Home / Administratie / Investițiile prin contur la Beica de Jos

Investițiile prin contur la Beica de Jos

Distribuie

beica de josAflată la al doilea mandat de primar al comunei Beica, Maria Moldovan a reușit în ultimii ani să intensifice proiectele de dezvoltare, punctele forte fiind proiectele de apă-canal și asfaltările de drumuri.

Reporter: Care au fost proiectele mari derulate la nivelul comunei în ultimii ani ?

Maria Moldovan: În primul rând este vorba de proiectul apă-canal pentru Beica de Jos, derulat prin Fondul de Mediu, o investiție de 8,7 milioane de lei. La acest proiect, Primăria Beica de Jos vine cu o cofinanțare de 20%, restul fiind de la Ministerul Mediului. În prezent, suntem cu execuția în proporție de 70%. De asemenea, anul trecut am pornit cu asfaltarea drumului DC 11 Beica – Șerbeni, reușind să facem 1,5 kilometri de asfalt. În momentul de față suntem în licitație cu diferența de 5,8 milioane de lei. Am semnat contractul în acest an pentru totalul investiției cu asfaltarea, este în faza de licitație, pentru a putea contracta și a ne apuca de lucru. Drumul Beica – Șerbeni aparține comunei noastre şi ne-a fost foarte greu să-l întreținem. Contractul de finanțare pentru această investiție este deja semnat cu Ministerul Dezvoltării. Un alt proiect pe care am reușit să-l realizăm a fost o capelă nouă în localitatea Beica de Jos, inaugurată pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Este vorba de o investiție realizată din fonduri proprii. Totodată, am reabilitat cimitirul eroilor de la Nadășa, sfințit tot de Ziua Națională.

Rep.: Ce alte proiecte au fost derulate la nivelul comunei?

M.M.: Pe lângă cele două proiecte mari la nivel de comună, se adaugă și altele mai mici, dar la fel de necesare. Aici mă refer la reabilitarea tuturor căminelor culturale din comună, a Şcolii Generale din Beica de Jos, lucrare efectuată în cursul anului trecut. A fost o investiție de 4,5 milioane lei, bani guvernamentali prin Ministerul Dezvoltării. Toate școlile arată bine, sunt toate avizate, nu avem niciun fel de problemă în această privință. De asemenea, am reușit să punem la punct sediul primăriei grație fondurilor primite prin același minister. În ce privește canalizarea și apa potabilă, 70% din lucrare este finalizată. Toate conducele de apă-canal sunt introduse, bazinul de apă este montat, mai avem partea electrică, de montat pompele și de făcut branșamentele. Un alt proiect derulat la nivelul comunei este cel al Fundației FAER, construcția a trei case și 21 de băi pentru persoanele defavorizate de etnie rromă. Primăria nu s-a implicat financiar în acest proiect, ajutorul din partea noastră la acest proiect a fost garanția personală că mă voi ocupa ca acești cetățeni să muncească, una din condițiile proiectului.

Rep.: Ce proiecte aveți pe ordinea de zi a Primăriei Beica de Jos?

M.M.: Dorim să depunem un proiect pentru reabilitarea căminului cultural din Șerbeni, să schimbăm acoperișul, să izolăm interiorul și exteriorul. De asemenea, avem în vedere asfaltarea drumului DC 14 Beica-Habic, a drumului DC 10 Căcuci – Sânmihai și a străzilor din comuna Beica de Jos. Valoarea acestui proiect este de 1 milion de euro.

Rep.: Sunteți mulțumită de ce s-a realizat până în prezent la nivelul comunei?

M.M.: Sunt foarte mulțumită de ce-am realizat până în acest moment. M-ar bate Dumnezeu dacă aș spune că nu. Doar anul trecut s-au adus investiții în comună cât nu s-au făcut în 25 de ani. Sperăm să mergem și mai bine în perioada următoare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.