Carmen Ciulea, după zece ani „Alături de Voi”, începe un capitol nou Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Carmen Ciulea, după zece ani „Alături de Voi”, începe un capitol nou

carmen ciuleaCarmen Ciulea este de zece ani directoarea Fundaţiei „Alături de Voi” (ADV) Tîrgu Mureş şi alături de echipa sa a implementat în acești ani o serie de proiecte destinate tinerilor infectaţi cu HIV. Încă de la început, ea și-a dorit să le insufle tinerilor curaj și încredere în forțele proprii, i-a ajutat să lupte cu un sistem bolnav și greoi și i-a sprijinit să devină responsabili, să învețe și să muncească. „De câte ori am avut o poveste reușită de viață mi s-a umplut inima de bucurie și mândrie”, spune Carmen. După zece ani, Carmen încheie acest capitol al vieții și începe altul departe de casă, în Anglia, unde își va continua activitatea de asistență socială și va reprezenta o autoritate locală. Ne povestește, într-un interviu, cum au fost cei zece ani „Alături de Voi”, care sunt gândurile cu care pornește în noul proiect și ce așteptări are de la această schimbare.

Reporter: Se încheie un capitol frumos din viața ta. Cum au fost cei zece ani cu Fundația „Alături de Voi”?
Carmen Ciulea: Am început să lucrez la fundație ca asistent social și așa am cunoscut îndeaproape situația copiilor de atunci, de care m-am atașat imediat. Povestea fiecăruia dintre ei m-a ambiționat să lupt pentru a le aduce alinare și ambiția aceasta s-a întâlnit cu a colegilor, la fel de pasionați, la fel de entuziaști. La ADV am întâlnit o echipă extraordinară, cu profesioniști aleși pe sprânceană, cu un sistem de management democratic, un loc care mi-a permis să mă dezvolt frumos. Curățenia sufletească și generozitatea umană sunt, din punctul meu de vedere, lucrurile pentru care merită să lupți ca să le păstrezi intacte. Și aici, la ADV, mi-am permis acest lux. Mi-amintesc cu drag cum am adăugat, treptat, programelor de asistență socială și cele de asistență juridică, terapie vocațională sau formare profesională. Înființarea celor trei ateliere protejate de la Mureș și ulterior a unității protejate, devenită acum întreprindere socială, angajarea a peste zece beneficiari și munca efectivă de producție și servicii, precum și căutarea de clienți care să dorească să achiziționeze aceste bunuri au fost pentru mine cea mai mare încununare a implicării. Faptul că pentru acești tineri, unitatea protejată a reprezentat un pas spre încredere în competențele proprii și spre curajul de a accesa apoi locuri de muncă mai ample mă face să mă gândesc la ei ca la un punct de reper, ca la niște modele de viață. Totodată, diversitatea proiectelor și programelor derulate, a numeroaselor evenimente de promovare m-au ținut mereu în activitate. Am avut onoarea să cunosc și să lucrez cu mulți oameni deosebiți, de la Angela Achitei, președintele organizației, sensibilă și puternică în același timp până la Alex Toth cu care am avut o colaborare de câțiva ani și care, în calitate de actor social al fundației, a conceput câteva careuri de cuvinte încrucișate foarte frumoase, dedicate organizației. Nu am cum să îl uit pe domnul Raed Arafat, care a participat la Gala implicării mureșene și a achiziționat un produs lucrat de o persoană cu dizabilități și scos la licitație, în cadrul evenimentului. Și lista e lungă…

Rep.: Care sunt gândurile cu care închei această poveste?
C.C.: Pentru mine, cei zece ani de ADV înseamnă tânărul/tânăra care a trecut prin programele fundației și a învățat să aibă curaj și încredere în forțele proprii, să lupte cu un sistem bolnav și greoi, să devină responsabil pentru faptele proprii, să învețe și să muncească. De câte ori am avut o poveste reușită de viață mi s-a umplut inima de bucurie și mândrie. Plec cu gândul că am contribuit și eu, cât de puțin, la aceste povești reușite pe care le urmăresc în continuare.
Rep.: Ce așteptări ai de la viitor și de la această schimbare?
C.C.: Așteptările mele se leagă de cunoașterea unui sistem nou și evoluat de asistență socială, dezvoltat de englezi dupa 200 ani de experiență. Acolo, voi reprezenta o autoritate locală și, normal, responsabilitățile vor fi diferite. Sunt foarte mulți asistenți sociali români de succes în Anglia și asta îmi dovedește faptul că sunt competenți și apreciați pentru munca lor. Cine știe, poate acest schimb de experiență actual de specialiști va aduce în timp o plusvaloare și în sistemul nostru care, deși face eforturi, mai are încă mult până va aduce profesia de asistent social la adevărata ei contribuție. Sper însă să nu treacă 200 de ani până atunci. Și, desigur, îmi doresc noi provocări, să cunosc locuri și oameni noi, să călătoresc și să explorez. O să îmi ia ceva timp până o să termin toate castelele din zonă, dar nu mă las. Îmi vine în minte o expresie dintr-o carte dăruita de colegii mei la plecare și prin care îmi urează zile fericite: „zboară liber. Zboară sus și departe. O să ți se ceară mult și atunci o să ai nevoie de putere, de curaj și de înțelepciune. Gândurile mele sunt alături de tine”. Da, și gândurile mele vor fi aproape de fiecare și le mulțumesc pentru această experiență frumoasă care s-a numit Fundația „Alături de Voi” România.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE