FOTO: Seară magică cu Al Di Meola în Piaţa Teatrului Cultură
  • alin.zaharie
  • 2 comentarii
  • 368 Vizualizări

FOTO: Seară magică cu Al Di Meola în Piaţa Teatrului

DSC_1474Ediţia jubiliară “Harmonia Cordis” şi consumat sâmbătă, 15 august 2015 în Piaţa Teatrului din Târgu-Mureş momentul de graţie, prin concertul susţinut de Al Di Meola.

Tudor Gliga şi  Orosz Dávid în deschidere

DSC_1456Până ca marele chitarist să urce pe scenă, seara a fost deschisă de recitalul tinerilor laureaţi, Tudor Gliga şi Orosz Dávid. Primul, a început studiul chitarii clasice la vârsta de 14 ani cu Ene Ovidiu. A terminat Liceul de Artă din Târgu Mureş în anul 2014 la secţia de instrumente, chitară clasică. În acea perioadă a participat la diverse festivaluri și concursuri muzicale. Momentan studiază la Facultatea de Arte din Oradea cu profesorul Beke Istvan. Orosz Gergő Dávid este student la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. A participat cu success la olimpiade, festivaluri şi concursuri naţionale internaționale de chitară, la numeroase evenimente culturale, Zilele Gheorghene, Remetea, Piatra Neamţ,  ca solist cât şi cu formația de muzică de cameră. Participă în fiecare an la festivalul Harmonia Cordis.

Magia muzicii cu Harmonia Cordis Trio

DSC_1461Seara a constinuat  cu trio-ul care-l are în frunte chiar pe sufletul festivalului, Beke István Ferenc, respectiv Harmonia Cordis Trio, format din Beke István Ferenc -chitară, Enzed Károly-percuţie şi Szántó Lóránd –vioară. Momente muzicale de excepţie aduse de de cei trei muziciani, coordonaţi perfect Beke Istvan au fost aplaudate la scenă deschisă de întreaga piaţă, devenită neîncăpătoare pentru public.

Al Di Meola, pur şi simplu magic

DSC_1497Momentul mult aşteptat a fost recitalul Al Di Meola, însoţit pe scenă  de Peo Alfonsi (Italia)  –chitară şi Kaszàs Peter (Ungaria)-percuţuie, trioul magic al serii de încheiere a festivalului “Harmonia Cordis”. Un astfel de moment nici nu era visat de prea mulţi până în urmă cu ceva ani, un concert live în aer liber Al Di Meola la Târgu-Mureş. Iată că vara lui 2015 a făcut posibil acest lucru, eforturile celor care se îngrijesc de un deceniu de acest festival dând binemeritatele roade,  un nume de referinţă în muzica mondială în concert la ediţia jubiliară a festivalului. Al Di Meola a urcat pe scenă , nu doar cu instrumentele şi colegii de trupă ci şi o poftă de cântat care s-a văzut, simţit şi trăit la fiecare acord, la fiecare piesă. Recitalulartistului  a adus compoziţii de pe ultimul album de studio  “Elysium” apărut chiar în acest an, dar artistul nu putea să-i uite şi pe mai vechii săi ascultători, aşteptările acestora în materie de compoziţii mai vechi Al Di Meola fiind răsplătite din plin, Mediterranean Sundance fiind una din bijuteriile serii de sâmbătă care a poposit frumos în Piaţa Teatrului.

Mulţumiri şi respect  Beke

DSC_1529 (4)Fără să greşim , finalul festivalului “Harmonia Cordis” a adus magia pe scenă, fără să exagerăm absolut deloc. De partea cealaltă, publicul a umplut Piaţa Teatrului, venit să simtă o muzică care, continuă să-şi caute locul binemeritat în conştinţa publicului. Aceasta este de fapt marea miză a festivalului “Harmonia Cordis” , de a aduce acest gen muzical, acest instrument cât mai aproape de oameni. Eforturile lui Beke Istvan şi a celor din echipa sa merită mai mult cunoscute şi apreciate. Pasiunea lor pentru frumos a făcut posibilă venirea lui Al Di Meola la Târgu Mureş, moment care a bucurat mii de oameni într-o seară de august  în centrul Târgu Mureşului.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1730]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE