FOTO: Reghin, gazdă primitoare vizitatorilor „La Alei” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

FOTO: Reghin, gazdă primitoare vizitatorilor „La Alei”

DSC_1677Municipiul Reghin a fost prezent și în 2015,  „La Alei” cu un stand colorat și încărcat de tradiții, amenajat de oameni inimoși care au făcut ca “Oraşul viorilor” să fie o gazdă primitoare vizitatorilor. Printre aceștia s-a numărat și primarul Maria Precup, prezentă de fiecare dată cu sufletul la festivalul etalon al Văii Mureșului Superior de la Răstolița.

DSC_1679“Aici pe vale e minunat, trebuie doar să ai ochi și răbdare să admiri ceea ce oferim și ce ni se oferă de la natură, de la istoria și tradiția neamului nostru. Reghinul este un stand aparte la acest festival deoarece cuprinde oameni inimoși din toate zonele din jurul Reghinului și astfel trebuie să îmbinăm toate tradițiile, fapt pentru care am aplelat la tezaurului muzeului nostru etnografic. Avem conducători de instituții de cultură minunați, licențiați, doctori în muzeografie care știu să descopere, să păstreze și să promoveze lucrurile minunate, unele dintre ele fiind înregistrate și la UNESCO. Pentru Reghin este o mare ușurință să organizeze un asemenea stand având ce să etaleze. Pe lângă lucrurile minunate din muzeu mai avem afiliați și producători locali de miere, siropuri, gemuri și compoturi naturale și sănătoase, de plante naturale pentru ceaiuri. De asemenea, nu lipsesc de la standul Reghinului meșteșugarii în lemn, în împletituri, cojocari cu produse pe care dorim să le promomovăm și tototdată să le dăm șansa acestor producători de a dezvolta o mică afacere, să se descurce, astfel să putem veni în ajutorul oamenilor de la țară”, a declarat Maria Precup.

Oaspeți întâmpinați de tulnicul lui Vasile Crișan

DSC_1676Oferta culturală a Reghinului a fost completată de ansamblurile și artiștii locali, de la copii Ansamblului „Stejărelul” , Ansamblul „Vatra Dorului” și rapsodul popular Vasile Crișan, tulnicul său întâmpinând oficialitățile din prima zi. “Vreau să spun că sunt de mândră de formațiile noastre de dansuri, de artiștii noștri locali, cât sunt de impresionanți când participă la astfel de evenimente. Să nu mai vorbim de tulnicul adus la standul nostru de rapsodul popular Vasile Crișan, care ne face cinste oriunde este prezent”, a spus Maria Precup.

Momente de relaxare

Tradițiile fac mereu casă bună cu buna dispoziție, festivalul de la Răstolița fiind locul ideal de a mai uita de necazuri, în detrimentul distracției și bunei dispoziții. „Pentru mine, o zi la festival este una de relaxare deoarece aici uit că sunt primar. Mai stăm la taclale, chiar dacă mai și vorbim despre problemele municipiului. Aici am timp să-i ascult pe oameni așa cum o făceam înainte să fiu primar”, a precizat Maria Precup.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1710]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE