Home / Cultură / Momente muzicale de excepție, în februarie, la Filarmonica de Stat

Momente muzicale de excepție, în februarie, la Filarmonica de Stat

Distribuie

1 filarmonicaDupă concertul pentru pian şi orchestră de W.A.Mozart și simfonia „Faust” de F. Liszt vor trage mâine, 28 ianuarie, cortina peste luna ianuarie la Filarmonica de Stat din Tîrgu Mureș. Melomanii târgumureșeni vor avea parte de o lună februarie încărcată cu noi momente muzicale de excepție.

Bela Bartok deschide luna februarie

3 Vlad Agachi, dirijorul concetului de joi, 4 februarieLa începutul lunii februarie, în data de 4, de la ora 19,00, în Sala Mare a Palatului Culturii va avea loc concertul simfonic extraordinar intitulat „Superbe peisaje de iarnă”, oaspeți fiind dirijorul Vlad Agachi și violonistul Francesco Ionaşcu. Programul este unul special: lucrarea „Dansuri româneşti”, de Bela Bartók, concertul pentru vioară şi orchestră nr.1 la minor, de D. Sostakovici, și simfonia nr.39 în Mi bemol major, de W.A.Mozart.

Corul Mixt, la moment aniversar

2 Maestrul Shinya OzakiMaestrul Shinya Ozaki revine la pupitrul dirijoral al Filarmonicii de Stat din Tîrgu Mureș joi, 11 februarie, cu ocazia concertului vocal simfonic extraordinar dedicat Zilei Îndrăgostiților. Îi va avea alături pe scenă pe Azusa Yamaki, pian (Japonia), Molnár Tünde, orgă, și Péter Béla, solo vioară. Concerul prilejuiește aniversarea celor 60 de ani de existență a Corului Mixt al Filarmonicii, prilej cu care melomanii vor putea asculta lucrări semnate de P. I. Ceaikovski: Poloneza din opera „Evghenii Oneghin”, S. Bortkiewicz: Concert pentru pian şi orchestră nr.3, „Per aspera ad astra”, A.Haciaturian: Vals din Suita “Bal mascat”, E.Svetlanov: Poem pentru vioară şi orchestră „In memoriam David Oistrakh”, N. Rimski-Korsakov: Allegro risoluto alla Marcia – din Suita „Antar”, și Dansuri polovţiene de A. P. Borodin.

Aniversări la Filarmonică

Momentele aniversare la Filarmonică continuă joi, 18 februarie, cu ocazia concertului vocal-simfonic intitulat „Aniversări muzicale…2016”, avându-l drept dirijor pe Gheorghe Costin și soliștii Mihai Sîrbu, corn, Petrea Gîscă, corn. Programul concertului cuprinde pagini muzicale semate de V. Timaru: Simfonia nr. 5, „Da Requiem”, G. Ph.Telemann: Concert pentru doi corni şi orchestră în Mi bemol major, și Schubert/Pautza: Fata şi moartea – orchestraţie de Sabin Pautza

Lecție muzicală despre Mozart

O zi mai târziu, în data de 19 februarie, vine rândul celor mai tineri melomani să aibă parte de un concert special, „Nemuritorul Mozart”, tema din luna februarie a concertului educativ. Cei mai tineri melomani vor avea ocazia să asculte Mica serenadă, Divertisment în Re major, dirijor fiind Iulian Rusu. Muzica corală va putea fi ascultată la Filarmonică marți, 23 februarie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Palatului Culturii, protagoniști fiind Gardos Margit, violă, Szigeti Emma, pian, care vor interpreta lucrări semnate de M. I. Glinka, G. Enescu și M. Bruch.

Francisc Vizi, din nou acasă

11811442_443573115823098_5821091326023760008_nFinalul lunii îl aduce pe scena Palatului Culturii pe dirijorul Fakhraddin Kerimov din Azerbaidjan, alături de pianistul mureșean Francisc Vizi, protagoniștii concertului simfonic de joi, 25 februarie. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureş cei doi vor interpreta Poemul simfonic „Leyli şi Majnun” de K.Karayev, Concert pentru pian şi orchestră în Mi bemol major, „Jeunehomme” de W.A.Mozart, și Simfonia nr.5 în Si bemol major de S.Prokofiev.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.