Proiect inedit al unei grădinițe din Tîrgu Mureș: festival – concurs cu peste 90 de lucrări Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 412 Vizualizări

Proiect inedit al unei grădinițe din Tîrgu Mureș: festival – concurs cu peste 90 de lucrări

festival gradinitaLa sfârșitul anului trecut, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, din Tîrgu Mureș, a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a-și primi colindătorii, iar aceștia n-au întârziat să apară: părinții copiilor care, mândri de bucuria spiritului copilăriei, emoționați de prestanța micilor artiști, plini de dor și încântare, s-au făcut părtași la luminarea sfintei sărbători a Crăciunului.

Astfel, festivalul – concurs „Colindăm, Doamne, colind” lansat în urmă cu zece ani de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mureș și cadrele didactice ale grădiniței s-a derulat și în 2015 și s-a bucurat de succes. „Festivalul – concurs s-a desfășurat în acest an sub coordonarea ISJ Mureș, prin inspectorul școlar pentru educația timpurie, prof. drd. Irina Trifan, o mare valoare a tot ce înseamnă cultură, intelect, știință și dragoste față de arta de a educa acei copii care au nevoie de aripi sănătoase și puternice pentru a putea zbura fericiți într-o lume a viitorului lor frumos, iar organizarea acestuia a fost realizată de către colectivul grădiniței. La această frumoasă manifestare a participat și reprezentanta Primăriei municipiului Tîrgu Mureș, jurista Elena Morariu, un om cu înalte calități etice, morale și profesionale, un om care a fost și este alături de tot ce înseamnă învățământ preșcolar mureșean, un om care nu precupețește nici timp și nici efort pentru a face bine copiilor, părinților, cadrelor didactice și întregului personal nedidactic al grădiniței”, a precizat prof. Laura Gabor, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6.

Peste 30 de grădinițe implicate în proiect
Buna dispoziție, straiele populare, datinile străbune au făcut ca pământul să se legene în ritm de colinde, să tresalte pe săltătura caprei și să se supună unei armonii spirituale colective pline de har și simțire. Potrivit organizatorilor, la cele trei secțiuni, și anume colinde interpretate de către copii, colinde interpretate de către educatoare și expoziție cu lucrări tematice au participat următoarele grădinițe: „Paradisul copilăriei”, „Lumea copiilor”, „Arlecchino”, „Rază de Soare”, „Manpel”, „Grădinița cu Program Prelungi nr. 6, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15, Grădinița Nazna, Grădinița Sâncraiul de Mureș, precum și alte 28 de grădinițe ale căror preșcolari au realizat 91 de lucrări excepționale. La acest spectacol și-a adus contribuția și grupul de adolescenți chitariști a Parohiei Greco-Catolice „Sfântu Nicolae”. „Nu putem afirma cu certitudine că știm exact ce înseamnă a fi un bun creștin. Nu putem mărturisi tuturor că știm ce înseamnă simțirea divină. Nu știm exact dacă rolurile pe care le-am îndeplinit în preajma sărbătorilor au fost întru totul perfect asumate; știm, însă, că ceea ce am văzut și am trăit nu poate fi ușor exprimat în cuvânt. A fost spirit, a fost trăire, a fost pace și o bucurie imensă. Privirea, emoția, sunetul, graiul sau culoarea s-au întrupat în mult așteptatul Crăciun. Ce dar mai mare am fi putut aștepta decât starea de bine, veștile bune și urările exprimate cu atâta sinceritate cât cuprinde acest întreg rotund românesc? Cete de colindători de-o șchioapă au umplut pe rând case mai mari sau mai mici, case de oameni care trudesc zi de zi pentru ca lor, copiilor, pentru ca lor, părinților, și, nu în ultimul rând, pentru ca lor, celor care și-au dedicat viața educației și copilăriei, să aibă visuri împlinite, strădanii răsplătite și deznodământuri în armonie cu pacea: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Primăria Tîrgu Mureș, Prefectura Mureș, biserici, licee, școli și grădinițe”, a transmis prof. Laura Gabor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE