„Tigrii” au rămas fără „energie” BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

„Tigrii” au rămas fără „energie”

bc muresEchipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut partida disputată în devans la Târgu-Jiu, în etapa a XIX-a a Ligii Naționale, în fața formației locale Energia, scor 88-80 (26-16, 16-14, 18-23, 12-19, 16-8). Așa cum se poate constata, partida a avut nu doar cele patru sferturi, ci și prelungiri. Gorjenii au condus marea majoritate a timpului, având de mai multe ori avantaj chiar de 16 puncte. Mureșenii au avut posibilitatea de a obține victoria în ultimul sfert, când au trecut pentru prima dată în avantaj cu mai puțin de două minute rămase de joc și au avut posesia la 72-71. Luciditatea din final a lipsit însă și gazdele au obținut o victorie meritată, după aspectul jocului.
Cu un lot fără căpitanul Ivan Ivanovic, care în tur a fost cel mai bun jucător a partidei câştigate cu 90-74, cu un double-double, 18 puncte şi 12 recuperări, accidentat acum, mureșenii au început slab jocul. Două aruncări de trei puncte a lui Guțoaia au tăiat parcă elanul „tigrilor”, care au ajuns la 2-10 cu doar două libere transformate de Barro în trei minute de joc. Cu două apărări visătoare, unde precizia mureșenilor sub panou a lăsat de dorit, gorjenii s-au desprins treptat și au încheiat primul sfert cu 10 puncte avantaj. Actul secund a continuat în același ritm și mureșenii au reușit prima aruncare de trei puncte abia la jumătatea actului secund, prin Jurevicius. La pauza mare însă avantajul de 12 puncte era unul surmontabil. Startul a fost unul bun pentru echipa lui Audrius Prakuraitis, dar oscilațiile au continuat. Mureșenii au fost conduși și la 16 puncte, dar s-au și apropiat la doar 5. În ultimul sfert au reușit de câteva ori să se apropie la un singur coș, cu două reușite de trei ale lui Fraseniuc au trecut chiar la conducere, având apoi posesia. În aproape două minute n-au mai trimis mingea în coș, dar au primit unul singur și jocul a intrat în prelungiri.
Mai lucizi au fost jucătorii gazdă, care au profitat de liberele acordate de mureșeni, care au forțat reușitele de la distanță. Acestea au fost cele care au făcut diferența în prima parte în favoarea gazdelor și au relansat jocul spre final, cu coșurile lui Fraseniuc, apoi ale lui Martinic. A fost un joc asemănător celui câștigat pe teren propriu cu U-BT Cluj, în care au condus jocul, au fost la un mic pas de a ceda la final, dar s-au impus în extremis. De această dată au fost necesare și prelungiri.
BC Mureș rămâne în fruntea clasamentului, cu un joc mai mult, dar egalează la numărul de înfrângeri formațiile U-BT Cluj, CSM Oradea și CSU Atlassib Sibiu.
Marcatori BC Mureș: Mohammed 23 (2×3), Martinic 19 (4), Barro 14, Fraseniuc 8 (2), Jurevicius 6 (1), Gajovic 6, Lazar 4.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE