Cursuri gratuite de limba germană pentru asistenții medicali Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1406 Vizualizări

Cursuri gratuite de limba germană pentru asistenții medicali

asistenti medicaliAsistenții medicali generaliști care își caută un loc de muncă în Germania trebuie să știe că o firmă ce are o filială și în Tîrgu Mureș organizează, în mod gratuit, cursuri de limba germană, care au o durată de patru luni. Înscrierile au început, iar cursurile debutează în data de 1 februarie.

„Cursurile de limba germană se desfășoară pe o perioadă de patru luni de zile, într-un ritm intensiv de 5 ore pe zi. În predare, ne bazăm pe conversație și termeni medicali, astfel încât asistenții să fie capabili să se descurce la locul de muncă pe care urmează să îl ocupe în Germania. Principala condiție pentru înscrierea în programul nostru este deținerea unei diplome de asistent medical generalist în urma absolvirii unei școli postliceale de trei ani sau universitate de patru ani. Următoarea caracteristică deosebit de importantă este motivația de a învăța și desigur dorința de a lucra într-o țară precum Germania. Cursurile nu sunt cu plată, întreg programul fiind prefinanțat de către agenția noastră. Următorul curs la Tîrgu Mureș va începe la data de 1 februarie 2016. Înscrierile în program se pot face inclusiv în prima săptămână de la începerea cursului”, a declarat Mirela Popa, manager regional Makro – Mikro GmbH.

Locul de muncă, asigurat
Potrivit acesteia, programul implică și asigurarea locului de muncă în Germania. „La sfârșitul celor patru luni de zile de curs, se susține un examen de certificare lingvistică B2 în România, are loc un prim interviu de angajare, după care se organizează plecarea. Este important de menționat că spre deosebire de concurenții noștri, noi ne ocupăm de obținerea recunoașterii profesionale în Germania. Acest lucru înseamnă că se va lucra pe post de asistent medical generalist și nu de infirmier și desigur vor fi plătiți în conformitate cu calificarea profesională. De asemenea, ofertele pe care noi le deținem sunt pe tot teritoriul Germaniei”, a explicat Mirela Popa.
Având în vedere tendința medicilor și a personalului medical de a părăsi țara pentru un loc de muncă mai bine plătit în străinătate, Mirela Popa a precizat că în ultimii ani a crescut numărul asistenților medicali care lucrează în Germania. „În ceea ce privește acest sector, putem confirma faptul că în ultimii ani numărul celor care pleacă în Germania pe post de asistent medical este tot mai mare. Nu cred însă ca este vorba numai despre faptul că aceeași meserie pe care o pot desfășura în țară este mai bine platită în străinătate. La noi apelează atât tineri absolvenți, cât și familii, care, pe lângă o stabilitate financiară caută o schimbare a modului de viață. Și aici mă refer atât pe plan profesional, la condiții de lucru mai bune de exemplu, cât și pe plan personal”, a menționat Mirela Popa.

Ce avantaje oferă programul
Cât despre numeroasele situații în care oamenii au plătit comisioane și au fost păcăliți de diferite firme care le-au promis locuri bine plătite în străinătate, acest program oferă mai multe avantaje, printre care amintim învățarea limbii germane într-un ritm intensiv, recunoașterea profesională și asigurarea locului de muncă. „Având în vedere că în domeniul recrutării de personal pentru străinătate au fost numeroase cazuri în care oamenii au fost înșelați, noi putem spune că într-adevăr programul pe care îl oferim este principalul motiv pentru care oamenii aleg să colaboreze cu noi. Concret, programul nostru convinge prin următoarele aspecte: îi învățăm limba germană într-o sală de curs și nu online, într-un ritm intensiv; ne ocupăm de obținerea recunoașterii profesionale, adică vor pleca pe post de asistenți și nu infirmieri; le asigurăm locul de muncă și un salariu minim brut de 2.100 de euro printr-un contract de colaborare transparent; consultanță și suport pe toată durata colaborării cu garanția prin contract că în cazul în care nu sunt multumiți de primul loc de muncă noi le asigurăm replasarea; nu percepem comision”, a conchis aceasta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE