„Medicinistele” râvnesc la revenirea în Final four CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

„Medicinistele” râvnesc la revenirea în Final four

voleiEchipele de volei feminin ale Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureș au avut o vacanță foarte scurtă, la fel ca majoritatea celorlalte echipe mureșene care evoluează în primele eșaloane. Fetele au fost libere doar în zilele de sărbătoare, cu „teme de casă”, în care trebuia să se îngrijească de pregătirea fizică. Loturile s-au reunit în 4 ianuarie și pregătirile au început cu obișnuitele antrenamente fizice. În primele zile ale noului an mureșencele au disputat deja două jocuri amicale cu adversara din Divizia A1, Penicilina Iași. Ambele partide au fost câștigate de mureșence cu 3-1, deși s-au disputat câte cinci seturi, pentru a rula cât mai multe junioare.

Un nume nou în lotul senioarelor
Echipa de senioare CSU Medicina CSȘ, clasată pe locul 5 al clasamentului după încheierea turului va debuta în partea a doua a campionatului sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 18.00, pe teren propriu, cu SCM U Craiova, formație situată pe poziția 9. „Medicinistele” au învins în partida din tur cu 3-0 și pornesc favorite în jocul de sâmbătă. Lotul pregătit de principalul Atanas Petrov și secundul Ciprian Dârnescu este același, cu o singură noutate. Aceasta este tânăra sârboaică Liubica Kecman, în vârstă de 22 de ani, care evoluează pe postul de secund și a jucat până în prezent doar la Steaua Roșie Belgrad. De plecat nu a plecat nimeni și întreg lotul este valid, singura care a acuzat mici probleme fiind Nikoleta Perovic, dar și ea se antrenează deja la capacitate maximă alături de coechipiere. După ce a disputat semifinala campionatului în urmă cu două sezoane și a căzut pe locul 6 în cel încheiat în vara anului trecut, obiectivul mureșencelor nu poate fi altul decât revenirea în „careul de ași”.

Junioare cu mari perspective
Alături de echipa de senioare activează și echipa din liga secundă, Divizia A2. Antrenorul acestei echipe care pregătește „rampa” spre elită este tot Ciprian Dârnescu, cel care alături de Bokor István se ocupă și de pregătirea echipelor de junioare și cadete. Multe dintre componentele celor două loturi au făcut parte deja din prima garnitură și evoluția lor promite. Echipa secundă a luat deja un start cu dreptul în acest an, învingând sâmbătă, în etapa a XI-a a Seriei A2 Vest la Oradea, 3-1 cu formația locală CSU. Majoritatea junioarelor componente a acestei echipe a întâlnit tot la sfârșitul săptămânii formația CSȘ Târgu-Mureș, pe care a învins-o cu 3-0 în grupa G a Naționalelor de junioare. Obiectivul medaliatei cu bronz a ultimei ediții este câștigarea unui nou titlu de campioane. „Componența lotului este aceeași cu cel care a câștigat bronzul anul trecut. Fetele au crescut mult de atunci, astfel încât putem spera la titlu”, este aspirația antrenorului Ciprian Dârnescu. Lista celor care evoluază și în lotul de senioare, unele chiar în reprezentativa de junioare a României este mult prea lung, iar nominalizările antrenorului ar putea omite pe vreuna dintre fete.

Cadetele campioane, vizează un nou podium
Echipa de cadete CSU Medicina CNUE, campioană a ultimei ediții, unde cei doi antrenori amintiți fac „rocada” pe banca tehnică, se pregătește la rândul ei pentru a ataca un nou turneu final. La această categorie însă, federația de specialitate a făcut unele modificări referitoare la criteriile de vârstă, astfel încât raportul de forțe a echipelor care activează în cele 8 grupe a campioantului este o necunoscută. „Încă nu cunoaștem valoarea celorlalte echipe, dar vizăm în primul rând calificarea la turneul final și o figură cât mai frumoasă, chiar o clasare pe podium. Perspective avem, multe dintre fetele lotului de cadete, cu dublă legitimare, făcând parte și din cele ale categoriilor superioare”, a specificat Ciprian Dârnescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE