ASA-CFR Cluj, în semifinala Cupei României FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

ASA-CFR Cluj, în semifinala Cupei României

cupa romTragerea la sorți a semifinalelor Cupei României Timișoreana nu a fost pe placul multora, care își doreau o finală Steaua-Dinamo. Acest lucru nu mai este posibil, deoarece cele două care își dispută cel mai mediatizat duel din fotbalul românesc, supranumit „El clasico de România”, în 2-3 martie și 19-20 aprilie. Astfel, în a doua semifinală se vor întâlni cele două echipe ardelene rămase în competiție, ASA Târgu-Mureș și CFR Cluj. Semifinala va fi „prefațată” de o nouă întâlnire între cele două, partida din penultima etapă a sezonului regulat, pe stadionul clujenilor. Mureșenii ar putea obține calificarea pentru play-off chiar înaintea acelui joc, în cazul în care ar învinge în primul meci din 2016 pe teren propriu formația Pandurii Târgu-Jiu, iar CSMS Iași ar ceda în deplasarea de la Viitorul Cosntanța, pe când clujenii, chiar în cazul reprimirii celor 6 puncte de penalizare s-ar afla la 5 puncte de ASA. Chiar în cazul reprimirii punctelor, CFR ar avea nevoie de victorii pe linie, în timp ce ASA va încheia campionatul regulat cu un joc pe teren propriu cu FC Botoșani, ieșită din cursă.
Prima partidă din Cupa României se va disputa pe Trans-Sil, în intervalul 2-3 martie, returul fiind programat în zilele de 19 sau 20 aprilie, la Cluj-Napoca, în funcție de solicitările televiziunilor.

Bilanț favorabil clujenilor, parcursul de partea mureșenilor
În ceea ce privesc performanțele celor două în Cupa României, formația clujeană are trei trofee în vitrină și încă o finală disputată. Ultimul trofeu l-au cucerit în 2010, când CFR Cluj reușea eventul campionat-Cupa României, după o finală câștigată cu 5-4 la loviturile de la 11 metri în fața celor de la FC Vaslui, după 0-0 la finalul timpului regulamentar și al prelungirilor. Rezultatele clujenilor în actuala ediție au fost: 1-0 după prelungiri în șaisprezecimi cu CS Balotești, tot 1-0 în optimi FC Viitorul II, și 2-1 în sferturi cu CSMS Iași. De partea cealaltă, ASA a avut adversare mai dificile, printre care două divizionare secunde, Bucovina Pojorîta (județul Suceava) în șaisprezecimi, scor 4-1 și 1-0 în optimi cu SC Bacău, apoi 7-6 după penaltyuri cu prim divizionara ACS Poli Timișoara, toate în deplasare.
Cea mai bună performanță a mureșenilor în Cupa României a fost înregistrată în ediția trecută, în sferturile ediției 2014-2015, când au fost eliminați de Petrolul Ploiești cu 0-1 pe teren propriu.
ASA și CFR s-au mai întâlnit în Cupa României în optimile ediției 2010-2011, când clujenii, din postura de campioni și deținătorii trofeului învingeau pe teren propriu cu 2-0.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE