Corina Tinca: ” Tenul, cartea noastră de vizită” Beauty
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 551 Vizualizări

Corina Tinca: ” Tenul, cartea noastră de vizită”

tinca 3

La fete, acneea apare cu un an, doi înainte de pubertate, din cauza modificărilor ovariene, iar la băieți, acneea survine la pubertate, cu forme mult mai severe. Manifestările se termină la 16 – 18 ani, iar la 7% din băieți, poate să continue până la o vârstă mai avansată, cu forme severe și cicatrici. În ajutorul tinerilor care nu știu să-și trateze acneea juvenilă, dar ar vrea să afle mai multe informații despre această afecțiune, ne răspunde la câteva întrebări estetician make-up artist Corina Tincă, lector al Școlii Estetika Professional din Târgu Mureș.

Rep: Unde ați învățat această îndeletnicire și ce vă pasionează mai mult?

Corina Tinca: Sunt absolventă a școlii de cosmetică și make-up Christine Valmy București, lector al Școlii Estetika Professional Târgu Mureș, am participat la târguri internaționale, am învățat diferite tehnici de machiaj, tot timpul am ținut să fiu informată de tot ce e nou în domeniu, să țin pasul cu tendințele. Momentan am deschis cabinet în cadrul centrului de înfrumusețare și remodelare corporal ”Elight”, de pe strada Brăila nr. 24, creat la standarde  europene.  Am rezultate de excepție în tratarea acneii juvenile  și aducerea tenului cu probleme la o stare cât mai aproape de normalitate, dar toate acestea sunt posibile datorită nivelului înalt de pregătire, cât și a folosirii de produse profesionale de înaltă clasă, plus dermatocosmetice.

Rep: Ce este acneea juvenilă?

Corina Tincă: Este dermatoza caracterizată printr-o inflamație purulentă a foliculului pilo-sebaceu, însoțită de secreție exagerată a glandelor sebacee. Acneea juvenilă apare la tineri, începând din pubertate, de la vârsta de 14-15 ani, din cauza dereglărilor hormonale, secreția sebacee, care depinde de androgeni și de estrogeni, produși de către glanda suprarenală și de testicul sau ovar, crește în mod deosebit.  În perioada adolescenței, organismul produce mari cantități de hormoni, iar pielea își schimbă aspectul.

Rep: Care sunt semnele acneei juvenile?

 Corina Tinca: Acea substanță grasă secretată de glandele sebacee ale pielii denumită și sebum, la care se adaugă o hiperkeratoză, hipersecreția de keratină, elaborată în exces de către peretele foliculului, și o proliferare bacteriană, antrenează o inflamare a foliculilor pilosebacei, dând posibilitatea formării de comedoane, care pot fi deschise, acele puncte negre, sau pot fi închise, microchisturi. În formele cele mai grave de acnee se observă chisturi profunde și purulente, care adesea se golesc la suprafață. Acneea apare mai ales în zonele cu mare concentrație de glande sebacee, în special față, gât, piept și spate.

Rep: Cum vă veți implica în educația tinerilor privind această afecțiune?

Corina Tinca: În perioada ”Școala altfel”, și nu numai, am proiecte mari legate de informarea, educarea și consilierea tinerilor în școli, pentru a avea un ten sănătos fără probleme, deoarece am sesizat că, la tot mai mulți tineri apar probleme serioase de sănătate a tenului datorită poluării exterioare, alimentației și îngrijirii necorespunzătoare a acestuia. Acest fapt produce atât un mare disconfort fizic, cât și psihic, și este nevoie de o atenție sporită în alegerea produselor cosmetice, în general, și a celor pentru tratarea acneei, în special.  Pielea cu tendință acneică trebuie atent îngrijită și tratată cu perseverență, motiv pentru care voi învăța tinerii despre ce reguli trebuie să urmeze acasă. Scopul este de a frâna secreția excesivă de sebum, și nu de a o agrava prin degresări repetate.

inca

 

Rep: Care sunt satisfacțiile acestei meserii?

Corina Tinca: Mă preocupă sănătatea tenului, stilizarea corectă a sprâncenelor corespunzătoare tipului feței, ochilor și propriei personalități, totodată am un pachet pentru consiliere personală atât a tenului, cât și modul corect de machiaj de zi și ocazii speciale pentru doritoare . Iubesc ceea ce fac, mă joc cu nuanțe și culori, consider machiajul un exercițiu de imaginație, iar satisfacțiile vin odată cu zâmbetele clienților mei.

Rep: Ce sfat aveți pentru doamne, la început de primăvară?

Corina Tinca: Sfatul meu pentru doamne, domnișoare chiar și pentru domni…să nu vă neglijați propriul ten. Este cartea de vizită care ne dă încredere și siguranță în noi.  Tendințele sunt importante, dar mai important este să știm să le acordăm la stilul nostru și la trăsături.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE