Home / Deda / Boboteaza, bucuria creştinilor din Bistra Mureşului

Boboteaza, bucuria creştinilor din Bistra Mureşului

Distribuie

2Creştinii ortodocşi din Bistra Mureşului au participat marţi, 6 decembrie 2015 la slujba de Bobotează oficiată la Biserica Tuturor Sfinţilor din localitate, după care credincioşii au primit aghiasma mare la troiţa din zona Stanişte, locul tradiţional al sfinţirii apei de sărbătoarea Bobotezei. Credincioşii din Bistra Mureşului au cinstit şi în acest an sărbătoarea Botezului Domnului, fiind prezenţi în număr mare, fiecare întrând în posesia atât a apei sfinţite cât şi a gândului bun adresat de părintele paroh Sergiu Andone. “Sărbătoarea Botezului Domnului Nostru Isus Christos este punctul de plecare în creştinism. Este cea mai importantră sărbătoare deoarece Sfântul Botez este prima şi cea mai sfântă taină prin care omul devine creştin. Prin venirea Domnului Nostru Isus Christos în lume prin botezul Său, noi am am primit izvorârea de tot păcatul, pe care omul la săvârşit de la Adam şi Eva . De aceea este o binecuvântare şi o mare bucurie pentru toţi creştinii  că astăzi suntem din nou împăcaţi cu Dumnezeu şi ne putem unii din nou bucuria. În acest loc numit Stanişte, din cele mai îndepărtate timpuri  se vine la această sărbătoare a Bobotezei. Se iasă după slujba din biserică cu prapori, cu icoane şi săvârşim Sfânta Aghiasmă Mare  care are loc  o dată pe an la Botezul Domnului. Avem în jur de 800 de enoriaşi la Parohia  Biserica Tuturor Sfinţilor din Bistra Mureşului, oameni care vin cu drag la sfintele slujbe şi  se bucură împreună cu noi. Aşa trebuie pentru că este o mare binecuvântare ca Dumnezeu să te ajute şi să ne bucurăm împreună”, ne-a declarat părintele paroh Sergiu Andone, Biserica Tuturor Sfinţilor din Bistra Mureşului.

“Sfântul Ioan să le fie de ajutor”

1Gândurile părintelui Andone s-au îndreptat şi către cei care miercuri, 7 ianuarie, de Sfântul Ioan  sărbătoresc  ziua numelui. “Tuturor creştinilor  le doresc un an cât mai bun şi frumos, să putem creşte înspre Dumnezeu. Acesta este gândul nostru, acest lucru l-am spus şi la slujba de Bobotează din biserică, dacă nu ne punem în mod conştient şi deplin această nădejde atunci sărbătoarea este ca oricare alta. Gândul nostru la început de an este ca noi să lăsăm balastul care ne împiedică uneori să ajungem la Dumnezeu şi să putem fi împreună, să fim mai plăcuţi în faţa lui Dumnezeu. De aceea le doresc tuturor creştinilor să înţeleagă acest lucru, ca să ne bucurăm împreună. Pentru cei care şi-au serbat pe 7 ianuarie numele le doresc multă sănătate la mulţi ani Sfântul Ioan să le fie de ajutor, mai ales la dreapta judecată “, a spus părintele Sergiu Andone.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.