Programul lunii februarie la Compania Liviu Rebreanu Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

Programul lunii februarie la Compania Liviu Rebreanu

Vivaldi si AnotimpurileCompania Liviu Rebreanu a teatrului Național vine în fața publicului în luna februarie cu 16 reprezentații la cele două săli. Primul spectacol al lunii va fi marți, 2 februarie, ora 19:00, Campionatul de improvizație ajungând la a 90 reprezentație. Finalul de lună va aduce premiera spectacolului ”Trei surori”, programată duminică, 28 februarie.

Soț de vânzare

3 și 14 februarie, ora 19:30, Sala Micăsot de vanzareSoț de vânzare este o comedie a zilelor noastre şi spune povestea unui cuplu în pragul aniversării a douăzeci de ani de căsnicie. Totul mergea bine, când un personaj misterios sună la ușa acestora şi le face o propunere greu de refuzat. Ce întorsătură iau lucrurile de acum încolo şi cum vor reuşi cele trei personaje să treacă peste această etapă a vieţii lor, urmează să aflați urmărind spectacolul la Sala Mică.

Regele chior

4 februarie, ora 19:30, Sala Micăregele chiorUn adevăr nu este niciodată absolut aşa cum o reţetă de mîncare nu este niciodată definitivă. O linguriţă de nucşoară vi se pare mult? Sau o revoltă socială vi se pare justă? Ce mai trebuie să adăugăm unei mase ca ea să devină legitimă? Unei mase socială, vreau să zic. Ei bine, vă invităm să aflăm împreună reţeta unei seri perfecte la teatru: se ia o piesă de bună calitate şi se amestecă cu cinci actori geniali. Se adaugă puţin umor şi multă imaginaţie. La sfârşit se poate presăra, facultativ, o linguriţă de nucşoară.

Don Quijote

7 februarie, ora 19:00, Sala Maredon q„Spectacolul nostru caută să aibă intensitatea visului şi, în mare măsură, logica lui turbulentă. Până la urmă, nu suntem, nu existăm decât în măsura în care ne lăsăm visaţi. Formula muzicală în care e realizat spectacolul poartă semnătura inconfundabilă a compozitoarei Ada Milea, cea care, deşi atât de discretă şi evanescentă, a devenit o emblemă vie a tinerei generaţii de spectatori din România. Don Quijote este o poartă a VISULUI TREAZ – una dintre cele mari, regale. El poartă energia care e în dorinţele noastre imposibile.” – Mihai Măniuţiu, regizor.

Cloaca

10 februarie, ora 19:30, Sala MicăcloacaCloaca este povestea a patru destine care se consumă în atmosfera tragi-comică a unor situaţii limită. Fiecare individ acceptă provocările vieţii într-o manieră proprie. Reacţia la aceste provocări este dictată de o anumită chimie care ne face unici în cadrul relaţiilor interumane. Cloaca este un text de mare succes atât în teatru cât şi în cinematografie. A fost montată la teatrul Old Vic (Londra) în regia lui Kevin Spacey, dar s-a jucat deja în Olanda, Argentina, Germania, Elveţia, Austria şi Spania.

Steaua fără nume

11 februarie, ora 19:00, Sala MaresteauaNominalizat la Premiile UNITER 2014, la secţiunea debut, regizorul Erwin Şimşensohn va pune în sceenă la Teatrul Naţional Târgu-Mureş una dintre cele mai cunoscute şi jucate piese româneşti: Steaua fără nume a lui Mihail Sebastian. Comedie romantică, Steaua fără nume prezintă povestea de dragoste dintre Mona şi profesorul Miroiu, două personaje care se întâlnesc întâmplător într-o gară de provincie.

Crize

12 februarie, ora 19:30, Sala MicăcrizeCrize este o comedie romantică ce vorbeşte despre relaţia de cuplu în toate ipostazele ei.Crize sau Încă o poveste de dragoste (titlul original) este cel mai cunoscut text al lui Mihai Ignat, nominalizat în anul 2003 la ”International Radio Playwriting Competition 2003″, concurs al BBC World Service precum şi la concursul UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului 2003”.

Want

12 februarie, ora 17:00, Sala MicăwantWant este un spectacol despre ceea ce îşi doresc tinerii. Despre întrebările pe care şi le pun şi la care doresc să primească răspuns, despre lucruri pe care doresc să le facă auzite în lume şi despre cele pe care şi le doresc acum şi în viitor. Pentru a treia oară oaspetele Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Scott Johnston va lucra din nou cu tinerii din Trupa Guga Junior!

Visul unei nopți de vară

16 februarie, ora 19:00, Sala MarevisulVisul unei nopţi de vară, conform originalului din engleză, A Midsummer’s Night Dream este o comedie romantică a marelui dramaturg englez William Shakespeare, scrisă cândva în mijlocul anilor 1590, care prezintă aventurile a două cupluri buclucaşe şi ale unui grup de actori amatori, într-o pădure luminată feeric de Lună. Martori le sunt spiriduşii care locuiesc în pădure, împreună cu regele şi regina lor.

Double Bind

17 februarie, ora 19:30, Sala MicădoubleDouble Bind este un spectacol de teatru-documrentar, rezultatul unui atelier teatral cu actori români şi maghiari, care au trecut printr-un proces de creaţie bazat pe experienţa lor personală, în cursul căruia au dat frâu liber sentimentelor şi gândurilor ascunse ale ambelor comunităţi. Minoritatea îşi asumă durerea şi mânia. Majoritatea îşi recunoaşte tendinţele dominatoare şi abuzive. Minoritatea realizează că nici măcar nu e nevoie de represiune, pentru că se blochează singură. Majoritatea se simte izolată şi exclusă, în ciuda aparenţei de putere, şi trăieşte durerea şi furia de a nu fi înţeleasă. Minoritatea recunoaşte că abuzează uneori, pozând în rolul de victimă. Alina Nelega, autor dramatic şi om de teatru underground şi Kincses Réka, regizor de film, împărtăşesc plăcerea de a forţa tabuuri şi de a ataca teme de care oamenilor le e teamă şi preferă să le ţină sub tăcere. Din demersul lor comun s-a născut un spectacol care apelează la tehnica filmului documentar: nu inventează nimic, ci captează bucăţi de realitate.

Dinte pentru dinte

18 februarie, ora 19:00, Sala MaredintePovestea scrisă de Yasmina Reza este simplă: doi băieţi se bat în curtea şcolii; unul îi rupe doi dinţi celuilalt cu un băţ. Acţiunea se mută repede într-un apartament la uşa căruia sună părinţii „agresorului” pentru a răspunnde cei ai „victimei”. Aceştia nu doar că le răspund, dar îi şi invită înăuntru. Ce urmează de aici, puteţi vedea în spectacolul Dinte pentru dinte, în regia lui Cristi Juncu şi scenografia lui Cosmin Ardeleanu, cu o distribuţie de excepţie: Nicu Mihoc, Elena Purea, Vlad Zamfirescu şi Roxana Marian.

Camera 701

19 februarie, ora 19:30, Sala MicăCamera 701Un bărbat între două vârste apelează la serviciile unui stripper profesionist pentru a-şi recuceri soţia. Un cuplu proaspăt căsătorit se confruntă cu o problemă delicată în noaptea nunţii. O secretară de multinaăională ajunge, prin circumstanţe ciudate, în camera de hotel a şefei ei. O cameristă depresivă şi un fotograf de tabloid se întâlnesc întâmplător în noaptea de revelion.Patru poveşti care se întâmplă în aceeaşi cameră de hotel, în patru seri diferite. Patru poveşti despre oameni obişnuiţi care trăiesc momente neobişnuite. Patru poveşti de dragoste atipice.

Vivaldi și anotimpurile

21 februarie, ora 19:00, Sala MarevivaldiDupă succesul extraordinar pe care l-a avut Carmina Burana , Gigi Căciuleanu a revenit la Teatrul Naţional Târgu-Mureş pentru a lucra cu dansactorii Companiei Liviu Rebreanu. De această dată, regizorul-coregraf foloseste acordurile inconfundabile ale muzicii lui Antonio Vivaldi, într-un spectacol ce readuce pe scena Naţionalului târgumureşean poezia mişcării şi lumea plină de mister şi fantezie a unuia dintre cei mai mari artişti contemporani români – Gigi Căciuleanu

Trei surori, premieră

28 februarie, ora 19: 30, Sala Mică10356343_658040184275496_2969343663782926960_nPrezenţa unei obscurităţi inevitabile care aşteaptă să consume toate lucrurile luminoase şi vii este, paradoxal, ceea ce îl face pe Cehov unul dintre cei mai vibranţi dramaturgi ai lumii moderne. Trei surori de Anton Pavlovici Cehov este o piesă care explorează speranţa şi disperarea în Rusia secolului XIX, o piesă despre o lume în schimbare, o piesă despre tot şi nimic.Unde le identificăm astăzi pe Maşa, Olga şi Irina şi cum va reuşi regizorul Harsányi Zsolt să le aducă mai aproape de noi, respectând spiritul lui Cehov şi farmecul rusesc al secolului XIX, urmează să aflăm în stagiunea 54, pe scena Sălii Mici a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş.

Foto : Bristena

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE