Cât de cumpătați au fost mureșenii de Sărbători Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

Cât de cumpătați au fost mureșenii de Sărbători

12473529_775093129289740_7918351928721153125_oMureșenii au fost mai cumpătați de Sărbători. Numărul solicitărilor celor care au sunat la Ambulanță de Crăciun și Revelion n-a depășit numărul mediu de 200 de solicitări pe zi, adică s-a acționat ca într-o zi normală de lucru. A crescut, în schimb, numărul solicitărilor de cod roșu, adică pacienți care acuzau o stare alterată a funcțiilor vitale.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Mureș, Ioan Ivanici, a declarat că s-au înregistrat 6 stopuri cardio-respiratorii la pacienți tineri. De Revelion, mureșenii au consumat alcool în exces, motiv pentru care s-au intoxicat și au avut nevoie de îngrijiri medicale.
„Atât în perioada Crăciunului, cât și de Anul Nou numărul solicitărilor nu a depășit numărul mediu de 200 de solicitări pentru Serviciul Județean de Ambulanță Mureș, ca și în zilele normale de lucru. În schimb, în perioada Crăciunului, a crescut numărul solicitărilor de cod roșu, ceea ce înseamnă alterarea funcțiilor vitale. S-au înregistrat 6 stopuri cardio-respiratorii, care au fost resuscitate și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe. Perioada Revelionului s-a caracterizat prin creșterea numărului de intoxicații etilice atât în locuri publice, cât și în stradă”, a declarat directorul SAJ Mureș.

Mai puține solicitări în 2015
Potrivit directorului SAJ Mureș, din punct de vedere medical și comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, „situația a fost ceva mai bună, în sensul că numărul solicitărilor a fost mai mic 3-4%”.
Totodată, în perioada Sărbătorilor, au fost identificați pe străzile județului 14 oameni fără adăpost, care au fost transportați la cămin sau la adăposturi.
„Începând din data de 23 decembrie s-a instituit serviciul de patrulare pentru eventualele depistări a oamenilor fără adăpost. În această perioadă, s-au depistat 14 cazuri în tot județul, care au fost transportate la spital sau la căminele de ajutor”, a mai arătat Ioan Ivanici.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE