Florin Buicu, scrisoare către mureşeni Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Florin Buicu, scrisoare către mureşeni

buicuSănătatea este, pe lângă starea de bine fizică/psihică și absența bolii, așa cum este definită de Organizația Mondială a Sănătății, un drept prevăzut inclusiv de Constituție. În campania electorală din 2012 spuneam că educația și sănătatea sunt prioritățile personale pe care le voi avea în calitate de deputat, asta și datorită formării profesionale, aceea de medic, și activității desfășurate, aceea de cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș.

În calitate de președinte al Comisiei de sănătate și familie din Camera Deputaților, for decizional pentru domeniul sănătate, acum la început de an îmi permit să trec în revistă câteva acțiuni pe acest domeniu.

Finanțarea sistemului de sănătate este unul din principalele subiecte dezbătute pentru că ne afectează pe toți, atât pacienți dar și profesioniști ai sistemului de sănătate. În cursul anului 2015, prin modificările aduse în Parlament, 2% din încasările provenite din taxele de autorizare ale jocurilor de noroc vor merge către Ministerul Sănătății pentru programul de reabilitare al spitalelor.

De asemenea, 20% din încasările provenite din valorificarea bunurilor confiscate au fost direcționate către Ministerul Sănătății și 20% către Ministerul Educației, prin amendamente introduse în Parlament.

La discutarea prevederilor codului fiscal au fost introduse prevederi de deducere fiscală pentru cei care încheie asigurări suplimentare de sănătate și pensie, în limita maximă de câte 800 de euro anual pentru sănătate și 800 de euro pentru pensie suplimentară, suma fiind împărțită în mod egal între angajat și angajator.

Sunt onorat de asemenea că o propunere legislativă personală, de reglementare a activității de dietetician a devenit lege fiind promulgată de președintele României.

Și nu în ultimul rând, Ordonanța de Urgenta a Guvernului nr. 35, de creștere a salariilor din sănătate cu 25% a fost modificată în comisiile de sănătate și muncă din Camera Deputaților, de creșterea salariilor beneficiind tot personalul din sistemul de sănătate dar și din sistemul de asistență socială, personalul bugetar beneficiind de asemenea de o creștere a salariilor de 10% începând cu 1 decembrie 2015, și această lege fiind promulgată de președintele României. În urma acestor măriri putem spune ca în cursul anului 2015 sănătatea și educația au beneficiat de cele mai mari creșteri salariale, de 25% într-un an. Nu este suficient, cu siguranță, trebuie mai mult, dar aceste proiecte în a căror realizare m-am implicat activ reprezintă un pas important, o promisiune îndeplinită.

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă vă doresc un Crăciun Fericit, cu sănătate și împliniri și un An Nou mai bun!

Cu deosebit respect,

Deputat PSD de Mureș,

Conferențiar Universitar Doctor Corneliu Florin BUICU

Președintele Comisiei pentru Sănătate si Familie din Camera Deputaților

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE