Mureșeanul care crede în puterea vindecătoare a pisicii. Ce spune despre cele patru pisici ale sale Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2230 Vizualizări

Mureșeanul care crede în puterea vindecătoare a pisicii. Ce spune despre cele patru pisici ale sale

pisica

Oricine are un animăluț de companie s-a convins deja că acesta îi îmbunătățește viața în mod considerabil, iar cei care se gândesc să facă și ei acest pas au toate motivele din lume să le urmeze modelul. Dacă țigara este un laitmotiv pentru socializare, animalul de companie este și mai și. Indiferent că este vorba despre un cățel sau pisică, ca stăpân, este inevitabil să nu întâlnești persoane necunoscute care te opresc din drum ca să vorbească cu tine, interacționezi mai mult cu vecinii, petreci mai mult timp în parc și pari mai prietenos în ochii celorlalți.

poza de grup

Zoltan Puskas este din Târgu Mureș, are 46 de ani și patru pisici. El este genul de om care trăiește viața la un nivel mai profund, înțelegând și conștientizând adevăratul sens al cuvântului „bucurie“, în primul rând cea de a dărui. Altruist din fire, în urmă cu trei ani, mergând la adăpostul de animale pentru a dona mâncare, o pisică albă de vreo 3-4 săptămâni a început să îl curteze. „Stătea între 20 de pisici și se uita la mine fix. Cum mă mișcam, deja mieuna, cred că din dorința de a atrage atenția asupra ei. În final, am luat-o acasă și i-am dat numele de Blondie și una din plăcerile ei cele mai mari este să ascundă în spaţii înguste şi ascunse, cutii, găleată, sertar. După 9 luni am văzut că un adăpost de animale dădea spre adopție o pisică neagră, slăbită, speriată și am decis să o iau. Când am dus-o acasă, primul lucru pe care l-am făcut a fost să-i dau să mănânce, dar s-a ascuns sub pat și de acolo nu a mai ieșit decât noaptea. S-a apropiat încet de mine, și-a făcut culcuș la pieptul meu și de atunci acolo îi place cel mai mult să doarmă. Așa am ajuns să am patru pisici: Blondie, cea albă, Kormi (cenușă), cea neagră, și doi pui, Vidor și Sziron”, ne povestește Zoli.

pisica galeata

Ghemotoc de blană și emoții pozitive

Copiii care au pisici, se arată într-un studiu, sunt protejați de bolile de inimă prin normalizarea tensiunii arteriale și reducerea nivelului de anxietate. Există studii care fac legătura între deținerea unei pisici și nivelul coeficientului de inteligență, proprietarii de pisici având, conform cercetărilor, un IQ mai ridicat. Psihologii spun că animalele le dezvoltă copiilor simțul responsabilității și îi ajută pe cei în ale căror familii au loc evenimente dramatice – divorț, moartea unui părinte – să facă față acestor situații de viață. În unele clinici, terapeuții folosesc în terapia celor mici inclusiv pisici sau câini, iar în cazurile unor boli grave, calitatea vieții emoționale a copiilor este influențată în bine de prezența unui animal. Capacitățile vindecătoare ale pisicilor sunt cunoscute și apreciate încă din antichitate, mai ales în Egipt. Cine are pisică știe că aceasta este extrem de curată, grațioasă, cochetă, comodă, șireată, mare iubitoare de libertate, longevivă. Această felină încă mai reprezintă o enigmă a lumii animale, deoarece nu se știe nici până azi cum de reușește să presimtă apropierea unui cutremur ori a unor mari variații ale presiunii atmosferice, sau cum reușește să se întoarcă acasă, la stăpânul său, de la distanțe de zeci sau sute de kilometri.

12506762_947391818676939_1107334591_n

 

Când ai o pisică, ai un vraci în casă

„Se spune despre pisici că pot să identifice durerea și să o aline, atunci când stăpânul are o durere, fie ea și sufletească, pisica îi vine alături pentru a-i oferi compasiune. Mie mi-au dovedit această putere pe care o dețin. Când pisica mi se așază în poală, dacă stau întins pe pat, sau după cap, în zona cervicală, ea încearcă, de fapt, să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav și, după un timp, durerea se potolește și mă simt mai bine. Odată am avut o inflamație a mâinii din cauza unui mousse fără fir, iar pisica venea, mi se punea pe mână și torcea. La fel a fost și când am fost gripat, mi se întindea pe gât și torcea, dar vreo 2-3 zile i-a mers burta din cauza energiei negative pe care a preluat-o”, și-a amintit Zoli.

Efectele pisicii

Pisicile reduc stările de neliniște, calmează, trezesc sentimente de încredere, de optimism. Un alt efect uimitor al influenței pisicilor asupra organismului omului este îmbunătățirea memoriei. Medicii au găsit următoarea explicație: cea mai mare acumulare de puncte, care activează memoria, se află în centrul palmei. Pentru stimularea acestor centri, în Orient se fabrică bile speciale. Câte două asemenea bile se țin, zilnic, în fiecare palmă, rostogolindu-le. La noi această practică nu este răspândită, în schimb ne putem mângâia câinele sau, cu o eficiență și mai mare, pisica. Specialiștii au mai observat că aceste animale ajută la reducerea mai rapidă a febrei, în cazul persoanelor răcite sau gripate, calmează senzațiile dureroase și chiar întăresc oasele. Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa acțiunii terapeutice a pisicilor. S-a măsurat și frecventa pe care o are torsul pisicii – între 25 si 50 Hz.

 

Sensibilitatea sexului feminin

Când îi vine sorocul, cel mai bun tratament pentru o pisică este grija și afecțiunea stăpânului, de cele mai multe ori acestea se sperie și cer ajutor, iar o altă curiozitate povestită de Zoli este ziua în care Blondie a născut. „Prietena mea a stat lângă ea de câte ori a născut, ea îi inspira confortul și încrederea de care avea nevoie. Dacă pleca 5 minute, Blondie plângea imediat, nu-i plăcea deloc să o lași singură, și, da, exista și riscul ca aceasta să încerce să o urmeze, chiar dacă travaliul a început deja. La ultima ei naștere am pățit și mai rău. Prietena mea a plecat dimineața la lucru, pe când a intrat pisica în travaliu, iar Blondie nu a mai vrut să împingă ultimul pui, era să o pierdem, trebuia să vină prietena acasă de la lucru și abia pe la amiază a născut. După cele afirmate de doctorul veterinar, el nu a mai avut un astfel de caz în care o pisică să nască puii la un interval așa mare de timp”, ne-a povestit stăpânul.

pui pisica

Moarte fentată de nouă ori

Diferit de comportamentul câinelui, pisica dă din coadă doar când e supărată. Îi place să se uite mult pe geam și ar sări pe geam dacă s-ar apropia vreo pasăre, fără să își dea seama, dar de cele mai multe ori cade în picioare de la înălțimi impresionante. Se știe că pisica fentează moartea de nouă ori, legenda din jurul acestei caracteristici supranaturale a pisicii datând încă din antichitate. Potrivit inscripțiilor istorice, egiptenii antici venerau o zeiță pe nume Bastet, despre care se spunea că avea trup de femeie și cap de pisică și că era înzestrată cu nouă vieți. Tot egiptenii antici au întărit această idee prin referire la zeița soarelui, Atum-Ra, despre care se credea că lua forma unei feline atunci când cobora și vizita pământul. Legenda mai spune ca Atum-Ra a dat naștere la nu mai puțin de alte opt zeități, care împreună cu ea, formau conceptul de nouă vieți într-una singură, de unde și mitul că pisicile ar avea tot atâtea șanse la viață.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE