Teorie despre cazul #Colectiv, prezentată la Târgu-Mureş: „Acolo a fost altceva…” Social
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Teorie despre cazul #Colectiv, prezentată la Târgu-Mureş: „Acolo a fost altceva…”

1AFostul ministrul de Interne al României din perioada iunie 1990 – octombrie 1991, avocatul Doru Viorel Ursu, a vorbit marţi, 19 ianuarie, la Târgu-Mureş, despre cazul #Colectiv, despre care a afirmat că „acolo a fost altceva”.

„N-ai voie să excluzi o mână criminală acolo”

Teoria despre cazul #Colectiv a fost prezentată cu ocazia lansării volumelor „Arta sinuciderii” şi „Poker cu măşti”, eveniment găzduit de Sala Mică a Palatului Culturii din municipiu. „Acolo a fost altceva. Şi până şi după acest dezastru oamenii politici de la cel mai înalt nivel îşi pasează răspunderea. Fostul prim-ministru, preşedintele şi invers…”, a spus Doru Viorel Ursu. „N-ai voie să excluzi o mână criminală acolo. Poate chiar a unui dement, dar ancheta trebuia făcută imediat, nu după o zi. Procurorul decidea acolo, nu pompierul. Nu este normal să muţi dosarul de la un Parchet la altul şi nu este normal ca nici până azi să nu existe o expertiză care trebuia demult finalizată. Cea care se face şi tot face şi se tot amână la Petroşani”, a completat fostul demnitar.

1B

„Patronii morali şi materiali sunt alţii”

De asemenea, Doru Viorel Ursu a afirmat că în spatele dramei de la #Colectiv s-ar afla reţele mafiote de prostituţie, trafic de stupefiante şi falsificare de monedă. „Pe mine această ciudată tergiversare a expertizei de laborator, deşi avem foarte mulţi specialişti, mă miră. Mă miră de ce criminaliştii, procurorii criminalişti şi ofiţerii poliţişti criminalişti car sunt foarte buni de ce la abia de mai mult de 12 ore au pătruns ca să facă cercetări la locul faptei. Mă miră de ce timp de trei zile nu s-au declanşat anchete la celelalte băruleţe şi alte locaţii de genul ăsta şi am încercat să îmi răspund singur la întrebarea de ce trei zile. Nu cumva s-a urmărit să dispară documente care demonstrau că astea deveniseră adevărate reţele de prostituţie, de trafic de stupefiante, de falsificare de monedă şi că în spatele lor nu sunt prăpădiţii ăia doi sau trei care au fost reţinuţi ca patroni? Patronii morali şi materiali sunt alţii. Sunt marile reţele mafiote care se folosesc de câte un amărât din ăsta care ajunge pe mâinile justiţiei”, a spus Doru Viorel Ursu. „Nu cred că este un act terorist pentru că ar fi fost revendicat. Actele teroriste nu îşi au rostul dacă nu le revendici. Nu cred că este nici măcar o dispută politică. Nu pot însă să exclud varianta că acolo s-a produs o fulgerătoare inhalare de gaze toxice urmate de dezastruoasa stare din spitalele României care celor intubaţi după câteva zile le transmite acea îngrozitoare boală a spitalelor pline de microbi. Microbul spitalului şi un organism lipsit de apărare moare cu timpul din cauza asta. Astea sunt cele două cauze, nu flacăra. Şi atunci cum să nu pun problema cum s-a putut propaga la o masă atât de mare de oameni de parcă le-a paralizat minţile? Se spune că s-au înghesuit, s-au urcat unii peste alţii să iasă, sute de oameni, dar n-au găsit unul cu fracturi. Acolo e o paralizie efectivă, şi imediată prin inhalare de gaz toxic care trece automat în sânge. N-ai voie în anchetă, chiar dacă 1% este o asemenea variantă, tu trebuie în anchetă să iei toate variantele posibile, 30%, 40%, 1%, şi arta e ca eliminând pe rând fiecare variantă pe bază de probe să ajungi la cea adevărată”, a completat Doru Viorel Ursu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE