FOTO: Distinto, Alina Eremia, Andreea Bălan şi Connect-r la Zilele Reghinene Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1443 Vizualizări

FOTO: Distinto, Alina Eremia, Andreea Bălan şi Connect-r la Zilele Reghinene

DSC_0828Scena „Zilelor Reghinene” a continuat sâmbătă, 11 iulie 2015  să găzduiască noi artişti, trupe şi solişti îndrăgiţi de public, după ce cu o seară înainte nume precum Pepe, Andreea Bănică sau What’s Up au încântat atmosfera sărbătorii oraşului.

Tinere talente reghinene în deschidere

DSC_0660 (3)Primii care au urcat pe scenă au fost tinerele talente reghinene, prin recitalul folcloric  susţinut de Anastasia Ilinca Fărcaş, Natalia Moldovan, Ana Renata Bondor  şi Maria Grama, ultima fiind din nou prezentă pe scena „Zilelor Reghinene” după recitalul pop de vineri seara.

Bucuria dansului cu Ansamblul „Stejărelul”

DSC_0665 (8)Dansul popular şi-a făcut simţită prezenţa prin momentele artistice susţinute de ansamblurile „Stejărelul”, „Vatra Dorului” şi Formaţia de dansuri a Forumului German din Reghin. „Pentru mine aceşti copii sunt nişte îngeri pentru că le-a dat Dumnezeu harul să respecte cu stricteţe tot ce este mai frumos, originalitatea şi autentitatea cântecul, dansului şi portului popular românesc. Am urcat pe scenă cu grupa mare valorică, cu cea mică vom fi prezenţi la un alt festival, şi nu puteam fi prezenţi cu ambele grupe, spaţiul fiind foarte limitat. În programul nostru am avut o suită de dansuri printre care „Jocul tinerilor fete”, o compoziţie proprie, cu texte mureşene. E jocul meu preferat, la care s-a adăugat o suită de pe Valea Mureşului cu „De-alungul”, „Târnăveana”, „Învârtita” şi un pic de sărbă în final. Ca să mai trecem şi în altă zonă, la final am avut şi un joc moldovenesc”, ne-a declarat prof. Teodor Frâncu, coordonatorul Ansamblului „Stejărelul” din Reghin.

Din dragoste pentru folclor

DSC_0671 (14)Pata de culoare a Ansamblului “Stejărelul” a fost adusă de tânăra solistă Adelina Bianca Pop care, pe lângă faptul că este o talentată dansatoare, are şi o voce care promite foarte mult. „Am vârsta de 9 ani, şi cânt de la 8 ani. Fac parte din Ansamblul „Stejărelul” de trei ani. Dansul popular mi se pare foarte frumos deoarece se joacă din bătrăni. Am interpretat  o piesă proprie, „Bată-l vina de noroc”, care a plăcut publicului. Îmi doresc să devin o artistă, cum a fost şi Ramona Fabian, care este modelul meu”, a spus Adelina Bianca Pop

Jocul din bătrâni cu “Vatra Dorului”

DSC_0680Au urmat să primească aplauzele publicului Ansamblul “Vatra Dorului”. Stelian Friciu, Marian Georgeta, Adrian Moldoveanu, Călin Săplăcan, Alina Moldoveanu, Dănuţ Lazăr, Aurel Beica, Aurelia Lazăr, Maria Beica şi Lia Muntean au demonstrat că pasiunea şi dragostea pentru dansul popular nu are limite, lucru resimţit din plin pe scena “Zilelor Reghinene”.

Dansul săsesc, nelipsit de la “Zilele Reghinene”

DSC_0703 (16)Având tradiţii săseşti, din cadrul “Zilelor Reghinene” nu puteau lipsi etnicii saşi, prezenţi pe scena din centrul municipiului cu Formaţia de dansuri a Forumului German, cu două dansuri, “Moara” şi “Enghlische” „Acesta dansuri au fost preluate de Hans Mera, cel care ne-a învăţat pe noi toţi. Eu doar îi coordonez pe aceşti copii, sunt mai tot timpul cu ei. În fiecare zi de joi repetăm cu aceşti tineri minunaţi, exersăm dansuri noi. În momentul de faţă se pregătesc pentru a participa la o sărbătoare în Germania, unde le doresc succes. Am fost prezenţi pe scenă cu opt perechi, dar în total la Forum avem 13 perechi de dansatori. Prezenţa noastră la Zilele Reghinene va fi şi în ziua de duminică când vom avea un moment artistic dedicat oraşele înfrăţite cu municipiul Reghin venite în acest an la sărbătoarea oraşului”, a precizat Balla  Dénes Attila,  coordonatorul echipei de dansuri a Forumului German din Reghin.

Cristian Pomohaci, oaspetele drag reghinenilor 

DSC_0759Muzica populară a revenit pe scenă, adusă de soliştii reghineni Corina Covaciu, Anca Făgăraş, Ana Crişan, Aurelian Dan, Florina Oprea, moment care a prefaţat recitalul primului oaspete al zilei, Cristian Pomohaci, acompaniat de Orchestra Casei de Cultură „Eugen Nicoară” condusă de Ioan Conţiu. „Am făcut bune şi rele, dar nu mă laud cu ele, Dumnezeu Sfântu Le şteargă, Numa’ bune să Le vadă”, şi-a început recitalul Cristian Pomohaci, aplaudat de lumea care a venit în număr mare să-l vadă şi să-l asculte.

Marius Ciprian Pop, mereu aproape de reghineni

DSC_0776Muzica populară a continuat să răsune pe scena “Zilelor Reghinene” cu tânăra solistă Vlăduţa Lupău, şi Marius Ciprian Pop, prieten drag publicului reghinean. „Aici la Reghin  mă simt de fiecare dată foarte bine. De fiecare dată când mă întâlnesc cu oamenii frumoşi de aici  îmi dau seama în ce ţară binecuvântată mi-a hărăzit Dumnezeu să mă nasc , şi nu ştiu altfel să-i mulţumesc decât prin cântec. După ce-i mulţumesc lui Dumnezeu, trebuie în mod neapărat să mulţumesc şi oamenilor , pentru că au această frumuseţe sufletească, această lumină interioară  pe care mulţi încearcă să ne-o acopere, s-o împroaşte cu noroi. Oamenii, românii noştri, neamul nostru păstrează în suflet această bună cuviinţă, această lumină, toate izvorâte din acumularea valorilor tradiţiilor româneşti. Această sărbătoare de la Reghin e o revărsare de iubire, de bucurie  şi lumină în tot ceea ce înseamnă frumuseţea interioară  a unui neam, regăsită în mod special în această zonă frumoasă”, a spus Marius Ciprian Pop.

De la folclor la pop cu „Atelierul de muzică”

Trecerea de la folclor la pop-rock i-a revenit „Atelierului de muzică” al Casei de Cultură a Tineretului George Enescu coordonat de Florin Vos, prezent pe scenă cu tinerele soliste  Laura Rafael şi Andreea Morariu, cu două recitaluri gustate de public. A venit apoi rândul trupei Bagossy Brother Company , moment care a prefaţat numele grele ale serii de sâmbătă, Distinto, Alina Eremia, Andreea Bălan şi Connect-r.

„My Way” cu Distinto la Reghin

DSC_0809Sigura trupă din România  care abordează genul pop-opera, Distinto a revenit la Reghin, locul unde trupa are numeroşi fani, lucru dovedit din plin la recitalul lor de sâmbătă seara, De la arii celebre din opere, la canţonete, Tavi, Mihai şi Marius au trecut în revistă „arsenalul” muzical Distinto, din care nu a lipsit celebrul „My Way” de Frank Sinatra „Dacă Frank Sinatra şi-a încheiat cariera cu piesa My Way, noi am început-o cu ea. A fost un fel de flashback, pentru noi această piesă a fost începutul. Drumul nostru este acelaşi ca şi al artiştilor, să sperăm că Dumnezeu ne va scoate în cale un traseu măcar pe jumătate cum la avut Frank Sinatra. În acest drum am trecut şi pe la Reghin, şi nu doar o dată, e un loc unde ne simţim foarte bine şi unde publicul ne apreciază, fapt pentru care le mulţumim din suflet”, au declarat membrii trupei.

Show la superlativ cu Alina Eremia, Andreea Bălan şi Connect-r

DSC_0828Prezentă în premieră la Reghin, Alina Eremia a ridicat publicul în extaz prin prestaţia ei, din care nu au lipsit două din piesele ei de succes, .”Tu eşti vara mea” şi “Când luminile se sting”.

11705156_710031502457184_1607363651232822326_nNici nu a apucat publicul să-şi tragă sufletul că a urmat o nouă repriză consistentă de muzică, dans şi culoare, aduse de Andreea Bălan, care a revenit la Reghin cu aceeaşi poftă de cântat şi  dansat. Reghinenii s-au delectat pe piesele mai vechi ale artistei, „Moşule ce tânăr eşti”, „Lasă-mă papa la mare”, completate de hiturile mai noi, “Money Love”, ”Things u do 2 me” şi “Mă doare fără tine”.

DSC_0847Momentul mult aşteptat al serii a fost recitalului susţinut de Connect-r, „Vara nu dorm”, “Tren de Noapte”, şi recentul single ”Bagă mare” fiind aplaudate la scenă deschisă de public.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1690]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE