Sfârșit de an cu zeci de urgențe de sindrom coronarian acut și un angiograf nou, la Institutul Inimii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Sfârșit de an cu zeci de urgențe de sindrom coronarian acut și un angiograf nou, la Institutul Inimii

12440445_768697499929303_5967906391768299035_oSfârșitul anului 2015 a fost încărcat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Tîrgu Mureș. Ca dovadă e activitatea Laboratorului de Explorări Funcționale Invazive din perioada 23-30 decembrie 2015, care, din cele 40 de urgențe de sindrom coronarian acut, 12 doar în noaptea de 29 spre 30 decembrie, a rezolvat prin proceduri specifice 20 de infarcte miocardice acute, din care cinci cazuri au fost stopuri cardio-respiratorii de la prezentare. De Revelion, situația a fost ceva mai bună, activitatea desfășurându-se ca într-o perioadă normală.

„Toate cele 20 de cazuri au fost rezolvate. Avem o echipă de șase medici de cardiologie intervențională care e la dispoziția laboratoarelor noastre și a pacienților. Sunt județe care nu au un cardiolog intervenționist”, a declarat prof. dr. Klara Brînzaniuc, managerul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Tîrgu Mureș.
De Sărbători, IUBCvT a fost singura unitate din regiune care a făcut aceste intervenții. „De Revelion, situația nu a fost deosebită și totul a decurs ca într-o perioadă normală. Ce a fost mai greu a fost faptul că pe tronsonul de asistență a infarctului miocardic am fost singurii care am asigurat tratamentul, având în vedere că Spitalul de Urgență avea o problemă tehnică la angiograf și n-au putut acorda tratament de urgență acestor pacienți”, a precizat dr. Mariana Ciorba, director medical în cadrul IUBCvT Tîrgu Mureș.

Angiograf nou pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare
Anul 2015 s-a încheiat bine pentru Institutul Inimii din Tîrgu Mureș, care a primit cea mai performantă metodă de diagnostic și tratament a afecțiunilor cardiovasculare. Vorbim despre un angiograf biplan ce a fost obținut printr-un proiect european al Academiei de Științe Medicale în colaborare cu IUBCvT Tîrgu Mureș. Angiograful urmează să fie pus în funcțiune în această perioadă. Managerul IUBCvT Tîrgu Mureș a precizat că aparatul este singurul care permite investigarea atât a copiilor cu malformații congenitale, cât și a adulților cu sindroame coronariene. Totodată, permite realizarea unor proceduri de cardiologie intervențională deosebit de complexe, care, pentru copii, e o premieră națională.
„Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant a încheiat un an cu realizări și momente deosebite. În 2015, am avut șansa să derulăm în parteneriat două mari proiecte europene, un proiect POSCCE împreună cu Academia de Științe Medicale, unde, în parteneriatul comun pe care îl avem, Institutul nostru a beneficiat de o dotare specifică și de suport pentru o activitate de cercetare de peste un milion de euro. În contextul acestei activități de cercetare ce se va derula începând din 2015 timp de cinci ani, folosindu-ne de un aparat de înaltă performanță, un angiograf biplan, singurul care permite investigarea atât a copiilor cu malformații congenitale, cât și a adulților cu sindroame coronariene și permite realizarea unor proceduri de cardiologie intervențională deosebit de complexe, care, pentru copii, e o premieră națională și are mari șanse să crească performanța centrului cardiovascular pediatric prin rezolvare nu numai prin intervenții chirurgicale de către echipa noastră de specialiști, chirurgi și anesteziști, dar și într-o echipă formată din cardiolog intervenționist și la nevoie chirurg cardiovascular prin metode noi minim invazive, metode pe care dorim să le extindem și la proceduri pe care în 2015 n-am reușit să le abordăm”, a declarat prof. dr. Klara Brînzaniuc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE