Home / Cultură / A.G. Weinberger şi farmecul bluesului la “Naţional”

A.G. Weinberger şi farmecul bluesului la “Naţional”

Distribuie

agwTeatrul Naţional din Târgu-Mureş primeşte la finele acestei luni vizita unui oaspete de seamă. Nu e vorba de vreun actor sau regizor de marcă, ci de un muzician de clasă, în persoana lui A.G. Weinberger, cea mai puternică şi mai complexă personalitate a blues-ului din România care va susţine la Sala Mare un concert alături de prietenii săi. Intitulat “Gringo de România”, concertul face o incursiune în atmosfera anilor ’20 -’30, amestecând poveştile temelor muzicale ale acelor timpuri cu cele mai noi gânduri-sonore ale artistului. Astfel vineri, 27 februarie, de la ora 19.00, publicul târgumureşean va avea parte de un concert de excepţie adus de “The Transylvanian Guitar Man” care îi va avea alături pe scenă pe Dénes Jocó, David Steff, Gáspár Álmos şi Tinca Teddy.

Poveştile anilor ‘20-‘30 pe acorduri blues

A.G. Weinberger este incontestabil cea mai puternică şi mai complexă personalitate a blues-ului din România, singurul chitarist român de blues selectat pentru nominalizare la şapte categorii la Premiile Grammy în 2006, fiind supranumit The Transylvanian Guitar Man . Anul acesta, concertele sale poartă titlul generic “Gringo de România”, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în România doar AG Weinberger le cântă. AG Weinberger nu doar reinventează şi recreează muzica, ci o sintetizează aproape visceral în propria sa cromatică sonoră, de fiecare dată altfel şi cu alt evantai de piese. Concertul acustic Gringo de România de o oră şi 30 minute invită publicul în atmosfera şi poveştile temelor muzicale ce aparţin anilor ’20, ’30 şi până astăzi din care nu lipsesc şi piesele proprii, cele mai noi gânduri-sonore ale artistului.

Nominalizat la premiile Grammy

A.G. Weinberger a lansat primul său album de blues din România  “Good Morning, Mr. Blues” în 1996, urmat în 1997 de “Standard Weinberger”. În 1998 a înfiinţat fundaţia BlueSylvania şi a concertat la festivalul Bluestock din Memphis, Tennessee. La finalul anului 1999 Weiberger şi-a lansat cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, iar în iulie 2006, şi-a lansat albumul cu numărul patru, “Nashville Calling”, nominalizat la premiile Grammy în 2007. Biletele pentru concertul A.G. Weinberger  au fost puse în vânzare la cele două casierii ale Teatrului Naţional Târgu-Mureş precum şi online pe www.biletmaster.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.