Home / Cultură / Despre artă şi nu numai cu actori, teatrologi şi scriitori la “Zanza”

Despre artă şi nu numai cu actori, teatrologi şi scriitori la “Zanza”

Distribuie

dialoguriMaratonul de lectură „Citeşte-le târgumureşenilor!”, ediţia a doua a debutat la miezul nopţiiora în Zanza Café & Lounge şi se va întinde pe durarta a 24 de ore. Prima cititoare a fost  Ligia Voro care a ales să citească Poezii de Mihai Eminescu și În pădurea Fontainbleau de Ady Endre. Maratonul de lectură  oferă posibilitatea târgumurelenilor să poată citi din opera poetului Mihai Eminescu, din operele autorilor români din Târgu-Mureş sau din judeţul Mureş, din cele ale autorilor aniversaţi şi din cele ale autorilor maghiari – indiferent de localitatea de origine -, ale căror lucrări au fost traduse în limba română! Organizatorii maratonului, Fundaţia Studium-Prospero, Rotaract Club Téka, Cluburile Rotaract Târgu-Mureş, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Universitatea de Arte Târgu-Mureş, alături de parteneri,  revistele Vatra şi Látó , Biblioteca Judeţeană Mureş – Biblioteca Teleki Téka, cu sprijinul Filialei Târgu-Mureş a Uniunii Scriitorilor din România vă aşteaptă în cursul zilei de joi, 15 ianuarie cu invitaţi târgumureşeni  la o serie de discuţii nonformale, relaxate, nonconformiste.  “Vom începe devreme, la 9.30, cu psihologul şi scriitoarea Sandra O’Connor care va răspunde întrebărilor Florentinei Vary, secretarul literar PR al Teatrului Naţional Târgu Mureş. Tema aleasă este una provocatoare, despre cariera, dificultăţile întâmpinate şi provocările în carieră aici, acasă, şi în Statele Unite ale Americii, unde Sandra şi-a desfăşurat, de asemenea, activitatea”, precizează organizatorii.

Poveşti cu şi despre actori, teatrologi, scriitori

Spre  după amiază lista invitaţilor îi cuprinde pe actorul Nicu Mihoc, teatrologii Ioan Potolea şi Daniel Oltean, regizorul şi scriitorul Kincses Elemér. “În scenă, sub tirul întrebărilor adresate de către Mariana Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, intră, de la ora 17.00, binecunosctul actor Nicu Mihoc. Suntem siguri că ne vor incita atât răspunsurile la întrebările despre viaţa sa de actor cât şi poveştile din viaţa sa de om “simplu”.  De la ora 19.00 va fi o masă rotundă studenţească, invitat fiind scriitorul Ioan Potolea, iar moderator procurorul Daniel Oltean, ambii studenţi în anul III la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureş, specializarea Teatrologie. „De unde vine inspiratia scriitorului”? este întrebarea centrală la care invitaţii noştri vor căuta răspuns. Ne tragem sufletul puţin şi, de la ora 20.00, încercăm să desluşim răspunsurile la interogaţia: “Cât de dificil şi provocator este să fii om de cultură într-un orăşel din inima Transilvaniei?”. Va întreba, din nou, Florentina Vary şi va răspunde talentatul regizor şi scriitor Kincses Elemér. Maratonul meselor rotunde se va încheia la ora 21:30 cu discuţia altfel dintre procurorul Daniel Oltean şi jurnalistul Ligia Voro. Student la Teatrologie, după cum aminteam, dramaturg la piesele “Piatra” (Teatrul Studio) şi Punct Triplu (Teatrul Naţional Târgu Mureş), Daniel Oltean va răspunde la întrebări despre “Lecturi în teatru”, afirmă organizatorii.

Invitaţie la lectură

Pe tot parcursul zilei de joi, 15 ianuarie, până la miezul nopţii sunteţi aşteptaţi  la Zanza Café & Lounge, Piaţa Trandafirilor nr. 52, să le citiţi târgumureşenilor şi să dedicaţi persoanelor dragi pasajele pe care le citiţi!.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.