Home / Sanatate / Institutul Inimii din Tîrgu Mureș a primit un angiograf nou pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare

Institutul Inimii din Tîrgu Mureș a primit un angiograf nou pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare

Distribuie

12466201_768697493262637_5253882354592599483_oInstitutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Tîrgu Mureș are de câteva zile cea mai performantă metodă de diagnostic și tratament a afecțiunilor cardiovasculare. Vorbim despre un angiograf biplan ce a fost obținut printr-un proiect european al Academiei de Științe Medicale în colaborare cu IUBCvT Tîrgu Mureș. Angiograful a fost montat, acum este testat, iar în funcțiune va fi pus începând cu data de 4 ianuarie.

Managerul IUBCvT Tîrgu Mureș, prof. dr. Klara Brînzaniuc, a declarat miercuri, 30 decembrie, într-o conferință de presă, că aparatul este singurul care permite investigarea atât a copiilor cu malformații congenitale, cât și a adulților cu sindroame coronariene. Totodată, permite realizarea unor proceduri de cardiologie intervențională deosebit de complexe, care, pentru copii, e o premieră națională.
„Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant încheie un an cu realizări și momente deosebite. În acest an, am avut șansa să derulăm în parteneriat două mari proiecte europene, un proiect POSCCE împreună cu Academia de Științe Medicale, unde, în parteneriatul comun pe care îl avem, Institutul nostru a beneficiat de o dotare specifică și de suport pentru o activitate de cercetare de peste un milion de euro. În contextul acestei activități de cercetare ce se va derula începând din 2015 timp de cinci ani, folosindu-ne de un aparat de înaltă performanță, un angiograf biplan, singurul care permite investigarea atât a copiilor cu malformații congenitale, cât și a adulților cu sindroame coronariene și permite realizarea unor proceduri de cardiologie intervențională deosebit de complexe, care, pentru copii, e o premieră națională și are mari șanse să crească performanța centrului cardiovascular pediatric prin rezolvare nu numai prin intervenții chirurgicale de către echipa noastră de specialiști, chirurgi și anesteziști, dar și într-o echipă formată din cardiolog intervenționist și la nevoie chirurg cardiovascular prin metode noi minim invazive, metode care în anul următor dorim, prin expertiza unui centru european cu care colaborăm, să le extindem și la proceduri pe care în acest an încă n-am reușit să le abordăm”, a declarat prof. dr. Klara Brînzaniuc.

920674_768697516595968_3397284099203866858_oPotrivit acesteia, acest proiect se leagă de proiectul CORDISPED, care s-a încheiat în data de 24 decembrie. Peste 150 de copii cu malformații cardiace congenitale au fost asistați în unitatea sanitară și s-au introdus domenii noi, care până acum nu se rezolvau în România. Spre exemplu, cardiologia intervențională pediatrică cu proceduri noi și complexe, care vor continua în lunile ianuarie și februarie. „Acea colaborare deosebită pe care o avem cu Centrul Inimii din Munchen, cu Centrul din Praga, acolo unde ne-am format experții pe electrofiziologie pediatrică, va continua pentru că vrem să creăm un laborator numai pentru electrofiziologia pediatrică”, a arătat prof. dr. Klara Brînzaniuc.

12440445_768697499929303_5967906391768299035_o


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.