Elemer Balog, primarul care a modernizat Găneştiul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 523 Vizualizări

Elemer Balog, primarul care a modernizat Găneştiul

????????????????????????????????????

Situată în Podişul Transilvaniei, comuna Gănești e străbătută de râul Târnava Mică și dealurile Păucii, Corniş, şi Dealul Viilor, ceea ce îi conferă un pitoresc deosebit. Localnicii de aici se bucură de vecinătatea comunelor Cucerdea şi Ogra la nord, Mica la est, Băgaciu la sud şi municipiul Târnăveni la vest. Pentru că și-a dorit o comună frumoasă, bogată, modernă şi cu o personalitate şi identitate proprie, primarul Elemér Balog și-a propus să creeze condiţii de viaţă şi de trai moderne şi civilizate, astfel încât în viitorul cât mai apropiat cetăţeanul din Găneşti, omul de rând din comună, să aibă asigurate condiţii similare de viaţă şi de trai cu locuitorii oraşelor din zonă. Din cele ce și-a propus, peste 90% a realizat.

Rep: Domnulele primar Elemér Balog, cu ce gânduri încheiaţi anul 2015?

Elemér Balog: În mandatul meu de la bun început am vrut să arăt că voi fi primarul tuturor, indiferent de naţionalitate, religie, sex sau convingeri politice, fiind dispus permanent să răspund prezent la orice îndatorire obştească, astfel încât la sfârşitul mandatului să pot sta cu fruntea sus în faţa oricărui cetăţean din comună sau faţă de orice alt colaborator, aşa după cum a afirmat marele istoric, poet şi om politic al acestui neam, Nicolae Iorga: „Să fi mândru să stai sus, numai atunci când nu ţi-e ruşine să-ţi aduci aminte cine te-a adus acolo.”

Rep.: Sunteți primar deja de mulți ani, care este cea mai mare realizare de până acum?

E.B.: Cea mai mare realizare este în curs de finalizare, vorbesc despre rețeaua de canalizare în comuna noastră, satele Gănești și Seuca. Am 24 de kilometri de calanizare, 123 stații de pompare plus 11subtraversări pe drumurile județene 142 A. Tot ce ne-am propus în procent de 93% am realizat, lucrările vor continua până la jumătatea lunii decembrie și vor fi finalizate în primăvară. În vara anului 2016, rețeaua va fi funcționabilă și vom începe racordarea.

????????????????????????????????????

Rep.: Care este situația străzilor din Gănești?

E.B.: Am reușit asfaltarea străzilor, în anul 2013 în satul Păucișoara 1,2 kilometri, în 2014 satul Gănești 2 kilometri, acestea fiind finanțate din bugetul local. Printr-un program european de dezvoltare rurală GAL Podișul Dealului, anul acesta am asfaltat două străzi, una în Gănești și alta în Seuca, și, tot aici, urmează strada Gorga de 1,7 kilometri, din bugetul local. Am realizat 2 kilometri de trotuare și, dacă facem un raport pe ultimii trei ani și jumătate, în total 4,5 kilometri trotuar nou nouț.

Rep.: Comuna a optat la eficientizarea iluminatului stradal?

E.B.: Modernizarea sistemului de iluminat este în fază de implementare, am înlocuit 230 de lămpi cu corpuri de iluminat stradal cu led și, în final, în timp, le vom schimba în toată comuna. În fază de implementare sunt este și montarea camerelor de supraveghere, în primă etapă vom instala 10 camere, deoarece atât ne permite din bugetul, deocamdată.

Rep.: Care sunt condițiile învățământului din Gănești?

E.B.: În urmă cu doi am depus o cerere iar anul acesta am primit un microbuz școlar Opel cu 17 locuri, care deservește satele Abus și Mica. Așteptăm de la Alba Iulia un răspuns pentru finanțare din fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea unei grădinițe cu program prelungit pentru 60 de copii, care va avea în dotare cantină, paturi și toate utilitățile necesare. Dosarul l-am depus de curând, avem un punctaj foarte bun, sperăm că la anul în această perioadă va fi gata. Tot prin fonduri europene POR, vom moderniza și școala, o vom extinde și vom băga încălzire central.

????????????????????????????????????

Rep.: Care este cea mai mare mulțumire ce vă încearcă?

E.B.: La sesizarea conducerii Primăriei Gănești cu privire la starea deplorabilă în care se află podul situat pe drumul județean DJ142, zona Gănești – Podul Dracului, un reprezentant al Direcției Drumuri și Poduri din Cadrul Consiliului Județean Mureș, în urma unei inspecții, a constatat că starea fizică a acestui pod este destul de precară, fiind deteriorat atât de traficul intens din zonă cât și de viiturile de apă din amonte, din zona Rozsamaj, prezentând mai multe crăpături. Pentru că prezenta un risc iminent de prăbușire, ceea ce paraliza traficul rutier din zonă, s-a impus luarea unor măsuri urgente pentru consolidarea podului, conducerea primăriei solicitând în acest sens sprijinul autorităților competente și intervenția acestora în timp util în vederea evitării agravării stării podului, motiv pentru care țin să le mulțumesc.

Rep.: Ce proiecte intenţionaţi să implementaţi în viitorul apropiat?

E.B.: Alte proiecte de viitor vizează asfaltarea tuturor străzilor din Gănești, Seuca, Păucișoara, iar pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării activităților culturale, reabilitarea căminelor culturale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE