Home / Administratie / Proiectele, cartea de vizită a Primăriei Suseni

Proiectele, cartea de vizită a Primăriei Suseni

Distribuie

111Aflat la primul mandat de primar al comunei Suseni, Mircea Mariș a încercat să aducă un suflu nou în ce privește dezvoltarea comunei. Dacă a reușit sau nu, ne spune în interviul următor.

Reporter: Sunteți la primul mandat de primar. Sub ce auspicii ați început această muncă pentru comunitatea din Suseni?

Mircea Mariș: De fiecare dată când vine un primar nou, el vine cu proiecte ambițioase. La fel am venit și eu în anul 2012, cu dorința de a schimba, de a îmbunătăți lucrurile în Suseni. Parțial am reușit să le rezolv, altele urmeasă să le putem duce la îndeplinire. Cartea de vizită a unui primar este că trebuie să ai o comună frumoasă, o primărie pusă la punct, o școală dotată, la fel și în cazul bisericilor, căminelor culturale. Ele ar trebuie să reprezinte cartea de vizită a unui primar.

Rep.: Care au fost proiectele la nivelul comunei din ultimii ani?

M.M.: În ce mă privește, am început cu ce era mai necesar. Și anume școala din Suseni. Ea a fost reabilitată în cursul anului 2012, a fost schimbat acoperișul, iar în 2013 a fost izolată termic. Tot în anul 2012 a fost schimbat iluminatul public la Luieriu. Fiind un iluminat care consuma destul de mult și slab, am decis să creștem calitatea și numărul corpurilor de iluminat. În 2013 am început reabilitarea căminului din Suseni. Era începută o reabilitare a interiorului, am continuat cu parchetarea, dotarea cu mobilier pentru sala de mese și cu veselă. În paralel cu aceste investiții am înfrumusețat comuna, am făcut parcul de lângă primărie. De asemenea, am amenajat podurile și podețele din comună, unele dintre ele fiind practic impracticabile, fapt ce a necesitat reabilitarea lor urgentă. În 2014 a venit rândul Suseniului să-i fie schimbat iluminatul public, atât pe strada principală cât și pe străduțele laterale. La căminul din localitatea Luieriu am schimbat o parte din geamuri și uși și am făcut încălzirea centrală. Anul 2015 a fost de asemenea unul destul de ambițios, cu multe proiecte, printre care terenul de sport sintentic din Suseni. Acesta a fost finalizat de curând, inaugurarea având loc duminică, 29 noiembrie.

Rep.: Ce alte proiecte ați bifat?

M.M.: Am elaborat Planul Urbanistic General, care în mare parte este realizat. Este un proiect care costă destul de mult și care nu e vizibil, dar este unul extrem de necesar pentru comună. Toate cheltuielile cu acest PUG se ridică la peste 100.000 lei care, pentru Primăria Suseni reprezintă o sumă mare. Suntem o primărie destul de săracă, acesta este adevărul, dar din puținul pe care îl avem trebuie să ne gospodărim.

Rep.: Ce urmează pentru perioada următoare?

M.M.: Este vorba de două proiecte ambițioase. Unul am reușit să-l depunem pe fonduri europene, pe Submăsura 7.2., și anume reabilitarea grădiniței din Suseni, proiect în valoare de 280.000 de euro. De asemenea, suntem în curs de finalizare a dosarului pentru depunerea proiectului ”Extidere reţea de apă şi înfiinţarea reţea de canalizare în Suseni”, în valoare de 1,7 milioane de euro. Ulterior celor două proiecte, dacă se vor finanţa și implementa, va urma asfaltarea străzilor, dar acest proiect face obiectul unui alt mandate.

Rep.: Sunteți mulţumit de ce s-a realizat în Suseni?

M.M.: Întotdeauna este loc şi de mai bine. Mi-aş fi dorit o echipă mai închegată să putem face mult mai multe lucruri la nivelul comunei Suseni. Nu ne-a favorizat nici politicul, perioada începutului de mandat a fost una destul de grea. Pe final suntem puţin mai bine, mi-aş fi dorit să fim aşa de la început, pentru a se putea vedea realizări mai mari şi mai multe. Dar pentru anul viitor, poate că vom construi o altă echipă pentru a face ca lucrurile să meargă şi mai bine pentru Suseni.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.