului staţiunii Sovata, obiectivul general al proiectului este dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism din oraşul Sovata pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. „Obiectivele specifice ale proiectului sunt dezvoltarea infrastructurii de vizitare a rezervaţiei naturale „Lacul Ursu şi arboretele de pe sărături”, diversificarea oportunităţilor de agrement din localitate în perioadele de extrasezon, precum şi creşterea gradului de cunoaştere a valorilor naturale aflate pe teritoriul rezervaţiei naturale”, a precizat Peter Ferenc.

3

În urma implementării proiectului s-au amenajat şase alei de cură în lungime totală de 2,8 kilometri, s-au construit cinci foişoare de observaţie, respectiv Turnul Belvedere, s-au amenajat 16 popasuri/locuri de odihnă şi observare a naturii în suprafaţă de circa 9.707 metri pătraţi, de-a lungul traseelor s-au instalat 12 panouri de informare mari, 35 de panouri de informare mici, 29 de indicatoare de direcţii, s-a realizat un sistem de iluminat public şi arhitectural şi un sistem de supraveghere video, s-au înfiinţat opt locuri de muncă şi s-au edificat două clădiri, respectiv un punct de informare/pavilion de odihnă şi un grup sanitar.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE