FOTO: Eroii neamului comemoraţi la Luieriu Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1294 Vizualizări

FOTO: Eroii neamului comemoraţi la Luieriu

DSC_0184Programul „Cinstire Eroilor Mureşeni”, demarat de Garnizoana Tîrgu Mureş şi-a  încheiat joi, 14 iunie prima etapă, începută în luma martie a acestui an, printr-o ceremonie de cinstire a eroilor în localitatea Luieriu, comuna Suseni. Au adus un omagiu celor care se jertjeau pe câmpurile de luptă reprezentanţii Garnizoanei Târgu Mureş, ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, ai Detaşamentului de Jandarmi Reghin, oficialităţi locale, şi numeroşi localnici din Luieriu. Cei prezenţi au asistat la o slujbă de pomenire a celor căzuţi în luptele pentru apărarea patriei oficiată de părintele Simion Mărginean, Parohia  Luieriu şi părintele militar Ioan Şandor, urmată de alocuţiuni şi depuneri de coroane la monumentul eroilor din Luieriu situat din curtea bisericii .

DSC_0079„Anul 2015 a fost declarat printr-o hotărâre a Guvernului României, la iniţiativa Ministerului Părării Naţionale ca an al veteranilor de război. În acest context, la nivelul judeţului Mureş autorităţile locale împreună cu Garnizoana Mureş şi Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război au organizat vizite la veteranii de război, iar în unele localităţi depuneri de coroane  în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru neam şi ţară  Activităţile din cadrul acestui proiect au loc în două etape. Prima etapă a început la  24 martie şi se termină cu această manifestare de la Luieriu. A doua etapă va debuta pe 1 septembrie şi se va încheia de Ziua Armatei pe 25 octombrie”, a precizat general maior (r) Gheorghe Popa,  preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Mureş,

„Avem obligaţia să nu-i uităm”

DSC_0172Memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă a fost reamintită celor prezenţi de primarul comunei Susesni, Mircea Mariş, convins că doar o cunoaştere a istoriei adevărtate va duce la un prezent, dar mai ales viitor demn de moştenirea lăsată de strămoşi. „La fel ca celelalte localităţi ale României şi satul Luieriu a dat tributul de vieţi omeneşti în crâncenele lupte pentru apărarea pământului strămoşesc. De aceea avem obligaţia să nu-i uităm şi să-i cinstim mereu. O ţară fără istorie  şi limbă nu poate exista. În aceste vremuri singurul lucru care mai poate ţine un popor în picioare este istoria adevărată. Nu spun degeaba acest lucru deoarece în şubreda noastră democraţie asistăm din ce în ce mai mult la o rescriere a istoriei care să corespundă unor interese. Totuşi, acest popor mai are oameni, oamenoi adevăraţi, drepţi care nu se închină spre est sau spre vest , ci oameni care spun adevărul istoric. Dumnezei să-i ierte pe aceşti eroi, aşa cum şi ei să ne ierte pe noi cei de azi, care nu ne putem ridica la înălţimea sacrificiului lor”, a spus primarul Mircea Mariş.

Foto: Ştefan Brumar

[zizigallery id=1599]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE