BC Mureș-Steaua, mereu cu repetiție BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

BC Mureș-Steaua, mereu cu repetiție

bc muresSala Sporturilor din Târgu-Mureș găzduiește astăzi, miercuri, 27 ianuarie, începând cu ora 20.00, restanța din cadrul etapei a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre BC Mureș Târgu-Mureș și Steaua CSM Eximbank București. Este ultima restanță din campionat, cu excepția partidei care s-a disputat aseară în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca dintre U BT și BC Timișoara, partidă care a încheiat etapa disputată la sfârșitul săptămânii. Înaintea meciului cu Steaua, dar și a celui de pe Someș, BC Mureș ocupa locul secund al clasamentului, la egalitate de puncte cu CSM Oradea, care beneficiază de victoria în fața mureșenilor. În cazul în care clujenii au obținut victoria (partida s-a încheiat după închiderea ediției cotidianului Zi de zi), mureșenii coboară pe locul 3, tot în urma rezultatelor directe, dar cu un clasament în 3, în care clujenii ar devansa formația mureșeană, în fața căreia au cedat la limită. Deși mureșenii pot reveni pe prima poziție în cazul în care înving formația bucureșteană, dar trebuie ținut cont de faptul că vor avea un joc mai mult disputat, urmând ca în săptămâna viitoare să stea, deoarece au jucat în devans meciul de la Târgu Jiu cu Energia. BC Mureș își va putea totuși consolida poziția sâmbătă, când vor evolua tot pe teren propriu, cu BCM U Pitești.

Ascendentul moral este de partea „tigrilor”
BC Mureș vine la această întâlnire cu un moral superior. Cele două echipe s-au întâlnit deja în partida din retur, disputată sâmbătă la București și câștigată la limită, 78-77 de mureșeni. Pe de altă parte, Steaua vine cu un lot subțiat după o evoluție modestă în cupele europene, lucru reflectat de rezultatele obținute în această lună. Înfrângerile celor care păreau principalii favoriți să încheie sezonul regulat pe prima poziție au curs și bucureștenii vin după o serie negativă de patru partide.

Parcursul și palmaresul favorabil
În afara amintitelor parcursuri ale celor două echipe la începutul acestui an, mureșenii pornesc favoriți și prin prisma ultimelor întâlniri dintre ele. BC Mureș a pierdut ultima dată în fața bucureștenilor în urmă cu mai bine de un an, chiar la Târgu-Mureș, scor 88-94, după care au obținut cinci victorii consecutive, ducând scorul bilanțului general la 11-9. Ediția trecută a fost una cu „palmares bogat” de întâlniri BC Mureș-Steaua, cu două duble în Cupa României, „tigrii” reușind calificarea după a doua și după ce au trecut în turul secund din postura de lucky loseeri și o întâlnire „scurtă” în play-off, unde mureșenii au obținut victoria cu 3-0. Așadar, acest joc pare să mențină tradiția întâlnirilor dintre BC Mureș și Steaua disputate la doar câteva zile diferență.
Cu toate acestea, este de așteptat un meci foarte greu, în fața unei echipe ajunsă la 7 înfrângeri și va fi nevoită să lupte din răsputeri pentru a prinde loc de play off într-o ediție cu sistem diferit de disputare, în care locurile 7 și 8 vor încrca să revină pentru partea în care se intră în sistem eliminatoriu. După disputarea ultimei etape ale sezonului regulat, primele șase echipe și următoarele șase mai dispută un minicampionat tur-retur, iar la final se va reveni la vechea formulă, cu jocuri eliminatorii, unde intră primele două din grupul 7-12.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE