Home / Politic / DECLARAŢIE DE PRESĂ A PREŞEDINTELUI UNPR, GABRIEL OPREA

DECLARAŢIE DE PRESĂ A PREŞEDINTELUI UNPR, GABRIEL OPREA

Distribuie

gabriel_oprea14 ianuarie 2016

Vă mulțumesc pentru că sunteți astăzi aici și, înainte de a începe, vreau să vă urez un an cât mai bun, plin de împliniri alături de cei dragi.

Ca la fiecare început de an, am avut în aceste zile o serie de discuții cu toți colegii din conducerea UNPR și cu reprezentanții noștri din teritoriu. Discuțiile s-au axat pe strategia politică a UNPR și pe obiectivele anului 2016. Concluziile pe care vi le prezint astăzi vizează trei mari subiecte:

  • Prioritățile UNPR în ceea ce privește acțiunea parlamentară, politică și publică

  • Strategia politică în relația cu Guvernul, Președintele și partidele parlamentare

  • Pregătirea campaniilor electorale pentru alegerile locale și parlamentare.

În ceea ce privește prioritățile UNPR, vreau să vă spun foarte clar că rămânem fideli celor două obiective pe care ni le-am asumat ca partid, și anume: securitate și prosperitate pentru români.

Prin urmare, vom promova și vom susține proiecte legislative, propuneri de politici publice și acțiuni care contribuie la realizarea celor două obiective.

Securitate pentru români înseamnă o atenție sporită pentru Armată și pentru militari, poliţişti, jandarmi, pompieri. Înseamnă sprijin pentru respectarea angajamentelor luate anul trecut în privința creșterii bugetului Apărării, înseamnă o atenție sporită acordată dotării materiale pentru Armată, salariilor și pensiilor din sistemul militar.

Securitatea, însă, nu se referă doar la Armată sau la instituțiile din domeniu, ci se referă și la viața de zi cu zi a românilor: siguranța zilei de mâine, siguranța locului de muncă, siguranța alimentară, siguranța în sensul ordnii publice și toate celelalte.

Așadar, vom participa, în limitele pârghiilor de care dispunem ca partid parlamentar, la construirea unui stat mai sigur pentru români.

De asemenea, vom veghea și vom participa la construirea unui stat mai prosper. Chiar dacă nu suntem la guvernare, vom utiliza toate instrumentele parlamentare, politice și publice pentru ca Executivul să-și facă datoria și să asigure o creștere constantă a nivelului de trai.

Cred că Dacian Cioloș și echipa sa au o misiune nu tocmai ușoară, și anume, să păstreze ritmul impus de guvernul precedent. Dacă îl va depăși, cu atât mai bine. Însă vom fi foarte fermi și vom reacționa tranșant dacă vom constata că există riscul să se piardă lucrurile bune câștigate de români în ultimii ani.

În privința strategiei politice generale, pot spune că UNPR, după cum știți, este un partid al dialogului, al consensului și al construcției. Îmi place să spun că noi nu avem adversari ci, cel mult, competitori.

Prin urmare, UNPR îl susține în continuare pe președintele Klaus Iohannis și îl susține pe premierul Dacian Cioloș. De altfel, UNPR a fost primul partid care și-a anunțat susținerea pentru noul guvern înaintea votului de învestire.

Însă vreau să subliniez că această susținere nu este necondiționată.

Cerem, în schimb, performanță guvernamentală, rezultate economice și politici pentru securitatea și prosperitatea românilor.

UNPR va sancționa public și prin vot orice abatere, orice derapaj și orice eșec major al actualului Executiv.

Nu suntem datori nimănui cu nimic, avem libertate totală în a spune când lucrurile nu merg bine în activitatea actualului Guvern și vom face acest lucru de câte ori va fi nevoie.

În privința relației cu partidele parlamentare, UNPR își continuă parteneriatul în cadrul Alianţei de Centru-Stânga, încheiată până în anul 2020, cu PSD și cu Liviu Dragnea, pe care îl respectăm și care ne respectă ca parteneri.

Evident, colaborăm în limitele și pe domeniile în care o astfel de relație răspunde obiectivelor comune pe care le au cele două partide.

Față de PNL și față de celelalte partide, avem aceeași politică de deschidere spre dialog. Nu excludem susținerea unor proiecte inițiate de alte formațiuni, însă discuțiile se vor purta punctual, de la caz la caz.

În ceea ce privește pregătirea campaniilor din acest an, vreau să vă spun că ne păstrăm obiectivul asumat. Mai precis, vrem ca, indiferent de modul în care vom candida, reprezentanții UNPR să obțină cel puţin 10% din numărul total de voturi.

Poate părea un obiectiv ambițios, dar mizăm pe aleșii noștri locali și pe echipa puternică pe care am clădit-o în teritoriu, mai ales în ultimul an.

Știu că vreți să mă întrebați dacă vom candida împreună cu PSD sau separat. Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment, însă pot să vă spun altceva:

Suntem pregătiţi pentru ambele variante! PSD și UNPR au avut și au un parteneriat corect și eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat și nu am votat nicio moțiune de cenzură și nici nu am acționat vreodată împotriva PSD. La baza acestui parteneriat a fost de fiecare dată dialogul.

Vă asigur că și pe acest subiect, vom ajunge la un rezultat tot prin dialog. Voi discuta așadar cu Liviu Dragnea – suntem doi oameni responsabili și corecți unul față de celălalt – și, fie că vom decide să candidăm împreună, fie că vom decide să candidăm separat, vom anunța din timp acest lucru.

În ceea ce ne privește, cum spuneam, suntem pregătiți pentru oricare dintre cele două. Dacă vom merge singuri, vă asigur că vom avea candidați redutabili care se vor lupta pentru a câștiga.

Dacă vom merge împreună cu PSD, atunci, imediat ce se stabilesc candidații, vă asigur că ne vom implica cu toate resursele și toate organizațiile noastre din teritoriu pentru a avea împreună cel mai mare număr de voturi.

Nu este un secret pentru nimeni că, partidul sau alianța care obține cel mai mare număr de voturi va da premierul. Or, din acest punct de vedere, și PSD și UNPR înțeleg că fiecare vot și fiecare zecime de procent contează dacă vrem să guvernăm.

În concluzie, ambele variante au avantaje și dezavantaje atât pentru PSD cât și pentru UNPR. Tocmai din acest motiv, este normal ca și colegii social-democrați să analizeze pe toate fețele acest subiect și abia apoi să ne asezăm la masă și vedem care este drumul de urmat.

Până atunci, din respect față de colegii din PSD, nu voi comenta prea multe pe acest subiect.

Acestea au fost cele trei subiecte pe care am dorit să le aduc la cunoștința publicului. De asemenea, nu aș vrea să închei înainte de a mai face o precizare:

Vreau să vă spun că absolult niciun membru al UNPR nu a părăsit partidul. Indiferent ce minciuni încearcă unii să arunce pe piață, UNPR este un partid robust și bine închegat, iar oamenii noștri sunt uniți. Stăm împreună pentru că ne unesc aceleași principii, aceleași obiective și convingerea comună că doar în această formulă vom putea aduce securitate şi prosperitate pentru români.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

7 comentarii

  1. O MARE RUSINE PENTRU ROMANIA SI ROMANI ACEST MARE PROFESOR

  2. Doamne ferste???Eu stiam doar 2 judete in tara..Vasluiul si Botosaniul in care toti martofoii mitici,sudisti bucuresteni pacalesc prostimea sa le fure voturile.Dupa tepele date de unul NICOLAESCU ,credeam ca oamenii conjudeteni ai mei s-au reparat in capatanile lor alcoolice si niciodata nu vor mai accepta sa fie slugi la smenarii sudisti.Acest impostor cu partidul sau de cacat nu pot sa-mi dau seama cum a reusit sa penetreze vigilienta muresenilor.?Si partidul lui Basescu s-a infiltrat ca sarpeele,dar asta a luat caramida in cap imediat.Vraeu un judet intangibil politic,si in toamna viitoare romanii sa stie ca toti basistii sunt ascunsi sub straiele sarpelui veninos..PNL-ce prin insasi sigla sa..TEAPA…OR SA DEA TEPE ROMANILOR INTR-UNA.PNL-ul de cand se stie a fost impotriva omului muncitor,a fost impotriva romanului,impotriva traiului romanului spre mai bine.FARA PDL-ISTI IN JUDET-vom trai in libertate,vom trai mai bine.

  3. Sa reincep comenrariul??Neghiobul asta si la WC-ul din capatul curtii vroia coloana oficiala.Dupa drama de l-a Colectiv a stat ascuns cateva zile si nici grasanul ala cu barbison tot UNPR-ist PIEDONE-primar de sector 4 unde s-a intamplat tragedia nu recurs la gestul DEMISIEI.Ponta i-a cautat vreo 2 zile cu telefoane..si astia nicaierea.Pai asa s-a suparat PONTA ca a demisionat sa-l poata da afara din guvern pe acest excroc ce permanent are pe buze textul asta de nesimtire ..INTERES NATIONAL..???Boul asta cu figura asta schizofrenica daca intradevar vrea ..Interes national…bine ar fi sa lase MURESENII in pace,sa se predea cu tot cu averea sa in folosul poporului..si sa ne faca pe noi si mai fericiti ..sa-si traga un glonte in capatana aia seaca..?Neamtul pe vremuri asa proceda.Decat sa fie dezonorat,i-si musca mai apasat maseaua ce in interior avea 1 miligram de cianura,si era eroul tarii.!!Gigi Bekali..nu degeaba s-a exprimat ca asta nu stie sa scrie,doar bajbaie aiurea cu un creion de ceara??Invitatil afara din judet pe acest anonim al politicii,pe acest tradator.Pe pustii cu el si cu partidul sau de cacat.

  4. Acest infractor din vina caruia a murit un subofiter al Politiei Romane are o avere de cateva miliarde de euro si locuieste in zona CERNICA-BUCURESTI.Cu ce ocazie un interviu atata de maret cu ce vrea el sa faca…ca pana acuma parca ar fi fost la scos carbuni din mina..si acuma o descoperit si el Lumina politicii??Cine a platit pagina acestui ziar ,ca acest excroc sa se pise pe cititorii lui din tot judetul?Rog toti psihologii si psihiatrii nasiti de cele 2 facultati Muresene sa-i priveasca fataul acestui narod si sa-i dea un calificativ.???Stimabililor??cat mai putem pastra in libertate un asa sclerozat?Astra parca vrea sa muste,face cu ochiul spre lant sa fie legat de urhenta de vreun calorifer.UNPR-ule fara nici o logistica in MURES-doar cu o cusca prin fostul CERC MILITAR…cu niste bosorogi ce niciodata nu au fost colonei..si nici macat capitani ..parasiti cladirea ARMATEI ce dealtfel a si intrat in renovare.Peste vreo 10 zile o sa enumar pe aicea cel putin 10 nume de asa zisi colonei ce il sustin pe acest EXCROC.Sa-si faca zbanghiul asta politica lui de minciuni acolo in sudul lui tiganesc.

  5. Gheorghe zenesan

    Securistii promovati de zi-zi

  6. Acest infect cu miros de sconcs..se da absolvent al LICEULUI MILITAR de la Breaza??1980?El a absolvit un liceu pe la marginea Bucurestiului si in 1983 la SIBIU scoala militara de ofiteri -arma INTENDENTA…IZMENE SI CHILOTI.Afost ultimul in promotia de 200..dar la Bucuresti la Casa Centrala Armatei in anii aceia s-a ocupat de datul in gat al celor ce munceau.A fost mutat la Mangalia la Hotelul ARMATEI-si in urma traficului clandestin cu ..calcani si ..delfini a plecat din armata prin 1991.A mai revenit,dar pentru o perioada mica de timp.Nu vreau sa mai aud de un asemenea personaj?As vrea sa vad pe saiteurile PARLAMANENTULUI personajele ce sunt atat de iubitoare de ..INTERESUL NATIONAL??Daca esti iubit si stimat -UNPR-ule ???-candideaza singur in alegeri si nu te mai avanta in viata senililor -fosti ofiteri in armata??

  7. Acest marlan fatat de Basescu politician-trebuie azvarlit peste gardul poliricii asa cum a fost azvarlit peste gardul unitatii militare in care lucra in 1991 de catre colegii sai-din cauza turnatoriilor ce le-au patit din partea acestui individ gretos si cu miros de sconcs.Atentionez in mod deosebit pe batranii senili si fosti KAGEBISTI-din cadrul ANCMRR MURES sa-si i-a mana de pe damblagitul acesta,si sa-si vada de pensioara lor botita si injumatatita de acest izmanar fost ofiter in activitate doar vreo 12 ani,dar cu 4 Pizdoace ..pe umar..???Cel mai mare excroc al politicii ROMANESTI DIN ULTIMII 26 DE ANI??!!Stimabililor-acest excroc ar trebui intrebat in mod deosebit despre relatia sa cu DORIN COCOS,si mai ales cu ELENA UDREA -din ultimii 20 de ani?Stiu multi fosti camarazi-ofiteri care stiu de sindrofiile ..la pielea goala ale acestuia cu ..interes national+Cocosul + madama Udrea ..si cum a fost obligat Cocosul sa o accepte de sotie pe Ileana din fata Intercontinentalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.