Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, în domeniul judeţului Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1372 Vizualizări

Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, în domeniul judeţului

oarbaConsilierii judeţeni au aprobat joi, 28 ianuarie, într-o şedinţă publică, trecerea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş, precum şi a terenului acestuia, din domeniul public al oraşului Iernut în domeniul public al Judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş. De asemenea, aleşii judeţeni au mai stabilit că Direcţia Amenajare Teritoriu şi Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Mureş va răspunde de întocmirea documentaţiei şi îndeplinirea procedurilor pentru înscrierea în C.F. a dreptului de proprietate al judeţului Mureş asupra imobilului respective.

Teren de 56.689 de metri pătraţi

Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş a fost cuprins în domeniul public al oraşului Iernut şi atestat ca aparţinând domeniului public al oraşului Iernut prin Hotărârea Guvernului nr. 964/2002 privind atestarea domeniului public al judeţului Mureş, precum şi al municipiilor şi comunelor din judeţul Mureş.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 53/2014 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean, precum și efectuarea unor demersuri în vederea cuprinderii în patrimoniul public al județului Mureş a unor morminte şi opere comemorative de război, s-a aprobat solicitarea adresată Consiliului Local al oraşului Iernut privind trecerea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş, precum şi a terenului aferent acestuia, din domeniul public al oraşului Iernut în domeniul public al Judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş. “La momentul atestării, în inventarul domeniului public al oraşului Iernut a fost cuprins Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, iar terenul aferent acestuia, fără a fi măsurat a fost cuprins ca, fiind în suprafaţă de 26.000 metri pătraţi. Ulterior, urmarea măsurătorilor de precizie s-a constatat că suprafaţă de teren aferentă monumentului este de 56.689 de metri pătraţi. Având în vedere cele de mai sus prin Hotărârea Consiliului Local al oraşului Iernut nr. 104/2015 privind înscrierea unor imobile aparţinând oraşului Iernut, a fost aprobată înscrierea provizorie în Cartea Funciară şi a suprafeţei de teren de 30.689 de metri pătraţi, situată în intravilanul oraşului Iernut, sat Sfântu Gheorghe, având categoria de folosinţă parc, aferentă Monumentului Eroilor”, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Predarea – preluarea, pe bază de proces verbal

Înscrierea în C.F. nr.53374/Oraşul Iernut a fost făcută, după cum urmează: întabulare, drept de proprietate, pentru cota de 26.000/56.689, şi înscriere provizorie, drept de proprietate pentru cota de 30.689/56.689. “Prin Hotărârea nr. 169/2015, Consiliul Local al oraşului Iernut a aprobat trecerea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş, precum şi a terenului acestuia, din domeniul public al oraşului Iernut în domeniul public al judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş. Predarea – preluarea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş se va face pe bază de proces verbal încheiat între părţile interesate”, a subliniat Ciprian Dobre.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE