Sărbătoare pe cinste la Bistra Mureşului de Balul Ionilor Cultură
  • alin.zaharie
  • 1 comentarii
  • 1061 Vizualizări

Sărbătoare pe cinste la Bistra Mureşului de Balul Ionilor

5 Ansamblul GhiocelulLocuitorii comunei Deda au îmbrăcat portul popular şi au petrecut sâmbătă, 31 ianuarie, 2015  cu ocazia Balului Ionilor de la Bistra Mureşului,  eveniment de tradiţie găzduit şi în acest an de familia Vlasa. Locuitori din Deda, Bistra Mureşului, Filea şi Pietriş s-au adunat la localul familiei Vlasa din Bistra Mureşului unde au petrecut o seară pe cinste în compania câtecului şi jocului popular adus de solişti şi ansambluri locale, oaspetele petrecerii find solista Livia Harpa.

1 binecuvantare preoti„Tradiţia românească  este la   la ea acasă , să ne bucurăm de această seară frumoasă alături de cei drag”, a spus în deschidere Nelu Vlasa,  gazda balului, după care preoţii din comună au binecuvântat balul.

„Ducem tradiţia mai departe”

2 Rodica Vlasa„Este o tradiţie la noi la Bistra Mureşului după sărbătorile de iarnă să organizăm acest bal în cinstea tuturor celor care poartă numele Sfântului Ioan. Avem initaţi la acest bal tinerii dansatorii din Bistra Mureşului, membrii Ansamblului „Ghiocelul”, solista Livia Harpa, tânăra solistă Ilinca Fărcaş   din Deda , dansatorii ansamblului din Deda. Vrem ca prin aceşti tineri să ducem tradiţia mai departe, avem sprijinul total al părinţilor,  al primăriei şi Consiliului Local Deda”, a precizat Rodica Vlasa.

Lume multă, atmosferă deosebită

3 Lucretia CadarPrintre cei prezenţi s-a numărat şi primarul comunei Deda, Lucreţia Cadar, care a salutat tradiţia păstrată cu sfinţenie la Bistra Mureşului de Nelu şi Rodica Vlasa. „Vineri, 30 ianuarie i-am sărbătorit pe Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan şi acest bal este legat de această sărbătoare creştinească, de sărbătoarea Ionilor la Bistra Mureşului. Foarte multă lume din această localitate poartă acest frumos nume şi la iniţiativa familiei Vlasa s-a organizat acest eveniment urmând tradiţia anilor precedenţi. Aici jocul şi costumul popular este la el acasă fapt pentru care oamenii din comună, preoţii celor patru satre aparţinătoare comunei sunt prezenţi , îmbrăcaţi în costume tradiţionale specifice zonei Văii Mureşului. Sunt invitaţi din Deda, Filea, Bistra Mureşului, Pietriş,  toţi cetăţenii comunei Deda. Veselia este în toi, lume multă, atmosferă deosebită . Exist[ la Bistra Mureşului o preocupare a oamenilor din zonă pentru păstrarea şi continuarea acestor tradiţii, şi aici mă refer la părintele Sergiu Andone şi la familia Vlasa care aici la Bistra Mureşului au un rol hotărâtor în a duce tradiţiile şi obiceiurile mai departe”, a precizat Lucreţia Cadar.

„Tinerii ţin aproape de dansul popular”

4 Mariana VladAflatăîn premieră la Balul Ionilor, Mariana Vlad a salutat organizatorii, precum şi tinerii dansatori din Bistra Mureşului. „Este pentru prima dată când particip la Balul Ionilor de la Bistra Mureşului  fapt pentru care mulţumesc familiei Vlasa pentru invitaţie. Este o seară deosebită, ne simţim extraordinar . Am avut bucuria să-i revăd pe cei din ansamblul „Ghiocelul” din Bistra Mureşului  care în 2014 au fost oaspeţii noştri  la sărbătoarea comunei. Ne bucurăm că tinerii ţin aproape de dansul popular, de tradiţii şi le duc mai departe”, a spus  Mariana Vlad, primarul comunei Băla.

„Este o bucurie să le cânt oamenilor”

6 Ilinca FarcasAtmosfera de bună dispoziţie a balului a fost întreţinută de ansamblurile de dansatori din Bistra Mureşului, din Deda, precum şi de solista Livia Harpa, alături de tânăra solistă Ilinca Fărcaş din Deda. „Mă bucur că am putut participa la acest frumos eveniment, să le cânt celor care-şi serbează numele. Am început să cânt de la vârsta de şase ani, am participat la concursuri şi festivaluri , etape care au contribuit la drumul pe care mi l-am ales.  Întotdeauna este o bucurie pentru mine să fiu pe scenă, să le cânt oamenilor”, a precizat Ilinca Fărcaş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • AM VIZIONAT PE NET EVENIMENTUL ORGANIZAT DE FAMILIA VLASA, ”BALUL IONILOR”SI MI S-A PARUT DEOSEBIT, DAR CEL MAI MULT MI-AU PLACUT TINERII DE LA ANSAMBLUL GHIOCELUL, FELICITARI ORGANIZATORILOR SI CELOR CARE S-AU OCUPAT DE ACESTI COPILASI SIMPATICI SI TALENTATI.DOAMNE AJUTA

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE