Sună la 0722533816 pentru salvarea animalelor sălbatice rănite din România! Social
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 9578 Vizualizări

Sună la 0722533816 pentru salvarea animalelor sălbatice rănite din România!

DSC_6400 - Copy
Unica rețea de salvare a animalelor sălbatice rănite din România are o linie verde telefonică. Numărul de telefon 0722533816 este disponibil 24 de ore și facilitează comunicarea cu cei care găsesc animale rănite, potrivit informațiilor furnizate de către cei care au pus bazele acestei activități de pionierat, în cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul a avut loc la Zanza Cafe, marți 26 ianuarie, cu participarea reprezentanților Asociației ”Milvus Group”,  Iulia Vizi, responsabil comunicare, Reka Komaromi, biolog și Robert Zeitz, ecolog și Asociației ”Vets4Wild”, Levente Borka, medic veterinar. După primirea apelului la numărul afișat, se va alege cea mai bună soluție de intervenție, fie prin deplasarea la fața locului, fie prin contactul cu medicii veterinari din zona apelului. După anamneza animalului, medicii veterinari vor decide dacă acesta va avea nevoie de recuperare pe termen lung și dacă va fi admis în Centrul de reabilitare al Grupului Milvus.
În cursul anului trecut, Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii ‘Grupul Milvus’ din Târgu Mureş, în colaborare cu Asociaţia ”Vets4Wild”, anunțau lansarea unui proiect pentru înfiinţarea unei reţele naţionale de salvare a animalelor sălbatice rănite, care are la bază o finanţare în valoare de peste 110.000 de euro. Prin acest proiect Centrul de Reabilitarea a animalelor sălbatice al Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii ‘Grupul Milvus’, care funcţionează în localitatea Sînsimion, va fi extins la nivel naţional până în luna aprilie 2016.
Extinderea ecosistemelor urbane, agricultura, poluarea, dar și alți factori contribuie an de an la creșterea numărului de animale sălbatice afectate de întâlnirea cu ”civilizația”. Experiențele de până acum a numeroaselor organizații au demonstrat că intervenția de prim ajutor în cazul animamelor sălbatice rănite este o necesitate acută. Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii ”Grupul Milvus” în colaborare cu Asociația ” Vets4Wild”, prin experiența lor au reușit să pună bazele acestei rețele naționale, activitățile lor fiind deja cunoscute în 30 de județe.
bufnita2 - Copy
De mulți ani încoace, Centrul de Reabilitare a animalelor sălbatice al Asociației ”Grupul Milvus” se ocupă de îngrijirea şi reintroducerea în natură a păsărilor rănite, astfel că numărul animalelor afectate care ajung în acest loc creşte permanent. Aici, diagnosticarea și tratamentul este implementat de specialiștii Asociației ”Vets4Wild”, iar animalele sunt reintegrate în natură. În acest moment, în spațiile Centrului din Târgu Mureș și Sînsimion sunt tratate nouă păsări din speciile cucuvea, huhurez mare, codalb, erete de stuf, șorecar comun, șoim dunărean și un șoim al rândunelelor. Cele mai multe dintre acestea vor fi eliberate în natură, altele vor rămâne din cauza gravelor răni pe care le-au suferit.
pasare3
Proiectul ‘Înfiinţarea unei reţele naţionale pentru salvarea animalelor sălbatice rănite’ este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România şi urmărește stabilirea unei reţele complexe între grădinile zoologice (22), pet shopuri (100), organizaţii nonguvernamentale şi cele două asociaţii implicate în proiect – Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii ‘Grupul Milvus’ şi Asociaţia Vets4Wild’.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Buna ziua,
    Sunt din Cluj Napoca si doresc sa stiu daca numai de pasarile ranite va preocupa, pentru ca am observat la blocul de vis a vis ca este un cuib de pasari, nu stiu ce fel de soim, vanturel de seara sau rosu si au 2 pui. Blocul unde si-au facut cuib intra in reabilitare termica si ma gandesc ca muncitorii sa nu le faca rau.
    Multumesc.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE