Home / Sanatate / Cum pot beneficia bolnavii cu psoriazis de cele mai moderne terapii

Cum pot beneficia bolnavii cu psoriazis de cele mai moderne terapii

Distribuie

2 silviu-morariu1-Pacienţii cu o formă severă de psoriazis pot beneficia de tratament prin intermediul Registrului Național al bolnavilor cu această afecțiune, ce își propune îmbunătăţirea ghidului terapeutic al psoriazisului şi facilitarea accesului pacienţilor la medicamente ultramoderne. Potrivit șefului Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, prof. univ. dr. Silviu Morariu, ca să poată beneficia de aceste terapii pacienții trebuie să se adreseze medicilor specialiști pentru a fi introduși în acest Registru Național.

„Psoriazisul este o afecțiune cronică care nu beneficiază de un tratament, în sensul în care să fie aplicată o schemă terapeutică care să ducă la vindecare, să garanteze că acea boală n-o să reapară. Pacienții pot beneficia, în funcție de gravitatea cazurilor, de cele mai moderne terapii. La nivel național, s-a deschis un Registru Național pentru o sumă de boli printre care se numără și psoriazisul. Ca să poată beneficia de astfel de terapii, este foarte important ca în perioada imediat următoare pacienții să se adreseze medicilor specialiști pentru a fi introduși în acest Registru Național”, a precizat conf. univ. dr. Silviu Morariu, într-o emisiune, la Radio Tîrgu Mureș.

Calitatea vieții pacienților, afectată
Medicul a arătat că există numeroase studii care demonstrează faptul că pacienții cu psoriazis sunt afectați de boală în aceeași măsură în care sunt afectați bolnavii care suferă de boli mai grave, precum cancere. „Gravitatea bolii este dată de un indicator, gradul de afectare a calității vieții pacienților, și aici, dincolo de prima impresie, calitatea vieții pacienților este foarte afectată. Sunt studii numeroase care demonstrează că pacienții sunt la fel de afectați de boala lor ca pacienții cu alte afecțiuni care la prima vedere pot să pară mai grave, iar aici mă refer la cancere, la insuficiență cardiacă, la diabet și alte afecțiuni. Altfel spus, ne interesează cum este percepută boala de către pacient și există o sumă de explicații, pentru că pielea are numeroase roluri, iar rolul în viața de zi cu zi este esențial”, a menționat dermatologul.
La sfârșitul anului trecut, în cadrul primei Conferințe Mureșene de Dermatologie cu tema „Psoriazis și dermatita atopică – abordări multidisciplinare”, prof. univ. dr. Silviu Morariu a subliniat importanța pe care o are medicul de familie în depistarea bolii, profilaxie, în inițierea unui tratament în primele faze și în consilierea pacientului cu privire la elementele pe care trebuie să le evite pentru a nu înrăutăți, agrava sau întreține boala.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

1 comentariu

  1. Pe langa tratamentele clasice cu unguente in psoriazis este necesar sa reglezi functionarea anumitor organe interne(ficat, rinichi, organe suprarenale) care raspunde de intretinerea tesutului epitelial.
    Acest lucru se poate face cu ajutorul ceaiului Deniplant , ceai care se bea cu lamaie si miere, timp de mai multe luni, fara alt regim alimentar, fara alte medicamente alopate .
    Dupa o astfel de cura, psoriazisul poate disparea complet sau poate recidiva dupa 10-15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.