Home / Sanatate / Lectori de renume din țară, la „Zilele OSMDentistului”

Lectori de renume din țară, la „Zilele OSMDentistului”

Distribuie

congres stomaA treia ediție a conferinţei ştiinţifice „Zilele OSMDentistului” va avea loc, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, la începutul lunii martie, mai exact în perioada 3 – 6 martie. Manifestarea, organizată de Organizaţia Studeţească de Medicină Dentară (OSMD), promite un program captivant, diversificat şi de calitate superioară, deoarece această conferință nu înseamnă doar cercetare şi dezvoltare, ci și o demonstraţie a profesionalismului în medicină dentară.

Evenimentul este clădit pe ideea implicării active a studenţilor în cercetare şi în dezvoltare pe plan profesional, oferind participanților posibilitatea participării la cursuri şi workshop-uri cu subiecte de actualitate organizate de specialişti în domeniul stomatologiei, cu activitate medicală şi academică de excelenţă. „Începând cu anul 2014 a devenit tradiție pentru Facultatea de Medicină Dentară ca la începutul lunii martie să găzduiască un maraton științific, intitulat din 2015 drept „Zilele OSMDentistului”. Numele este foarte simplu de explicat, perioada coincide cu Ziua Internaționala a Medicului Dentist și cu data de înființare a Organizației Studențești de Medicină Dentară din Tîrgu Mureș, deci sărbătorim știința din două motive, îmbinate frumos sub acest nume. Am început în urmă cu doi ani sub numele simplu de Ziua Internațională a Medicului Dentist, dar următoarea ediție ne-a făcut să vrem mai mult, un nume distinct, un program mai încărcat, mai multe premii, mai multe evenimente și așa s-a ajuns la un Simpozion Științific Studențesc”, au transmis, pe site-ul conferinței, organizatorii.

Cum va arăta programul conferinței
Anul acesta, la eveniment vor lua parte medici, cadre didactice și studenți din marile centre universitare ale țării. „De fiecare dată încercăm să venim cu ceva nou în programul evenimentului, pentru a ne surprinde publicul, fie el constituit din studenți, fie din tineri medici, fie din cadre didactice și medici experimentați. Anul acesta, invitații noștri vor fi din majoritatea centrelor universitare mari din România și încercăm să acoperim toate ramurile și specializările Medicinei Dentare, atât prin conferințele susținute de lectori, cât și prin workshop-uri hands-on”,
Dacă programul anului trecut a cuprins conferințe de diferite teme, cum ar fi:
chirurgia oro-maxilo-facilă, pași spre sporirea activității în practica stomatologică, stomatologia digitală și aplicații clinice și practice în tratamentul stomatologic modern, la ediția din acest an se vor acoperi toate laturile pe care trebuie să se axeze profesioniștii acestui domeniu. „Pe lângă obișnuitele prezentări din domeniile clasice și eterne ale Medicinei Dentare, domeniile fără de care nu putem concepe practica stomatologică, cum ar fi: Ortodonția, Chirurgia, Endodonția, Protetica, Pedodonția, Medicina Dentară Preventivă, Parodontologia, noi vrem să trecem barierele, astfel ca Zilele OSMDentistului să fie asociate cu studențime, cu inovație, cu curaj și cu o pregătire complexă a unui viitor specialist. Nu vor lipsi din program conferințele de marketing, management, administrare juridică a cabinetului și a activității, care vor avea menirea să ducă la un alt nivel tematica conferinței, astfel încercăm să venim în ajutorul studenților și tinerilor practicieni prin informarea lor, pentru că nu trebuie să uităm că informația înseamnă putere”, au mai spus aceștia.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.