Home / Invatamant / Lecțiile de programare pentru copii se reiau în februarie

Lecțiile de programare pentru copii se reiau în februarie

Distribuie

techdriveProgramul inedit TechDrive se reia din luna februarie. După succesul de care s-a bucurat anul 2015, proiectul revine cu scopul de a-i învăța pe copii tainele programării. Au mai rămas câteva locuri disponibile, așadar copiii sunt așteptați să se înscrie.

Sesiunile sunt menite să crească interesul copiilor și adulților față de știință, tehnologie, inginerie și matematică, prin proiecte, demo-uri interesante și prezentări fascinante ale altor participanți și profesioniști locali. „TechDrive 2015 a fost un început, un început reușit pentru echipa organizatoare, deoarece au găsit un proiect de interes și l-au organizat foarte bine. Un început reușit pentru participanții care se așteptau la o activitate de ocupare a timpului liber și au primit abilități de programare a calculatoarelor, fiind totodată receptivi la ceea ce s-a predat și învățând foarte repede. Și un început reușit pentru mine, deoarece am avut ocazia să lucrez cu acești tineri minunați, am avut ocazia să învăț de la ei că nu mereu ceea ce crezi tu ca instructor că vor elevii este și ceea ce vor ei cu adevărat și că trebuie să te adaptezi mereu la modul de asimilare și la dorința de a învăța a elevilor tăi”, a transmis Otilia Kovacs, instructor.

Un interes crescut din partea adulților și copiilor
Creat de asociația non-profit Innodrive din Târgu-Mureș, TechDrive este un program de 16 sesiuni inițiat pentru a crește interesul copiilor și adulților față de știință, tehnologie, inginerie și matematică. În cadrul fiecărei sesiuni, participanții învață cât mai multe din domeniul ales, prin parcurgerea de module tematice distractive. „Copiii învață foarte repede și e magic cât de bine avansează și câte lucruri minunate pot să facă și, mai ales, ce vor putea face dacă vor continua să investească în acest lucru. Dacă reușesc de tineri să pornească pe drumul cel bun, atunci vom avea o generație de oameni care vor putea reconstrui ce au dărâmat generațiile anterioare. Ei încă nu înțeleg toate aceste lucruri, dar dacă îi ghidăm cu grijă, atunci vor avea un viitor frumos”, a spus Bereczki Zsombor, instructor.

techdrive 2Ce au spus participanții
Zolyomi Orsolya:
„Mi-a plăcut foarte mult la TechDrive, pentru că a fost informal și pentru că profesorii au fost foarte buni şi amabili, dacă nu am înţeles ceva, m-au ajutat. Am învăţat prin joacă și îmi pare rău că la şcoală nu este la fel.”

Sophia Cristea:
„Pentru mine, informatica a fost o experienţă frumoasă şi uluitoare. Am învăţat multe lucruri pe care nu le ştiam înainte. Susţin echipa TechDrive în continuare şi sper să continue aceste cursuri.”

Zolyomi Arpad:
„Mi-au plăcut foarte mult atelierele TechDrive. Ne-am distrat foarte mult, dar am şi învăţat distrându-ne. A fost o joacă şi totuşi am adunat multe informaţii.”

Ferenczi Balazs:
„Pe parcursul acestui program eu m-am îmbogăţit cu foarte multe experienţe plăcute. Am râs foarte mult și nu o dată mi-am bătut capul, pentru că nu înţelegeam lecţia. Dar în cele din urmă m-am prins şi am învăţat ce trebuia, astfel m-am îmbogăţit cu cunoştinţe noi. Mentorii au fost foarte amabili şi ne-au ajutat foarte mult. Colegii mei de echipă m-au ajutat foarte mult şi acest curs va fi de neuitat datorită lor. Nu în ultimul rând, le mulţumesc şi organizatorilor, fiindcă datorită lor s-au întâmplat toate acestea.”

Alexandru Vikram:
„Mie îmi place foarte mult să filmez şi să le prezint filmările prietenilor mei, dar și necunoscuţilor. La TechDrive, am avut oportunitatea să învăţ cum se realizează un website”
Foto: Bereczky.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.