Share
Home / Social / Număr record de maidanezi din Târgu-Mureș, adoptați în Germania

Număr record de maidanezi din Târgu-Mureș, adoptați în Germania

ecarisajPrimăria municipiului Târgu-Mureş continuă protocolul încheiat în anul 2010 cu mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor din Germania. În anul 2015, Compartimentul de gestionare câini fără stăpân şi ecarisaj, din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, a capturat 497 de câini din diferite zone ale oraşului.

Din adăpostul municipiului Târgu-Mureș, s-au dat spre adopţie în ţară, 102 câini, în Germania au fost adoptați 238 de câini şi au fost revendicaţi 4 câini.

În cursul acestei săptămâni, alţi 33 de câini fără stăpân aflaţi în adăpostul municipalităţii au fost exportaţi în Germenia. Cei mai mulţi au fost deja adoptaţi şi vor ajunge la noii stăpâni în cel mult o săptămână.  La adăpostul de pe strada Prutului sunt în acest moment 133 de câini, care beneficiază de îngrijire, tratament şi hrană, toate asigurate de municipalitate. “Soluţia găsită de Primărie a făcut ca oraşul nostru să devină un model pentru toată ţara. Am rezolvat problema câinilor vagabonzi, într-un mod corect faţă de locuitori, dar şi faţă de animale”, a declarat Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Târgu-Mureş.

În luna ianuarie 2016, echipele de ecarisaj au adunat 40 de câini, din care cei mai mulţi sunt aduşi din afara oraşului. “Problema cea mai mare o reprezintă cei care locuiesc în împrejurimi, transportă câinii cu maşinile şi îi aruncă la întâmplare prin cartierele din  oraş. De aceea fac un apel la toţi locuitorii, cei care văd astfel de persoane să sune imediat la 112, apel gratuit şi să ceară un ofiţer al Poliţiei Locale. Sau dacă există posibilitatea, să fotografieze maşinile care transportă câini la noi în oraş, pentru a-i putea identifica mai uşor pe cei care nu ţin seama de regul”,  a declarat afirmat Claudiu Maior.

Anul trecut, Poliţia Locală a aplicat patru amenzi şi a însoţit echipele Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân şi Ecarisaj care au ridicat 189 de maidanezi. Amenzile pentru cei care părăsesc animalele în oraş sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Fii alături de animăluțe cu Robin Hood!

Iubești animalele, vezi câte dintre ele suferă și îți dorești să ajuți, dar nu știi …

Share
Share