Home / Invatamant / Drept la replică din partea directorului Gimnaziului “Tudor Vladimirescu”: “Nu am nimic de ascuns!”

Drept la replică din partea directorului Gimnaziului “Tudor Vladimirescu”: “Nu am nimic de ascuns!”

Distribuie

111Directorul Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș, prof. Boczog Szabolcs, a remis un drept la replică la articolul “Două şcoli din Târgu-Mureş, comasate. De ce tace directorul de la “Tudor Vladimirescu?”, publicat în ediţia din 21 ianuarie 2016 a cotidianului Zi de Zi.
Redăm în rândurile de mai joc conţinutul integral al comunicatului transmis redacţiei noastre marţi, 26 ianuarie.
“Fenomenul comasării școliilor, nu este ceva nou, dar este cu o încărcătură emoțională deosebită. Se practică de mult, cu rezultate diferite. Și la nivelul municipiului Târgu-Mureș sunt exemple pro și contra. Efectele pot fi evaluate doar după patru – opt ani.
Vestea comasării a patru școli gimnaziale din Târgu-Mureș (Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” cu Școala Gimnazială “Mihai Viteazu”, Școala Gimnazială “Romulus Guga” cu Școala Gimnazială “George Coșbuc”) am aflat-o imediat după încheierea ședinței Consiliului de Administraţie a ISJ Mureş din data de 13 ianuarie 2016.
La ora 14.00, în 13 ianuarie 2016, am convocat Consiliul Profesoral și am informat colegii despre comasarea Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” cu Școala Gimnazială “Mihai Viteazu”, pierderea personalității juridice, fără a da detalii, fără a avea un act justificativ, consemnat în procesul verbal al Consiliului Profesoral din 13 ianuarie 2016.
În data de 15 ianuarie 2016 am participat împreună cu directorul Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazu” la o scurtă discuție cu domnul Inspector Școlar General al județului Mureș, discuție în care au fost punctate motivele deciziei de comasare, necesitatea eficientizării bazei umane, evoluția demografică, scăderea numărului de elevi la nivel național, județean, existența unor posturi nedidactice nejustificate, reducerea unui post de director, post de secretară, ne-am confruntat numărul claselor, efectivele de elevi și numărul posturilor nedidactice la cele două unități școlare. Am concluzionat că în momentul de față, la numărul de elevi existenți nu se impune comasarea claselor, reducerea posturilor didactice. Nu s-a impus de către domnul Inspector Școlar General al județului Mureș mutarea claselor dintr-o clădire în alta din 1 septembrie 2016, lăsând decizia la atitudinea directorilor. Am semnalat Inspectorului Școlar General al județului Mureș că voi informa părinții elevilor de la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” asupra deciziei luate.
Revenind la unitatea școlară am comunicat învățătorilor și diriginților data ședinței Comitetului reprezentativ al părinților la nivel de școală, în 18 ianuarie 2016, ora 18.00, la care am invitat și inspectorul coordonator al Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”.
În data de 18 ianuarie 2016 a avut loc ședința Comitetului reprezentativ la nivel de școală, la care au fost prezentate de directorul Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” informațiile referitoare la comasarea școlilor, lucru consemnat în procesul verbal al Comitetului Reprezentativ de părinți.
S-a stabilit de către părinți necesitatea programării unei audiențe la domnul Inspector Școlar General al județului Mureș, componența delegației, care urma să meargă în audiență la ISJ Mureş în data de 20 ianuarie 2016.
Părinții au formulat și au înregistrat la Secretariatul ISJ Mureş două adrese la care vor primi răspuns în termen legal.
Domnul director prezintă copia conform cu originalul a actului prin care Școala Gimnazială “Mihai Viteazu” este înștiințată în data de 19 ianuarie 2016 despre decizia Consiliului de Administraţie al ISJ Mureş privind rețeau școlară pentru anul școlar 2016-2017, act în care Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” apare cu PJ desființat.
Prezența doamnei Inspector General Adjunct Illés Ildikó, în calitate de reprezentant al ISJ Mureş la ședința din 20 ianuarie 2016 se datorează tocmai primei adrese, conform căreia se cerea prezența unui reprezentant al ISJ Mureş la ședința din 20 ianuarie 2016 pentru a confirma dacă a fost emis vreun act administrativ cu privire la comasarea celor două unități, sau dacă se intenționează demersuri în acest sens, pentru a da informații referitoare la comasarea școlilor și cum afectează acest lucru elevii care frecventează cele două școli.
Doamna Inspector General Adjunct Illés Ildikó, după ce a prezentat tocmai argumentele prezentate mai sus, a asigurat părinții despre reanalizarea deciziei și găsirea unor soluții de rezolvare pentru toți părinții preocupați de menținerea personalității juridice a școlii și de rămănerea pe loc a claselor existente.
Domnul director Boczog Szabolcs nu are nimic de ascuns, își asumă cu responsabilitate toate declarațiile și se simte într-adevăr copleșit, dar nu de prezența reprezentatului ISJ Mureş, ci de responsabilitatea cu care trebuie tratată această decizie de interes public.
Cu respect,
Prof. Boczog Szabolcs”


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.