FOTO: Târgul Educaţional Mureş, cinci ani de tradiţie la Promenada Mall Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 613 Vizualizări

FOTO: Târgul Educaţional Mureş, cinci ani de tradiţie la Promenada Mall

DSC_1543Târgul Educaţional Mureş, eveniment organizat de Societatea Transilvania Business, Promenada Mall Târgu-Mureş, Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Malio Company, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Profireklam, şi-a deschis miercuri, 8 aprilie 2015  porţile celei de a V-a ediţii la Promenada Mall unde,  timp de două zile, universităţile, şcolile postliceale, colegiile, liceele vocaţionale,  teoretice şi şcolile  populare de artă din Târgu Mureş îşi prezintă oferta educaţională pentru anul şcolar 2015-2016. Au răspuns prezent ediţiei din acest an Colegiile Naţionale “Alexandru Papiu Ilarian” şi “Unirea”, Colegiul Economic “Transilvania”, Liceele “Gheorghe Marinescu”, Liceul Pedagogic “Mihai Eminescu”, Liceul “Bolyai Farkas”, Liceul Vocaţional de Artă, Liceul cu Program Sportiv “Szasz Albert”, Şcoala Populară de Artă din Târgu Mureş, Universitatea “Petru Maior”, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Universitatea Cultural Ştiinţifică din Târgu Mureş şi Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir”.

DSC_1514“Am programat acest eveniment în cadrul săptămânii „Şcoala altfel” pentru a da posibilitatea cât mai multor elevi să fie prezenţi aici, pentru a se putea informa cât mai bine despre viitorul lor. Elevii au posibilitatea în cadrul acestui târg să-şi  aleagă un liceu, o facultate sau o şcoală postliceală, pot afla cele mai noi şi mai complexe informaţii despre unităţile de învăţământ de care sunt interesaţi” a spus în deschiderea târgului Florin Marcel Sandor, organizator, reprezentant al societăţii Transilvania Business.

Contact direct cu învăţământul

DSC_1547Prezent la inaugurarea târgului, inspectorul şcolar general Ştefan Someşan a salutat prezenţa liceelor care şi în acest an îşi  prezintă oferta educaţională. “Societatea Transilvania Business s-a gândit că e bine să gândim un asemenea târg educaţional într-un spaţiu public, într-un loc care focalizează foarte multă lume care, nu neapărat, vine în această zonă pentru învăţământ, dar în mod indirect ia contact cu învăţământul. Sper că ediţia din acest an va fi o reuşită, nu am nicio îndoială asupra acestui fapt. Sper ca această tradiţie de 5 ani să continue şi în anii viitori”, a precizat Ştefan Someşan.

“Vă aşteptăm oricând acasă”

Din partea municipalităţii, a fost prezent la deschiderea târgului viceprimarul Claudiu Maior, cu un mesaj de susţinere a învăţământului târgumureşean. “Dacă cei de la UMF au venit cu sloganul  10 motive să alegi această universitate, eu vă dau unul singur, pentru a rămâne la Târgu Mureş. Pentru că unii dintre dumneavoastră aţi învăţat aici ar fi păcat să plecaţi în alte părţi, ca după aceea să reveniţi la o vârstă mai înaintată pentru că vă e dor de Târgu Mureş. La fel ca întotdeauna, Târgu Mureşul vă aşteaptă, vă iubeşte. Sperăm ca în urma acestor târguri educaţionale să staţi alături de noi,  pentru că noi vă aşteptăm oricând acasă. Asta înseamnă Târgu Mureşul”, a menţionat Maior.

Ofertă bogată de carte UMF

DSC_1533Nelipsit de la Târgu Educaţional, mediul universitar a fost reprezentat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, partener principal al Târgului Educaţional Mureş , Universitatea “Petru Maior” şi Universitatea “Dimitrie Cantemir” care, prin reprezentanţii lor şi-au prezentat oferta educaţională. „Universitatea noastră îşi prezintă oferta educaţională a celor trei facultăţi, Medicină generală, Medicină dentară şi Farmacie, studiile de licenţă şi cele de masterat. Fiind şi un târg de carte, prezentăm şi oferta educaţională a Editurii University Press, cu peste 500 de titluri de carte şi peste 2.000 de volume şi cursuri pentru studenţi.  Fiind în apropierea sărbătorilor  de Paşte doresc să urez tuturor multă sănătate şi linişte sufletească”, a spus conf. univ. rr. Ovidiu Cotoi, directorul Editurii University Press.

“Studiind acasă, puteţi vedea toată lumea”

DSC_1540La rândul său, Andrea Kajcsa,  asistent universitar în cadrul Universităţii „Petru Maior” a subliniat accentul pe care UPM îl pune pe partea ştiinţifică, precum şi calitatea studenţilor care studiază în cadrul universităţii. „M-am gândidt să vorbesc, nu în calitate de cadrul didactic,  ci de  fost student UPM, care mi-a plăcut atât de tare încât am urmat două specializări. La standul nostru se găsesc toate informaţiile necesare în ce priveşte oferta celor trei facultăţi din cadrul UPM, unde colegii, atât studenţi cât şi cadre universitate oferă toate informaţiile. Universitatea „Petru Maior” ca şi centru universitar începe să se remarce din ce în ce mai mult pe plan naţional ca un centru unde se pune foarte mult accent pe partea ştiinţifică. În concursurile studenţeşti, în care noi ne confruntăm cu echipe de la alte centre universitare din Timişoara, Cluj, Sibiu, Bucureşti, nu de puţine ori, şi spun asta cu modestie, studenţii de la „Petru Maior” sunt câştigători. În încheiere, spun doar atât: nu uitaţi că studiind acasă, puteţi vedea toată lumea, programele Erasmus vă stau la dispoziţie în acest sens”, a menţionat Andrea Kajcsa.

“Educaţia e cea care face diferenţa”

DSC_1536Universitatea “Dimitrie Cantemir”, prin vocea prorectorului Mircea Simionescu, aduce în cadrul târgului calitatea, în detrimentul competiţiei cu alte instituţii de învăţământ superior. “Cred că primează nu atât competiţia,  vis a vis de întreg sistemul educaţional, cât educaţia în sine. Confucius spunea că natura ne aseamănă, iar educaţia e cea care face diferenţa între noi. Faptul că în acest spaţiu, la acest târg, s-a reuşit invitarea tuturor structurilor de învăţământ din acest climat social şi economic reprezentat de judeţul Mureş, este un lucru deosebit”, a precizat Simionescu.

Auto, aero şi navomodelism de performanţă

DSC_1545Ultima, dar nu cea de pe urmă prezenţă la târg este cea a Universităţii Cultural Ştiinţifice Târgu Mureș, cu un stand plin de oferte în ce priveşte specialitările din domeniul automatizărilor.  “Cei care vizitează standul nostru au ce vedea, de la cursuri de modelism pentru cei mai tineri, auto, aero şi navomodelism de performanţă, unde pe lângă tehnici de conducere se poate învăţa despre automatizare, electronică. Ajungem astfel  la tehnica nouă pe care o cer astăzi industria şi piaţa muncii moderne din Târgu Mureş şi nu numai. Maşinile cu comandă numerică, cursuri de tehnician automatizări, precum şi modul cum se poate realiza un zbor stratosferic”, a precizat Csegzi Sandor, directorul Universităţii Cultural Ştiinţifice Târgu Mureş.

Program cultural sportiv

DSC_1556Deschiderea târgului a fost completată de  momente artistice şi sportive, protagonişti fiind Adamoşi Clementina de la Liceul cu Program Sportic “Szasz Adalbert” cu un moment de gimnastică ritmică,  elevii clasei de chitară clasică din cadrul Liceului de Artă, precum şi de solista Feliciana Roiban din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Mureş.

“Mult succes şi multă inspiraţie”

DSC_1530La buna organizare a ediţiei din acest an a Târgului Educaţional Mureş şi-a adus contribuţia şi locaţia gazdă, Promenada Mall care a oferit şi în acest an condiţiile necesare bunei desfăşurări a evenimentului. “Urez tuturor partenerilor şi organizatorilor mult succes la acest târg. Le mulţumesc pe această cale pentru eforturile lor şi dedicaţia pe care ne-o arată în fiecare an. Tuturor expozanţilor le urez mult succes  şi multă inspiraţie. Sărbători fericite tuturor”, a spus Bianca Cojoc, directorul Promenada Mall.

[zizigallery id=1525]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE