BC Mureș-BC Timișoara, reeditarea finalei Cupei României BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

BC Mureș-BC Timișoara, reeditarea finalei Cupei României

baschetÎn etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș întâlnește astăzi, luni, 18 ianuarie, de la ora 19.00, pe teren propriu, formația BC Timișoara. Înaintea acestei partide mureșenii ocupă locul 4 în clasament, cu 10 victorii și 5 înfrângeri. Același bilanț l-au înregistrat și formațiile CSM Oradea și U-BT Cluj, situate pe ocurile 2 și 3, criteriul care a stabilit ierarhia fiind cel al rezultatelor directe. Tot 5 eșecuri are și Steaua CSM Eximbank București, dar aceasta are un joc mai puțin disputat, restanța cu BC Mureș, programată pentru ziua de miercuri, 27 ianuarie, la Târgu-Mureș. Înaintea acesteia, cele două se vor întâlni la București în partida din returul campionatului cu doar 4 zile înaintea celei din „junglă”. Prima poziție este ocupată momentan de către formația CSU Atlassib Sibiu, dar aceasta are deja 6 înfrângeri și un meci mai mult disputat. De partea cealaltă, formația bănățeană ocupă un loc deloc de invidiat în actuala ediție, penultimul loc, cu doar două victorii în cele 17 meciuri disputate și au părăsit Cupa României încă din prima fază, eliminată de Energia Târgu-Jiu.

Mureșenii, favoriți după parcurs, palmares favorabil bănățenilor

Mureșenii nu au avut nici ei un început de an foarte reușit, cu toate că au ocupat la un moment dat prima poziție în clasament și au șansa revenirii pe această poziție în urma celor trei partide amintite din această lună, care o vor încheia tot pe teren propriu, cu BCM U Pitești, în 30 ianuarie.
S-au calificat alături de aceleași CSM Oradea și U-BT Cluj în semifinalele Cupei României (ultima calificată se va decide peste o lună, între Energia Târgu-Jiu și Dinamo București), dar cu mari emoții. „Tigrii” au fost la un pas de eliminare în jocul retur cu SCM U Craiova, după ce în primul joc s-au impus la 19 puncte și au cedat și prima partidă din acest an, disputată tot în deplasare, la Târgu-Jiu. Pe teren propriu sunt în schimb, alături de echipa din Cluj, cea mai redutabilă echipă, cu câte un singur eșec. Mureșenii au pierdut doar în fața orădenilor. În bilanțul întâlnirilor directe cu echipa timișoreană, deși avantajul este favorabil bănățenilor cu 15-11 și aceștia s-au impus în ultima deplasare la Târgu-Mureș și în finala Cupei României disputată la Pitești, BC Mureș se prezintă drept mare favorită în duelul de luni seara. Argumentele ar fi rezultatele din sezonul actual și, implicit, poziția în clasament. Cu o echipă clar inferioară ultimelor ediții, timișorenii au cedat deja de 17 ori. În tur echipa antrenorului Audrius Prakuraitis s-a impus pe Bega cu 78-66, deși gazdele au câștigat două din cele patru sferturi, primul și ultimul. Totalul diferenței în cele două acte a fost de doar 6 puncte, diferență pe care mureșenii au reușit-o în al doilea act și s-au desprins după pauză, cu un sfert trei câștigat cu 21-9. Cel mai eficient jucător a fost sărbătoritul zilei de duminică, Jurevicius, cu 22 puncte, urmat de Barro, cu 15, Martinic 12 și Gajovic, cu 10. Mureșenii vor trebui în acest meci să-și apere onoarea după evoluția modestă din returul Cupei României, mai ales înaintea „dublei” cu Steaua.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE