Romii din Sânpaul s-au înscris în Partidul Alianța Democratică a Romilor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 645 Vizualizări

Romii din Sânpaul s-au înscris în Partidul Alianța Democratică a Romilor

sanpaulSâmbătă, 23 ianuarie, în comuna mureșeană Sânpaul s-a desfășurat întâlnirea de constituire a filialei locale a Partidului Alianței Democratice a Romilor (PADR). La eveniment au participat invitați politici de seamă, președintele PADR Mureș, Gheorghe Cinca, prim-vicepreședintele PADR Mureș, Tibi Bodi, primarul și viceprimarul comunei Sînpaul Simon István, respectiv Antal Zoltán.

Comunitatea e romi reprezentată masiv în PADR
Aproximativ 100 de locuitori ai comunei Sânpaul de etnie romă au participat la ședința de constituire a PADR Sânpaul, toți semnând adeziunile la partid. Oamenii s-au arătat interesați de mesajul liderilor politici prezenți, de proiectele pe care le au pentru comunitatea lor. Primul care a luat cuvântul a fost Tibi Bodi, liderul local al organizației și prim-vicepreședinte la nivel județean al PADR Mureș. „Noi pornim cu speranțe noi, cu forțe noi cu sprijin ca întotdeauna și sperăm să putem face ceva mai frumos decât s-a făcut până acum. Avem aspirații noi, dumneavoastră aveți încredere în echipa noastră, care cu siguranță nu vă va dezamăgi”, a declarat Tibi Bodi. „Vin în fruntea acestei filiale cu acordul dumneavoastră, bineînțeles, și cu sprijinul dumneavoastră pentru că fără voi noi nu putem face nimic, noi trebuie să vă reprezentăm vouă interesele”, a mai adăugat liderul local. În același timp, Tibi Bodi și-a arătat mulțumirea vis-a-vis de prezența numeroasă a romilor în sala de ședințe, care arată interesul real al comunității pentru formațiunea pe care o reprezintă. Un anunț surpriză a fost făcut de liderul județean a romilor mureșeni. „Mă bucur că am ajuns să înființăm primul PARTID, nu partidă, a romilor din România, după zbateri și eforturi îndelungate. Sunt la fel de bucuros că am înființat la Sânpaul prima filială locală a PADR Mureș din acest an. Pot spune că mi-am găsit aici urmașul și după alegerile parlamentare din acest an noul președinte al PADR Mureș va fi Tibi Bodi, cel care va duce organizația județeană spre dezvoltare”, a declarat președintele PADR Mureș, Gheorghe Cinca.

Simon István: „Omul contează, nu etnia sau religia”
Primarul comunei Sânpaul prezent la eveniment și-a declarat sprijinul necondiționat pe care îl oferă comunității rome din comună. „Este o zi importantă pentru comunitatea noastră din Sânpaul. Nu cred că în ultimii 16 ani de când sunt la conducerea comunei am mințit vreodată cetățenii, întotdeauna am jucat cu cărțile deschise, am fost cinstiți și onești în fața oamenilor, încercând să rezolvăm problemele comunităților care conviețuiesc aici. Am crezut întotdeauna în principiul că Dumnezeu a dat Omul, indiferent de etnie, religie, și am respectat pe toți oamenii și așa voi face mai departe”, a declarat Simon István. Administrația locală a sprijinit mereu dezvoltarea comunității rome din comună și promite că va face și pe viitor la fel. ”Cred că suntem singura comună din județ unde, dacă ne plimbăm pe străzile romilor, există apă, gaz, canal, asfalt și utilități moderne. Am reușit acest lucru împreună cu acești oameni de lângă mine, din rândul comunității dumneavoastră. Este munca unei echipe care crede în dezvoltare și în bunăstarea noastră”, a mai spus edilul local.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE