Femeile liberale vor cotă de 30% din listele de candidaţi Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 355 Vizualizări

Femeile liberale vor cotă de 30% din listele de candidaţi

balas 1Co-preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) Mureş, Ionela Balaş, a participat marţi, 19 ianuarie, la conferinţa cu tema „Reprezentarea de gen în politică – Provocări şi soluţii”. Evenimentul a fost găzduit de Palatul Parlamentului din capitală şi s-a bucurat de participarea mai multor personalităţi ale politicii româneşti, printre care premierul Dacian Cioloş, co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi Dan Mihalache, şeful Administraţiei Prezidenţiale.

„Nu e normal ca doamnele să apară pe ultimele locuri”

Una dintre concluziile conferinţei se referă la necesitatea unei reprezentări mai bune ale femeilor pe listele de candidaţi de la alegerile locale din acest an. În acest sens, liberalii propun chiar şi un proiect de lege care prevede ca 30% din candidaţii la alegerile locale şi parlamentare să fie femei. „Din Târgu-Mureş am participat singură, în calitate de co-preşedinte al organizaţiei judeţene de femei şi vicepreşedinte naţional al aceleiaşi organizaţii. Participarea a fost numeroasă, au fost şi personalităţi importante ale politicii româneşti, cum ar fi co-preşedinţii Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, co-preşedintele Organizaţiei de Femei, Cristina Trăilă, împreună cu Lucia Varga, colegele noastre senatoare şi deputate, Andreea Vass şi altele. S-a discutat despre reprezentarea corectă a femeilor în politică, ceea ce înseamnă că şi doamnele care sunt implicate în politică să se regăsească pe locuri eligibile pe lista candidaţilor de la alegerile locale. Există şi o iniţiativă legislativă, ca pe listele de la alegerile locale şi parlamentare 30% din candidaţi să fie femei. Nu e normal ca doamnele să apară pe listele de consilieri pe ultimele locuri”, a declarat Ionela Balaş. „La conferinţă a participat şi premierul României, domnul Cioloş, care ne-a asigurat de toată susţinerea dânsului”, a adăugat co-preşedintele OFL Mureş.

„Când mai multe femei intră în politică, se schimbă politica”

Referindu-se la alegerile locale din judeţul Mureş, Ionela Balaş s-a declarat încrezătoare cu privire la reprezentativitatea femeilor pe listele de candidaţi ale Partidului Naţional Liberal. „Cu siguranţă, la alegerile locale din 2016 o să se regăsească femei pe listele de candidaţi ale Partidului Naţional Liberal pentru consilii locale şi pentru Consiliul Judeţean. Avem femei care şi-au exprimat dorinţa de a candida, am colege care şi-au exprimat intenţia de a candida pentru funcţia de consilier local şi chiar pentru cea de primar. La noi în judeţ nu cred că există o problemă din acest punct de vedere, deoarece colegii noştri sunt foarte corecţi atunci când se întocmesc listele”, a afirmat co.preşedintele OFL Mureş. „În momentul când o femeie intră în politică, se schimbă femeia. Când mai multe femei intră în politică, se schimbă politica. Eu consider că femeile au responsabilităţi foarte mari în viaţa de zi cu zi, şi au capacitatea de a rezolva problemele ţinând cont că sunt implicate la serviciu, în politică uneori, în familie unde luăm decizii importante, dar şi în comunitate”, a conchis Ionela Balaş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE