Home / Administratie / Strategia de dezvoltare 2014-2020, aprobată la Solovăstru

Strategia de dezvoltare 2014-2020, aprobată la Solovăstru

Distribuie

111Consilierii locali din comuna Solovăstru au aprobat marți, 20 octombrie, strategia de dezvoltare locală a comunei pentru perioada 2014-2020. Despre proiectele care urmează să fie puse în aplicare la nivelul comunei ne-a vorbit Ioan Ciorba, viceprimarul comunei Solovăstru.

Reporter: Sunteți la al doilea mandat de viceprimar. Care au fost proiectele derulate la nivelul comunei?

Ioan Ciorba: Printre realizările ultimului mandat se numără reabilitarea școlilor din comună. În luna septembrie am recepționat lucrările la grădinița nouă din localitatea Solovăstru. La nivelul comunei avem două școli gimnaziale, la Solovăstru și Jabenița, care sunt puse la punct, izolate termic, acoperișuri noi, geamuri termopane, parchet melaminat, încălzire centrală, practic toate condițiile pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de învățământ. La acestea se adaugă grădinița din Solovăstru, care arată foarte bine, o investiție realizată în acest mandat. Tot la capitolul realizări importante se numără capelele din Solovăstru și Jabenița. De asemenea, săptămâna trecută am fost la Compania Națională de Investiții, dorim să reabilităm căminul cultural din Jabenița. Este vorba de un proiect mai mare, extrem de necesar deoarece acest cămin datează de prin 1963. Căminul din Solovăstru este reabilitat, dotat cu tot ce trebuie, urmează doar să-i facem o igienizare.

Rep.: Veșnica problemă a drumurilor. Ce proiecte aveți în vedere la acest capitol?

I.C.: Avem semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării în valoare de 500.000 euro, derulat pe o perioadă de trei ani pentru asfaltare drumuri comunale. În momentul de față au fost realizați 2 kilometri, în cele două localități, Jabenița și Solovăstru.

Rep.: Dar în ce privește canalizarea?

I.C.: Foarte important pentru comună este că avem făcută canalizarea. În 14 mai 2013 am reușit să facem recepția finală, realizarea după foarte multă muncă și problem.

Rep.: Ce proiecte aveți în vedere pentru perioada următoare?

I.C.: În cadrul ședinței Consiliului Local de marți, 20 octombrie, am aprobat strategia de dezvoltare locală pentru perioada 2014-2020, unde avem în vedere construirea unui pod de beton peste râul Gurghiu, în localitatea Jabenița. E nevoie de această investiție pentru a putea fluidiza circulația. În Jabenița avem doi agenți economici importanți și dorim ca traficul greu să-l scoatem din sat grație acestui pod nou care urmează să fie construit. De asemenea, în strategia de dezvoltare am cuprins restul de suprafață de drumuri comunale care urmează să fie asfaltate. Până în 2020, dacă vom avea bani, teoretic nu ar mai trebui să fie niciun metru de drum neasfaltat. Principalele priorități la nivelul comunei pentru următorii ani sunt asfaltările, construcția de parcuri pentru copii, terenuri de sport, săli de sport. În strategia de dezvoltare am cuprins cam tot ce ține de bunăstarea locuitorilor, proiecte ce sperăm să le ducem la bun sfârșit.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Proiect HCL. Întâlnirea Naţională Mercedes Clasic, la Sighișoara

Distribuie Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sighișoara, din 28 martie, se află …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.