Lecție de românism cu Ilie Medrea Cultură
  • alin.zaharie
  • 1 comentarii
  • 442 Vizualizări

Lecție de românism cu Ilie Medrea

DSC_2896Solistul de muzică populară Ilie Medrea s-a numărat printre oaspeții spectacolului ”Hai să dăm mână cu mână” de la Reghin, dedicat Unirii Principatelor, artistul fiind prezent în premieră în fața publicului reghinean. Născut în județul Alba în localitatea Cunta, Ilie Medrea și-a stabilit statornicia la Sibiu, locul de unde pleacă în lume pentru a împărtășii tuturor frumosul cântec popular românesc. ”Într-o astfel de zi specială cum este cea de 24 ianuarie, nu pot decât să le spun oamenilor să se bucure alături de întreaga suflare românească, pentru că nu au avut mintea să plece de acasă să trăiască dincolo de granițe, de unde nu de mult am venit. Vreau să vă spun că toți cei de acolo duc dorul acestui tărâm. Dragi români, nu uitați un lucru, ce avem noi nu au multe popoare, de aceea îi îndrum pe toți să trăiască cu adevărat românește. A simți românește nu este puțin lucru. Ați respecta valorile culturale înseamnă foarte mult pentru sufletul fiecăruia, chiar aș sputea că este o hrană, ceea ce ar putea compena orice lipsă de natură economică”, a spus solistul Ilie Medrea.

Aici simțim cu adevărat ce avem noi mai de preț”DSC_2895

La final Ilie Medrea a mulțumit publicului reghinean, nu înainte de a face o declarație de dragoste publicului reghinean și pământului natal, locul de unde-și trage seva, transmisă apoi tuturor prin cântecul popular. ”La acest moment de sărbătoare de aici de la Reghin am adus din repertoriul meu melodii interpretate din folclorul mureșean. Mă bucur că aici la Reghin sala a fost plină, și nu-mi pare rău că am venit cu atâta sudoare și trudă de pe alte tărâmuri, pentru a ne prezenta cântecul nostru românesc, în semn de respect publicului din Reghin. Dragi români, buni sau rău cum sunteți, nu vă schimb pe toată lumea, dar ce avem noi nu pricepem mai bine decât acasă, doar aici simțim cu adevărat ce avem noi mai de preț”, a menționat Ilie Medrea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • „Ce avem noi nu au multe popoare” … Demagogie ieftina !

    De asta avem valuri de oameni care doresc sa se mute in Ro si nimeni nu vrea sa plece :P… Pentru ca ce avem noi n-are nimeni !

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE