Primarul, supărat pe pompieri. Ce spune colonelul Oltean? Administratie
  • ligia.voro
  • 2 comentarii
  • 575 Vizualizări

Primarul, supărat pe pompieri. Ce spune colonelul Oltean?

2_oltean

Prezent la ședința de Consiliu Local de joi, 28 ianuarie, primarul Dorin Florea a făcut o serie de declarații cu mesaj pentru mai multe instituții din județ. Cea mai mare supărare pare să o aibă față de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” care au făcut, în miez de noapte, un control la Centrul Cultural Mihai Eminescu, potrivit edilului.
“Vă anunț că fac încetare a oricărei colaborări cu pompierii, asta din respect față de adevăr și în țara asta să se termine cu circul. Avem un parteneriat corect cu Poliția pe care îi sprijinim, avem un parteneriat cu toate instituțiile cu care într-adevăr nu sunt la cheremul și la decizia unor budoare politice. Iertați-mi expresia dar astea din păcate se practică. Am avut o colaborare onestă, dar în urma analizei care s-a făcut după Colectiv, vreau să nu picăm în același colectivism desuet”, a spus primarul. Acesta a mai afirmat că școlile târgumureșene sunt fără probleme, la fel și Centrul Cultural Mihai Eminescu, iar până ce ISU nu va da un comunicat în care să arate că acestea nu au probleme, nu le va mai da niciun leu, chiar dacă acest lucru va fi considerat un abuz.
Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea”, colonelul Dorin Oltean, nu a dorit să comenteze pe marginea declarației, însă a subliniat, pentru Zi de Zi că „între Primăria Tîrgu Mureș și ISU a fost întotdeauna o relație instituțională extraordinară”. De altfel, la ședința de bilanț a activității ISU Mureș pe anul trecut care a avut loc astăzi a fost accentuată colaborarea cu municipalitatea în mod deosebit. Mai mult, colonelul Oltean spune că Primăria a fost un partener de încredere al acțiunilor derulate de pompieri.
ISU era sprijinit cu carburanți din bugetul local, în urma unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Tîrgu Mureș în 2015. Potrivit hotărârii, începând cu data de 1 iulie 2015, Consiliul Local Tîrgu Mureș a aprobat aprovizionarea lunară, timp de un an, a cantităţii de 700 litri carburant (benzină sau motorină) în bonuri valorice, prin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea utilizării acesteia de către Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, în cadrul acţiunilor de intervenţie şi implementării Planului de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă în municipiul Tîrgu Mureş”.
Curios este că niciun consilier local nu a reacționat la declarația primarului, care ca reprezentant al Executivului are obligația să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bravo pompierilor!!Baga-le controale inopinate golanilor astia la orice ora din zi si noapte.Vezi ca prin birourile primariei se fumeaza,sunt tot felul de materiale inflamabile,unele cai de acces sunt gatuite de mobilier in exces.In podul primariei trebuie imediat facuta o inspectie drastica.Astia is in stare sa dea foc cladirii pentru a sterge urmele furaciunilor din ultimul deceniu.Ce daca a dat motorina si benzina SMURD-ului ?Dor nu a dat din buzunarul lui??(FLOREA).A dat din banii orasenilor.D-le comandant al ISU-ai vazut cu ce jigodii ai de a face.???

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE